نامه سرگشاده به جامعه قضات صالح کشور

نامه سرگشاده به جامعه قضات صالح کشور

1- در این دوره با وجود فراز و نشیب های فراوان، به دلیل حضور قضات فاضل، شجاع و آسیب ناپذیر در این نهاد، قضاوت هایی صورت گرفت که به دلیل دقت، ملاحظه و پایبندی در تاریخ نظام قضایی ایران می درخشید. قانون و شرع و مایه مباهات و مباهات جهانیان بوده و اکنون منبع غنی دانش حقوقی است.

2- در این دوره قوه قضاییه قضات شریف از حفظ حقوق عمومی اعم از خصوصی و کیفری و اجرای عدالت و تأمین آزادی ها حمایت می کرد و مردم ایران در پناه اسطوره ها احساس آرامش می کردند. و ارکان عدالت دانش قضات ضعيف و گاه نفوذپذير كم و شناخته شده بودند و او را به لبنان فرستادند و به حبس محكوم كردند.

3- پس از انقلاب اسلامی که شخصیت های اجتهاد و گواهات وارد قوه قضائیه شدند، این امید روزافزون به وجود آمد که دانش حقوقی تحت تکفیه توسعه و ارتقا یابد و نمونه ای از عدالت اسلامی برای جهان باشد.

4- تندروی روزهای اول پس از انقلاب لکه ننگی بر چهره حکومت اسلامی است که هرگز نمی توان آن را نادیده گرفت.

5- در این روزها که کشور ما با بحران ناآرامی مواجه است و تمامی مشکلاتی که دولت ها از عهده آن بر نمی آیند به دامان دستگاه قضایی ریخته شده است، قضات کشورمان با چالش بزرگی مواجه شده اند. تست. امتحانی که ملت ایران بر آن نظارت دارند و پایان آن پروردگار متعال است. الیس الله تعالی!

6- آقایان! نظر و بصيرت عميق شما را مي خواهيم، به ويژه در باب دما، كه به گفته فقها، ولى حكماي عالم هم متفق القول هستند، جاي احتياط است. خاطره تاریخ اشتباهات، تسامح خون و مجازات های ناعادلانه علیه مردم را فراموش نمی کند! به این حدیث نبوی توجه کنید;

اگر محدودیتی برای مسلمانان وجود داشته باشد، اگر برای مسلمانان پیدا کنم، آنها را می پذیرم. (کنزال امل/12971)

این قضاوت شریف در زمانی از سوی پیامبر رحمت (ص) صادر شد که نه در مغرب زمین و نه در هیچ نقطه ای از جهان اثری از تفسیر مضیق در پرونده های کیفری وجود نداشت.

7- اتخاذ اصطلاحات و رهنمودهای فقهی در حقوق کیفری ایران در مورد حقوق اسلام امر پسندیده ای نیست، زیرا برای تفسیر و تبیین آنها باید به منابع معتبر فقهی و البته اجتهاد قضایی مراجعه کرد. ، در غیر این صورت انشاالله رای صادره نامشروع خواهد بود.

8- جای تاسف است که امروزه افرادی در مناصب که الفبای قضاوت را نمی دانند و سختی پرونده را نمی دانند به دادگستری تعیین تکلیف می کنند. قضات محترم، دانا، شجاع و پارسا را ​​تحت تأثیر قرار می دهد و موجب بی احتیاطی و بی اعتنایی خداوند به علائم و جان ها نمی شود.

9- یکی از زیباترین راههای تهذیب و خرد انسانی، رعایت دقیق آیین دادرسی کیفری، توجه همه جانبه به رعایت حقوق متهم و علاوه بر همه این اصول، توجه به اخلاق انسانی- اسلامی است. اصل از شما قضات عالی به ویژه کسانی که در سمت های نظارتی هستند، می خواهیم که احتیاط کنند.

یک ربک لبالمراسد (فجر/14) علیه السلام

سید مصطفی محقق داماد – مقام بیست و چهارم آذرماه

6565

دکمه بازگشت به بالا