شیب افزایش مطالبات قطعه‌سازان کند شده، اما هنوز کاهش نیافته است

شیب افزایش مطالبات قطعه‌سازان کند شده، اما هنوز کاهش نیافته است

دبیر انجمن صنایع همگن انتقال نیرو با اشاره به اینکه تقاضای قطعه سازان همچنان رو به افزایش است اما این افزایش با کندی مواجه شده است، خاطرنشان کرد: آخرین وضعیت نیاز قطعه سازان 50 هزار میلیارد تومان است که 20 هزار میلیارد تومان آن است. میلیارد تومان بدهی معوقه خودروسازان است.

آرش محیبی نژاد – در گفت وگو با رویداد برتر درباره آخرین وضعیت مطالبات قطعه سازان یا در واقع بدهکاری خودروسازان به زنجیره تامین، ضمن تاکید بر اینکه سطح مطالبات قطعه سازان همچنان رو به افزایش است، اما سرعت رشد آن کاهش یافته است – تصریح کرد: در دو سال اخیر به صورت جهشی میزان مطالبات و تمامی مطالبات قطعه سازان جهش کرد اما با استفاده از برخی ابزارهای تامین مالی زنجیره ای، اوراق پلکانی، سه جانبه. تفاهم نامه، ال سی داخلی، خرید بدهی و … نرخ رشد رشد مطالبات کاهش یافته است.

دبیر انجمن صنایع همگن و موتور محرکه قطعه سازی در این خصوص بیان کرد: در حال حاضر کل تقاضای نامشخص قطعه سازان 50 هزار میلیارد تومان است که حدود 20 هزار میلیارد تومان آن معوق است. با ادامه این وضعیت، مشخص است که قطعه‌ساز نمی‌تواند دوام بیاورد، اما خودروسازان می‌خواهند با حذف خودرو از قیمت‌گذاری دستوری و اطمینان از تعادل ورودی و عملکرد، میزان بدهی خود به قطعه‌سازان را کاهش دهند. همراه با ارائه بسته تامین مالی زنجیره ای مذکور، این برنامه ها تاکنون موثر بوده اند، اما کاهشی نداشته و تنها روند رشد را کاهش داده اند. در واقع، بسته های بودجه ضروری بود اما کافی نبود.

کاهش تقاضای قطعه سازان؛ تراز منابع مالی ورودی و خروجی

وی خاطرنشان کرد: با فروش خودروهای در حال اجرا در بورس و به نوعی فاصله گرفتن از سیاست های قیمت گذاری اجباری و ایجاد تعادل بین منابع ورودی، هزینه ها و خروجی های خودروساز، قطعا شکاف در میزان مطالبات معوق کاهش می یابد. اگر از شرایط تامین مالی به خوبی استفاده شود، امیدواریم آینده روشنی برای تولیدکنندگان قطعات وجود داشته باشد.

این مسئول صنعت با اشاره به برگزاری نمایشگاه قطعات به تازگی گفت: پس از روزهای سخت تاج و رکود اکثر صنایع از جمله قطعه سازی، این نمایشگاه برای اولین بار با مشارکت اکثریت در سطح وسیع برگزار شد. شرکت‌های قطعه‌سازی و میزبانی مهمانان خارجی عمدتاً از روسیه، چین و کشورهایی که روابط سیاسی خوبی با ایران دارند، داشتیم. حضور پررنگ قطعه سازان در این سطح قطعا می تواند به پیشرفت این صنعت کمک کند و هدف خوبی برای صادرات یا همکاری های مشترک باشد.

محی بن زاد یادآور شد: علاوه بر اینکه ایران امسال در نمایشگاه خودرو روسیه حضور پررنگ و قدرتمندی داشت و خوشبختانه توانستیم قراردادهای خوبی را در آن نمایشگاه منعقد کنیم. بر این اساس قطعه سازان و خودروسازان جهان با حضور در این گونه نمایشگاه ها از نزدیک با توانمندی های ما آشنا می شوند و همکاری ها توسعه می یابد. در برخی از همکاری ها مانند L90 که امکان تولید مشترک به خصوص با روسیه و سایر کشورها وجود دارد، پروژه های قدرتمندتری در خارج از کشور محقق می شود.

دبیر انجمن ملی صنایع همگن قطعه سازی ادامه داد: قوت صنعت قطعه سازی با نزدیک شدن به داخلی سازی و بومی سازی قطعه سازی فضا را به ارائه توانمندی ها داده است. می‌توان شاهد ارائه آخرین دستاوردهای صنعت قطعه‌سازی بود که می‌تواند هم برای خودروسازان داخلی و خارجی و هم برای خودروسازان خصوصی فعال یا در حال گسترش جذاب باشد.

وی با بیان اینکه در سال 1401 بخش خصوصی بخش قابل توجهی از رشد تولید خودرو را بر عهده گرفت، گفت: برای تقویت این بخش همکاری زنجیره تامین کاملا ضروری است. بنابراین در این گونه نمایشگاه ها آشنایی و ارتباط بیش از پیش اهمیت پیدا می کند و انتظار نتایج زیادی از نمایشگاه داریم.

آیا تصمیم گیران باید پاسخ دهند که تولید داخلی را ترجیح می دهند یا واردات؟

دبیر انجمن ملی صنایع همگن قطعه سازی در خصوص ارجحیت واردات بر تولید قطعه داخلی اظهار کرد: ما از قطعه ساز بدی که بخواهد قطعه سازی را متوقف کند و واردکننده شود، مطلقاً حمایت نمی کنیم. اکثریت جامعه قطعه‌سازی کشور منافع ملی را مد نظر دارند و ما معتقدیم هیچ سوء نیتی وجود ندارد. اما آنچه مهم است این است که اگر فضای کسب و کار صنعت قطعه سازی به گونه ای تغییر کند که واردات و فروش قطعات خارجی به صرفه تر باشد، باید این سوال را از نمایندگان پرسید که آیا واردات قطعات اولویت بیشتری دارد. یا ارتقای شرایط داخلی سازی.

محی‌بنزاد افزود: با وجود عدم افزایش نرخ ارز در سال جاری نسبت به سال گذشته، تورم ۴۰ درصدی افزایش یافت. زمانی که نرخ ارز به صورت اجباری تنظیم شود و ثبات نرخ ارز با تورم نرخ ارز در نظر گرفته شود، به جای متعادل کردن آن با رشد تورم، تنها در یک مورد با دستمزد 57 درصدی مواجه خواهیم شد. افزایش حقوق یا افزایش نرخ سود بانکی (که موثر است، 24-25 درصد). بنابراین با ثابت بودن نرخ ارز، همه بخش‌های اقتصادی و نه تنها صنعت قطعه‌سازی به سمت واردات خواهند رفت.

وی با اشاره به محدودیت ارزی برای واردات لوازم یدکی گفت: با توجه به اینکه منابع ارزی به نیازهای ویژه اختصاص می یابد، واردات لوازم یدکی شامل ارز مبادله ای است که خود روند طولانی را دنبال می کند و به صورت محدود تخصیص می یابد. . در صادرات تا زمانی که مسائل تحریم وجود دارد و صنعت خودرو و قطعه سازی در خط مقدم تحریم ها قرار دارد، نمی توان انتظار موفقیت داشت مگر با کشورهای همسایه مانند چین و روسیه که اشتراکات سیاسی وجود دارد. همچنین این کشورها تمایل بیشتری به صادرات قطعات خود به ایران دارند تا واردات قطعات ایرانی به کشورشان.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا