دلیل جهانی شدن سیره پیامبر اسلام(ص) چه بود؟

دلیل جهانی شدن سیره پیامبر اسلام(ص) چه بود؟

رویداد برتر/ قم استاد جامعه الزهرا(س) بابیان اینکه اصل اعتدال در تربیت بسیار مهم است و در سیره پیامبر اکرم(ص) بسیار مورد توجه قرار گرفت، گفت: زمانی که حضرت محمد(ص) مبعوث شد. ، رسانه و تئاتر و غیره نبود. با همه مردم، اعم از کودکان و بزرگسالان به یک اندازه، دین پیامبر رایج شد.

طاهره حیدری سپس، استاد اخلاق جامعه الزهرا(س) در گفت وگو با رویداد برتر، گفت: اصول و روش هایی در نظام تعلیم و تربیت وجود دارد که بر اساس این اصول و بر اساس اهداف بیان شده است.

وی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) به عالی ترین اصول تربیتی برای کودکان می پردازد، گفت: محبت، احترام و تکریم فرزندان یکی از روش های تربیتی است که امروزه در مدارس اسلامی و غربی بسیار مورد تاکید قرار گرفته است. در سیره پیامبر (ص).

وی ادامه داد: حضرت محمد(ص) همواره در سلام کردن به کودکان سرآمد بوده و بارها تاکید کرده است که هرکس بخواهد به سبک و سیاق من ادامه دهد و بخواهد از سنت قوی من در سلام کردن به فرزندان پیروی کند، زیرا سلام کردن به کودک باعث می شود کودک خودش را احساس کند. حتی در خانه وقتی به کودک احترام گذاشته می شود، کودک سعی می کند مشکلات و اختلالات رفتاری خود را پنهان کند.

استاد جامعه الزهرا(س) با تاکید بر اینکه یکی از مهم ترین روش های تربیتی احترام است، گفت: احترام به کودکان باعث رشد و بیداری ناخودآگاه کودک می شود.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از روش های پیامبر(ص) محبت به کودکان است، گفت: کودکان دارای فطرت معنوی و باطنی پاکی هستند و مانند غنچه گلی در آنها هستند که استعداد شکوفایی و عشق به آن را دارد. استعداد در حال رشد است

وی افزود: پیامبر اسلام(ص) با محبت کودکان تمام خشم و دشمنی را که شیطان در وجودشان شعله ور می کرد فرو نشاند و خارهای وجود کودکان را غیرمستقیم به گلهای خوشبو تبدیل کرد.

وی بابیان اینکه بازی راهی دیگر برای آموزش پیامبر (ص) است ، اظهار کرد: در حالی که کرامت پیامبر (ص) بسیار بالا بود ، آنها با کودکان بازی می کردند و وقتی بچه ها را در بازار می دیدند ، کنار آنها می نشستند و خواسته خود را به آنها می گفتند.

وی افزود: روزی پیامبر صلی الله علیه و آله برای اقامه نماز به مسجد رفت و پیامبر صلی الله علیه و آله را در بین راه دید و شروع به بازی با آنان کرد. بلال نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) رفت و گفت: رسول خدا (ص) فرمود: به خانه برو و آجیلی را که در اتاق است بیاور و برای من بخر. پیامبر(ص) آجیل را در دست گرفت و به بچه ها فرمود: آیا این آجیل را برای من می فروشید؟ بچه ها با این معامله موافقت کردند و با خوشحالی پیامبر را ترک کردند و پیامبر به مسجد رفت و گفت: خدا به برادرم یوسف رحم کند که او را به چند درهم و من را به خاطر چند آجیل فروخت.

حیدری سپس با اشاره به آیه 21 سوره احزاب گفت: خواهران رضاعی آنها نیز نمایان است.

پس ادامه داد: خواهران رضاعی پیامبر(ص) نزد او آمدند و پیامبر جای خود را به خواهرانشان داد و پس از مدتی خواهر رضاعی آنها آمد و پیامبر آنها را گرامی داشت. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند چرا به خواهران خود احترام بیشتری می گذارید چرا که دختران به پدر و مادر خود توجه بیشتری می کنند.

وی بابیان اینکه اصل اعتدال در تربیت و سیره پیامبر بسیار مهم است و توجه زیادی به این امر شده است، از این رو با همه از کودکان و بزرگسالان یکسان رفتار کرده اند.

حیدری مجد با تاکید بر اینکه والدین باید در تربیت خود به محبت، احترام، احترام و احساسات کودک توجه کنند، گفت: امروز خانواده هایی که والدینشان مشغله دارند و به تنهایی فرزند دارند آسیب های اجتماعی زیادی را متحمل شده اند. فضای مجازی را پر می کنند و آزاد می شوند.

وی بابیان اینکه یکی دیگر از روش های پیامبر، تسهیل گری (سخت نگرفتن) است، تصریح کرد: پیامبر از کودکی پذیرفتند. می گویند در روز پیامبر در مسجد نماز می خواندند و سقوطشان ادامه داشت. وقتی سلامی دادند، مردم به رسول خدا (ص) گفتند: رکوع نماز بسیار طولانی بود. او گفت ، نه ، وحی در حضور من ظاهر نشد ، اما حسن و حسین بر دوش من سوار شدند.

وی با تاکید بر اینکه با این روش های آموزشی، پیامبر(ص) جایی برای مجازات باقی نگذاشتند، گفت: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) آنچه را که به بچه ها می گفت با دقت انجام می داد. مثلاً گفته می شود در زمان پیامبر اکرم (ص) ، کودکی خرما زیاد می خورد. هر چه به او توصیه می شد بی فایده بود. مادرش او را نزد پیامبر(ص) برد تا او را نصیحت کند. اما امام فرمود: امروز برو و فردا بیا. فردای آن روز آن زن و فرزندش در خدمت پیامبر (ص) بودند. امام به بچه فرمود خرما نخور. زن پرسید: ای رسول خدا چرا دیروز به او نگفتی خرما نخور؟ حضرت فرمود: دیروز که این بچه را آوردی من خودم خرما خوردم.

وی بابیان اینکه کودکان دوربین های مخفی دقیقی هستند که کوچک ترین رفتارها را در ذهن آنها ثبت می کنند، گفت: روایات می گویند شما باید با اعمال خود به کودکان آموزش دهید نه حرفه خود.

وی خاطرنشان کرد که پیامبر (ص) به کودکان با توجه به توانایی آنها آموزش می دهد. وی گفت: متأسفانه امروزه والدین فرزندان خود را از سنین پایین مجبور به رفتن به مشاغل مختلف می کنند. «در هفت سال اول زندگی کودک، والدین از او انتظار دارند که با دیگران مؤدب رفتار کند و کار اشتباهی انجام ندهد.

جامعه الزهرا(س) بابیان اینکه تربیت کودکان باید متناسب با استعداد و ذهن کودکان باشد، گفت: همانطور که معده کودکان قدرت هضم غذاهای سفت و سنگین را ندارد، ذهن کودکان نیز تحمل آموزش های سخت و علمی را ندارد. پیامبر اسلام(ص) نیز این نکته را رعایت کردند.

بدین ترتیب ادامه داد: پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نیز به تعلیم عبادت کودکان توجه داشت و آنان را با توجه به سن آنان آموزش می داد. این نشان می دهد که پیامبر(ص) عنایت داشتند که تربیت فرزند در خانه نبوت با تربیت فرزندان مسلمان دیگر تفاوت دارد.

این استاد اخلاق با تاکید بر اینکه حجاب یکی از آموزه های مهم دین مبین اسلام است، یادآور شد: پوشاندن لباس های باز و نازک به کودکان اشتباه است. همچنین پوشاندن چادر و مانتو برای کودکان در سنین پایین اشتباه است و باید در این زمینه اصل اعتدال را در نظر گرفت.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا