مهم‌ترین رویدادهای تاریخی هجدهم آذر

مهم‌ترین رویدادهای تاریخی هجدهم آذر

اعتراضات گسترده ای به ورود ریچارد نیکسون به تهران صورت گرفت و سومین شهید دانشگاه تهران به اعتراض عمومی تبدیل شد که منجر به درگیری شدید پلیس با دانشجویان شد. آن روز صدها دانشجو دستگیر شدند.

به گزارش رویداد برتر، در ادامه به مهم ترین رویدادهای روز 18 آذر اشاره می شود موسسه تاریخ معاصر ایران شما در حال خواندن هستید.

وقایع هجدهم آذر

سال 1297

رجبعلی یاغی و راهزن معروف در جاده های اهواز و اصفهان و گلپایگان اموال را غارت کرد و مردم را غارت کرد و کشت. نراق و نطنز در محاصره بود و اموال مردم غارت شد. غارتگران دفتر تلگراف کومی محاصره شده از دولت خواسته اند که به سرکوب پایان دهد.

سال 1301

دکتر میلسپو، مدیر مالی ایران، سمت جدید خود را بر عهده گرفت.

سال 1306

مخبرالسلطنه نخست وزیر و تیمورتاش وزیر دربار و هیئت همراه در قمبان از شیخ عبدالکریم آیت الله دیدار کردند.

سال 1306

علمای زیادی از اصفهان و سایر شهرها به رهبری حاج آقا نورالله فشارکی و سیدالعراقین برای اجرای رژیم قهری به قمبه مهاجرت کردند. اعتراضات و اعتصابات در بیشتر شهرها به راه افتاد و برخی شهرها بسته شدند و مغازه ها بسته شدند.

در این روز حاج مخبرالسلطنه هدایت نخست وزیر، عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار، حاج سید محمد امامی امام جمعه تهران و حاج سید جواد ظهیرالاسلام قمبا به این شهر رفتند.

بررسی قانون نظام قهری – انتخاب پنج دانشمند برتر در مجلس – تعریف نظارت شرعی در استانها – جلوگیری از ممنوعیت – اجرای مواد شرعی پیش بینی شده در قوه قضائیه قبلی.

در این جلسه وعده های مساعدی از سوی دولت داده شد و موضوع حل شد.

سال 1310

ساختمان مجلس قبل از ظهر طعمه حریق شد. آتش نشانان، افسران آنها و کارکنان اداره حسابداری شهرداری و همچنین چند سرباز از چندین دستگاه دولتی و تیپ دوم عسرت آباد برای اطفای حریق تلاش کردند. در این آتش سوزی اتاق بزرگ تنفس و همچنین سرسرای مجلس و اتاق آینه به طور کامل سوختند. خسارت وارده حدود 50 هزار و 511 تومان برآورد شده است. سردار سرتیپ کریم بوذرجمهری سرپرست شهرداری بر تمامی مراحل اطفای حریق نظارت داشت.

سال 1318

سردار سرتیپ مهدی قلی تاجبخش از سمت ریاست اداره کل کشاورزی برکنار و مصطفی قلی رام به عنوان سرپرست اداره کل کشاورزی منصوب شد.

سال 1323

آقای کفترادزه، معاون وزیر امور خارجه اتحاد جماهیر شوروی که برای گرفتن امتیاز نفت شمال به ایران سفر کرده بود، پس از تصویب طرح نمایندگان برای عدم اعطای امتیاز به خارجی ها، ایران را ترک کرد.

سال 1324

نخست وزیر حکیمی برای حل مسائل آذربایجان با قوام السلطنه، معتم الملک، مشترالدوله، منصور الملک و بهاءالله مشورت کرده است.

سال 1326

احمد قوام نخست وزیر به همراه سیدجلال الدین تهرانی وزیر با حضور در جلسه امروز مجلس شورای ملی در سخنانی مفصل درباره گذشته و آینده کشور و خدمات خود در حل بحران آذربایجان و کردستان سخنرانی کرد و از ۱۱۲ نفر خواست تا رای دهند. بدین ترتیب دولت احمد قوام شکست خورد. قوام در سخنان خود در همان جلسه گفت که دخالت قوه مقننه در قوه مجریه قانون اساسی فاجعه غم انگیزی را به دنبال خواهد داشت.

سال 1332

ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا به همراه همسرش و چند مقام آمریکایی وارد تهران شد. اقامت شما حدود سه روز طول می کشد. مذاکرات برای حل مشکل نفت در ایستگاه معاون رئیس جمهور در تهران در حال انجام است. در فرودگاه های زاهدی و علا، وزیر دربار و وزیران از نیکسون پذیرایی کردند.

سال 1332

اعتراضات گسترده ای به ورود ریچارد نیکسون به تهران صورت گرفت و سومین شهید دانشگاه تهران به اعتراض عمومی تبدیل شد که منجر به درگیری شدید پلیس با دانشجویان شد. آن روز صدها دانشجو دستگیر شدند.

سال 1332

سرلشکر مزین از طرف شاه دانشکده فنی از حادثه دیروز به آقای خلیلی رئیس دانشکده فنی ابراز تأسف کرد.

سال 1337

توافقنامه همکاری اقتصادی و فنی ایران و ژاپن به مدت پنج سال امضا شد.

سال 1337

پس از انتقاد از کندی کار، مجلس در مجموع 20 قانون دولتی را تصویب کرد.

سال 1338

آرام وزیر امور خارجه تمامی خواسته های عبدالکریم قاسم را در مجلس شورای ملی رد کرد.

سال 1339

صندوق وام مسکن آمریکا ۲۶ میلیون دلار به ایران برای ساخت جاده وام داده است.

سال 1340

کارخانه نیشکر خوزستان تولید را آغاز کرد.

سال 1340

شیخ محمد امین فرزند امام جمعه خوی درگذشت.

سال 1342

بازپرس دادگاه کیفری برای احمد نفیسی شهردار سابق تهران قرار بازداشت صادر کرد.

سال 1343

در نهایت قانونی تصویب شد که وزارت فرهنگ را از وزارت آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر جدا کرد.

سال 1349

در دهلران غرب سیل 90 خانه را تخریب کرد.

سال 1352

تیم کشتی فرنگی ایران در دور نخست رقابت های کشتی آزاد در دور هفتم موفق به کسب 5 مدال طلا شد.

سال 1355

استانداران جدید به شرح زیر معرفی شدند: محمدعلی ابتهاج سمیعی استاندار خوزستان، هوشنگ سمیعی استاندار مازندران، قدرت الله خدایاری استاندار همدان، امیرحسین امیر پرویز استاندار کرمانشاه، ارسطو، فخراج ظفا. ، ، استاندار بوشهر و علی نقا استاندار سمنان.

سال 1355

بازپرس گفت: حسین علیزاده، رئیس سابق سازمان حبوبات و شکر و معاون سابق بازرگانی به اتهام سوء استفاده از تجارت شکر بازداشت شده است.

سال 1356

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، 15 دانشجوی ایرانی به عنوان قتل عام 73 فعال سیاسی، سفارت ایران در ایتالیا را اشغال کردند. پلیس ایتالیا دانشجویان ایرانی را که سفارت ایران را اشغال کرده بودند دستگیر کرد. این دانشجویان متهم به تخریب اموال سفارت و آتش زدن پرچم ایران و تصویر شاه هستند.

سال 1357

سه افسر پلیس در تظاهرات در کومی کشته شدند.

سال 1357

به گفته وزیر خارجه بحرین، کشورش از شاه ایران در مبارزه برای شکست مخالفانش حمایت می کند.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا