خبرهای کلیکسب و کار برتر

فونت نستعلیق برای اینشات

آموزش دانلود و اضافه کردن فونت نستعلیق در اینشات

نستعلیق یکی از شیوه های نگارش خط است که ما ایرانی ها از دیر باز با خطاطی و خوشنویسی آن را در فرهنگ خود نگاه داشته ایم. نستعلیق را میتوان یکی از زیبا ترین نگاشته های دست بشر دانست ، به دلیل همین اهمیت و استفاده فراوان مردم ایران از خط نستعلیق با گشترش طراحی گرافیک ، فونت نستعلیق نیز توسط اساتید گرافیک ایران طراحی و ساخته شد .

این فونت نسخه دوم فونت نستعلیق می‌باشد که در سال 1391منتشر شده و که در پکیج آن فایل راهنمای استفاده نیز قرار داده شده است، ایجاد کشیدگی در نوشته های نستعلیق ، تغییر فرم حروف نستعلیق ، تغییر در جایگاه نقطه ها و …. را می‌توانید در این فایل آموزشی مطالعه کنید، به علت احتمال عدم سازگاری با نسخه قبلی فونت انگلیسی، با استفاده از این نسخه جدید امکان جابجایی در متن هایی که با نسخه قبلی تهیه شده‌اند وجود دارد.

فرقی نمیکند هدف شما دانلود فونت نستعلیق برای ورد باشد و یا دانلود فونت نستعلیق برای اندروید در هر حالت این فونت نیاز شما را بر طرف میسازد. شما میتوانید به وسیله برنامه IFont در اندروید از فونت نستعلیق استفاده کنید . کافی است فونت نستعلیق را برای اندروید دانلود کرده و آن را در گوشی تان باز کنید، سپس وارد برنامه IFont شده و فایل فونت را انتخاب کنید.

به همین سادگی برای استفاده از نستعلیق در ورد هم کافی است فونت را دانلود و نصب نموده و در بخش فونت های نرم‌افزار Word ورد irannastaliq را وارد کنید تا بتوانید با خط نستعلیق شروع به نوشتن کنید. جدیدترین نگارش فونت ایران نستعلیق یعنی ایران نسعلیق 3، شامل صدها تغییر و اصلاح در شکل و اندازه هندسی حروف (طبق اصول خوشنویسی) و همچنین سازگاری بیشتر با اکثر برنامه‌های گرافیکی روزآمد، توسط طراحان اصلی آن منتشر شده است.

اما چگونه در اینشات به صورت نستعلیق بنویسیم؟ نحوه اضافه کردن فونت نستعلیق فارسی در InShot

دانلود فونت نستعلیق برای اینشات و نحوه نوشتن با آن ؛ یکی از راه های زیباترین کردن کلیپ ها و تصاویری که با برنامه InShot می سازیم استفاده از فونت نستعلیق به جای فونت های ساده و قدیمی می باشد. بدین منظور برای دانلود و نصب فونت نستعلیق روی اینشات در ادامه این بخش همراه ما باشید.

نحوه اضافه کردن فونت نستعلیق در InShot

از آنجایی که برنامه اینشات یک نرم افزار خارجی می باشد بیشتر فونت های پیش فرض آن برای نوشته های انگلیسی قابل استفاده است و برای زیبا سازی نوشته های فارسی و تم پاورپوینت؛ باید به صورت جداگانه فونت های مدنظرمان را روی آن نصب کنیم. یکی از این فونت های زیبا، فونت ایران نستعلیق می باشد که برای نصب آن در اینشات کافیست مراحل زیر را قدم به قدم انجام دهید:

قدم اول – ابتدا فونت Iran Nastaliq را با کلیک بر روی دکمه زیر دانلود کنید.

قدم دوم – برنامه اینشات را باز کنید و سپس با توجه به نیاز خود روی یکی از گزینه های Video یا Photo کلیک کنید.

قدم سوم – حال ویدئو یا تصویری که می خواهید روی آن متنی با فونت نستعلیق اضافه کنید را انتخاب کنید.

قدم چهارم – پس از انتخاب کلیپ یا تصویر موردنظر، صفحه اصلی برنامه برای شما باز می شود. در این قسمت از منوی پایین برنامه روی گزینه Text کلیک کنید.

قدم پنجم – متن موردنظرتان را بنویسید و سپس وارد زبانه Aa شوید و روی آیکون «فلش به سمت پایین» کلیک کنید.

قدم ششم – وارد پوشه Download شوید و فونت IranNastaliq.ttf را انتخاب کنید.

قدم هفتم – پس از انتخاب فونت موردنظر نوشته شما باید مانند تصویر زیر به صورت نستعلیق درآمده باشد.

تمام! از این پس می توانید به سادگی تمامی متن های خود را در پروژه افتر افکت به صورت نستعلیق در برنامه InShot بنویسید و دیگر لازم نیست مراحل بالا را انجام دهید.

تاریخچه خط نستعلیق

خط نستعلیق دومین خط خاص ایرانیان می‌باشد که پس از خط تعلیق در در اواخر سده هشتم و اوایل سده نهم هجری یعنی در عهد تیموری پا به عرصه وجود گذاشت. ابداع خط نستعلیق را به میر علی تبریزی (درگذشت ۸۵۰ ه‍.ق) نسبت داده‌اند.در رساله‌های قدیمی خوشنویسی داستانی نقل شده که میرعلی شبی در خواب پرواز غازهای وحشی را دید و حرکات سیال نستعلیق را از حرکات نرم بدن این پرندگان هنگام پرواز الهام گرفت.

میرعلی تبریزی در اوایل قرن نهم هجری و همزمان با تیمور گورکانی می‌زیسته‌است. هر چند پیش از او نمونه هایی ابتدایی از نستعلیق موجود است اما نقش میرعلی تبریزی در تدوین نستعلیق آنچنان مهم و اساسی بود که استادان بعدی از وی به عنوان ابداع کننده نام برده‌اند. پس از وضع خط نستعلیق تقریباً بیشتر کتاب‌های فارسی با آن نگارش می‌یافت . نستعلیق به‌سرعت پله‌های ترقی را طی کرد و محبوبیتی تمام یافت.

در ۸۳۳ به فرمان شاهزاده بایسنقر میرزا که خود خوشنویسی صاحبنام بود، شاهنامه بایسنقری به‌خط نستعلیق جعفر تبریزی کتابت شد که هم اکنون در کتابخانهٔ سلطنتی سابق در موزه کاخ گلستان (ش ۴۷۵۲) موجود است. با این کار نستعلیق به‌عنوان خطی رسمی و در ردیف خطوط ششگانه مطرح شد. در سده‌های آغازین پیدایش خط نستعلیق، دو سبک متفاوت از آن در نقاط مختلف ایران ظاهر شد؛ یکی شیوه جعفر تبریزی و اظهر تبریزی بود که بعدها سلطانعلی مشهدی آن را کامل‌تر کرد و در ناحیه خراسان و اطراف آن متداول شد؛

دیگری شیوه عبدالرحمن خوارزمی، خوشنویس دربار سلطان یعقوب آق قویونلو (ح: ۸۸۴-۸۹۴ ه‍. ق) است که در بخش‌های غربی و جنوبی ایران رواج یافت و بعدها فرزندان وی عبدالرحیم و عبدالکریم و پیروانشان، آن را رواج دادند.   خط‌شناسان بر این باورند که از آغاز پیدایش خط نستعلیق به مدت یک قرن و نیم، ستاره درخشان آسمان خوشنویسی نستعلیق، میرعلی هروی بود؛ اما در نیمه دوم قرن ۱۰ ق.، هنرمندی دیگر نستعلیق را به اوج تکامل و زیبایی رساند.

«عماد الحسنی قزوینی» (۹۶۱-۱۰۲۴ ق.) معروف به «میر عماد» خوشنویسی توانمند بود که آثار گذشتگان، حتی میرعلی هروی، را تحت‌الشعاع قدرت و صلابت قلم خود قرار داد میر عماد در قرن یازدهم و در دوره صفویه زندگی می‌کرد و با ابتکار و خلاقیت خود و مهارت بالایی که در نستعلیق بدست آورد دارای سبک و مکتبی شد که هنرمندان خوشنویس سالیان بسیار پس از او از شیوه وی پیروی کردند. این پیروی تاکنون و نزدیک به ۴۰۰ سال است که همچنان کم و بیش ادامه دارد.

پس از میرعماد نستعلیق کم کم جایگاه رفیع خود را در خوشنویسی جهان باز کرد. بسیاری از هنرمندان ایران و منطقه هرات را در پی تحولات سیاسی رخ داده پس از پایان حکومت تیموری، در سال ۱۵۰۶ دیار خود را ترک کردند و به هند رفتند. همچنین پس از قتل میرعماد به فرمان شاه عباس نیز بسیاری از خوشنویسان از دربار صفوی به دربار گورکانیان هند یا عثمانی رفتند و خط نستعلیق را در آن سرزمین‌ها رواج دادند و از آنجا در بسیاری از کشورهای اسلامی راه پیدا کرد.

به‌ویژه در شبه‌قاره هند نستعلیق به خط مورد علاقه گورکانیان هند تبدیل شد و آثار درخور توجهی در آن سرزمین به خط نستعلیق خلق شد.   در ایران پس از رکودی نسبی، که بر اثر افول دولت صفوی روی داد، در اوایل دوره قاجار دوباره نستعلیق با قدرت و زیبایی تمام اجرا شد و آثاری ماندگار در این عرصه به‌وجود آمد و هنرمندان بزرگی ظهور کردند. سپس در قرن سیزدهم سبک و شیوه جدیدی در نستعلیق بوجود آمد. این کار به‌وسیله هنرمندی به نام «محمدرضا کلهر» صورت گرفت. در زمان کلهر صنعت چاپ به روش چاپ سنگی به ایران آورده شد.

ظریف بودن حروف مانعی برای چاپ سنگی نستعلیق بود و همین امر سبب گردید که کلهر با تغییراتی در سبک و روش میر عماد شیوه تازه‌ای را برای نستعلیق بوجود آورد که مناسب برای صنعت چاپ باشد.   در اواخر دوره صفوی با شکستن حروف و تندنویسی خط نستعلیق شیوه‌ای معروف به شکسته در ایران رایج شد که خود خطی مستقل است و سومین خط ایرانی به‌حساب می‌آید و خوشنویسان در این عرصه نیز آثاری بدیع پدید آورده‌اند.

امروزه هرچند با توسعه صنعت چاپ کاربرد کتابت نستعلیق محدود شده اما بسیاری از خوشنویسان ایرانی در نهایت قدرت به خلق آثار هنری قابل توجهی در این شیوه پرداخته‌اند. صدها و بلکه هزاران نمایشگاه خوشنویسی طی سال‌های گذشته در داخل ایران یا کشورهای دیگر برگزار شده و کتاب‌ها و آلبوم‌های ارزشمندی در این باب چاپ شده است. می‌توان گفت هرگز در طول تاریخ اینچنین قطعات مختلف هنری به‌ویژه در ابعاد بزرگ و قلم جلی نگاشته نمی‌شده است.

در دهه‌های اخیر هنرمندانی خط نستعلیق را با روش‌های نقاشی ترکیب کرده‌اند و نوعی زمینه هنری بنام نقاشیخط بوجود آورده‌اند.   به طور خلاصه خط نستعلیق به تدریج از سده ۴ تا ۸ هجری به ویژه در خراسان بزرگ و آذربایجان شکل گرفت. در سده هشتم در هرات شکل واقعی خود را پیدا کرد و رسمیت یافت و در قامت خطی قابل رقابت با خطوط ششگانه قدیمی قد علم کرد؛ به نحوی که از آن پس اغلب کتاب‌ها و مطالب فارسی و شاید تمامی موتون غیر مذهبی به این خط نوشته شد.

سپس در آسیای مرکزی و خراسان بزرگ (بخارا٬ مشهد و هرات) توسعه یافت و پس از آن بود که در قزوین و اصفهان در سده یازده به اوج شکوه و زیبایی خود دست پیدا کرد. سپس برای مدتی دربارهای هند و تاحدی عثمانی مسکن و ماوای نستعلیق شد. پس از آن دوباره در شیراز و تهران به حیات و رشد خود ادامه داد.

 نستعلیق خط ملی ایرانیان و عصاره زیبایی‌شناسی این مردمان است و در همه جا به عنوان سمبل هنر ایران شناخته می‌شود همچنین در تمامی اقوام و مللی که برای مدتی تحت نفوذ فرهنگ ایران بوده‌اند یا هستند و از این حوزه فرهنگی ارتزاق کرده‌اند محبوبیت و دلپذیری خود را دارد. هرچند بهترین نمونه‌های نستعلیق در هرات و مشهد و قزوین و اصفهان تولید شد اما آثار درخشانی از قاهره و استانبول گرفته تا دهلی و حیدرآباد نیز سراغ داریم.

نوشتن متن با فونت نستعلیق در اینستاگرام آیفون

شاید شما هم اشخاصی را دیده اید که با فونت نستعلیق در اینستاگرام، استوری و محتوای جذاب می سازند و کنجکاو شده باشید که چگونه پای نستعلیق را به چنین برنامه ای آورده اند؟ روش های درج فونت نستعلیق در اینستاگرام آیفون و اندروید متفاوت است اما نگران نباشید به تشریح همه این موارد خواهیم پرداخت. در این مقاله از میزبان فا مگ می خواهیم به شما آموزش دهیم که چگونه در خصوص ساخت استوری با فونت اینستگرام در آیفون اقدام کنید.

در آموزش های قبلی به این موضوع پرداختیم که چگونه فونت اینستاگرام را عوض کنیم؟ اما این روش تنها روی متون لاتین پاسخگو بود. در این مقاله روش هایی را به شما آموزش می دهیم تا به واسطه آن به سادگی قادر به افزودن فونت نستعلیق به استوری ایسنتاگرام آیفون، درج متن با فونت نستعلیق در بیو اینستاگرام و سایر بخش های اپلیکیشن خود باشید.

چطوری میتونم تو گوشی ایفون فونت نستعلیق داشته باشم؟

شاید توجه کرده باشید صاحبان گوشی های آیفون آزادی عمل زیادی در مقایسه با صاحبان گوشی های اندرویدی دارند. به عنوان مثال برخی کاربران به دنبال فونت فارسی کشیده برای ایفون هستند چرا که یکی از جذابیت های خاص در نوشته ها تغییر فونت است. به همین دلیل قابلیتی در گوشی هایی با سیستم عامل ios تعبیه شده تا بتوانید در هر بخشی که مد نظرتان است با این فونت زیبا بنویسید.

مثلا زمانی که در خصوص ساخت استوری اینستاگرام اقدام می کنید یا تمایل دارید در بیو اینستاگرام متن فارسی با فونت کشیده بنویسید به سادگی با طی کردن مراحل زیر قادر به افزودن فونت نستعلیق در اینستاگرام آیفون خود خواهید بود در نظر داشته باشید این روش در تمام بخش های آیفون از جمله استوری اینستاگرام، بیو و حتی پیامرسان ها قابل استفاده است:

باید بدانید که این روش فقط برای گوشی های آیفون با سیستم عامل ios بالای 11 کار می کند.

برای افزودن فونت نستعلیق در اینستاگرام آیفون باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

کد ﮼ را بدون هیچ فاصله و کاراکتر اضافی در مرورگر خود کپی و آن را جستجو نمایید.

به جای متن نوشته شده حرف دیگری شبیه دابل کوتیشن ظاهر می شود که باید آن را عینا کپی کنید اگر این کاراکتر خاص برای شما ظاهر نشد کاراکتر   ﮼ را کپی کنید.

اکنون در گوشی خود به قسمت Setting سپس Text Replacement  <<> Keyboard مراجعه نمایید.

حالا به منظور افزودن فونت فارشی کشیده برای آیفون در قسمت بالا راست یک آیکون مشابه + مشاهده می کنید. آن را لمس کنید.

در صفحه بعدی در فیلد Phrase علامتی که در مراحل قبلی کپی کردید را قرار دهید و در فیلد بعدی یعنی Shortcut کلمه نستعلیق را بنویسید. سپس Save را بزنید. با طی کردن مراحل ذکر شده قابلیت نوشتن متن با فونت نستعلیق به آیفون شما اضافه در دسترس خواهد بود.

حالا به سادگی می توانید در بیو، بخش های دلخواه یا حتی در استوری اینستاگرام با فونت نستعلیق بنویسید. (یا هر قسمت دیگری که قابل تایپ باشد.) فرض می کنیم که به بخش استوری مراجعه کردید. برای ساخت گزینه Create را لمس کنید.

سپس در محیط دلخواه کلمه نستعلیق را بنویسید اگر دقت داشته باشید کاراکتری که قبلا تعریف کردیم به جای کلمه نستعلیق پیشنهاد می شود.

اکنون کافیست یک فاصله بزنید تا کاراکتر خاص، جایگزین کلمه نستعلیق شود.

حالا که کاراکتر درج شد یک بار بک اسپیس بزنید تا فاصله ایجاد شده بعد کاراکتر هم حذف شود.

اکنون متن مورد نظرتان را بنویسید.

دقت داشته باشید در هنگام نوشتن با فونت نستعلیق در آیفون بین کلمات نیم فاصله درج کنید. برای این منظور کلیدی در کیبورد تلفن های هوشمند آیفون درج شده است و معمولا در سمت راست دکمه فاصله در کیبورد گوشی قرار دارد.

اگر شما هم می پرسید که چطوری می توانم در گوشی ایفون فونت نستعلیق داشته باشم؟ باید بدانید در بعضی در گوشی های آیفون تنها با وارد کردن علامت (   ﮼)  می توانید متن های بعد از آن را با فونت نستعلیق بنویسید. بنابراین می توانید از این فونت کشیده برای آیفون خود استفاده نمایید.

دکمه بازگشت به بالا