در بخش کشاورزی آمار و اطلاعات دقیقی نداریم/ بخش خصوصی به کشت قراردادی کمک کند
وزیر جهادکشاورزی گفت: در بخش کشاورزی آمار و اطلاعات دقیقی وجود ندارد و وقتی آمار و اطلاعات نداشته باشیم نمی توانیم برای بخش کشاورزی تصمیم گیری درستی داشته باشیم.
به گزارش رویداد برتر، سید جواد ساداتی نژاد در حاشیه اولین کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی با بیان اینکه امروز غذا در دنیا قدرت است، گفت: امروز حکمرانی غذا در دنیا مطرح است و هرچه تولید مواد غذایی بیشتر و تلاش ما بیشتر باشد صادرات نیز افزایش می یابد و از آن طرف قدرتمان در منطقه نیز بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه با شروع دولت سیزدهم ۵ محور را در اولویت کاری وزارت جهاد کشاورزی قرار داده ایم، گفت: باید غذای مردم ایران را تامین کنیم. در عین حال نیز کشاورز باید از معیشت مناسبی برخوردار باشد که تنها راه دستیابی به این مهم کشاورزی قراردادی است.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: به دنبال کشاورزی قراردادی واقعی هستیم. یعنی باید کشاورز را تامین مالی کنیم تا با افزایش بهره وری درآمد آن هم بیشتر شود. به همین منظور نیاز است که بخش خصوصی پای کار بیاید.
ساداتی نژاد عنوان کرد:باید کارخانجات در بخشهای مختلف با کشاورزان قرارداد ببندند. باید شرکت ها و کارخانه ها را برای انعقاد قرارداد با کشاورزان تشویق کنیم. این کار باید در هر شهرستان و استان توسط روسای مراکز جهاد کشاورزی انجام شود. زیرا کشاورزی قراردادی موضوعی نیست که دستوری باشد و وزیر جهاد کشاورزی آن را ابلاغ کند بلکه نیازمند همکاری همه است.
وی با اشاره به اینکه الگوی کشت از دیگر موضوعات دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است، گفت:این الگو ابلاغ شده است. البته دینامیک است و اعلام کردیم که میتواند بر اساس نظرات کارشناسان به روز شود. تمام تلاشمان را میکنیم که در حوزه مالی نیز به الگوی کشت کمک کنیم. البته در سال ۱۴۰۲ نیز ردیف بودجه اختصاصی برای الگوی کشت فراهم شده است.
این مقام عالی وزارت جهاد در بخش دیگری از صحبت هایش به اطلاعات و داده های بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: ما آمار و اطلاعات دقیقی از بخش کشاورزی نداریم. میزان تولید را دقیق نمی دانیم و به همین منظور دچار کمبود و بیش نبود محصولات هستیم که این ممکن است بازار دچار نوسان کند. مقام معظم رهبری نیز بر دستیابی به آمار و اطلاعات دقیق در بخش کشاورزی تأکیدات بسیاری داشتند
ساداتی نژاد اضافه کرد: هرچه اطلاعات دقیقتر باشد برنامهریزی مناسب تر می شود. یکبار باید برای همیشه در حوزه اطلاعات به شرایط مطلوبی برسیم.
وی در ادامه تشریح کرد: می گویند دو میلیون دام مازاد داریم به همین دلیل اجازه صادرات میدهیم. اما چند ماه بعد دچار کمبود میشویم آمار صادرات را که بررسی میکنیم متوجه میشویم ۵۰ هزار راس دام صادر شده که تعداد زیادی نیست. با بررسی دقیق آمار و اطلاعات به این می رسیم که آمارها دقیق نبوده است. یا اینکه گفته میشود ۸۵۰۰ هزار هکتار پیاز داریم اما وقتی دقیقتر بررسی میکنیم متوجه میشویم که ٦٠٠٠ هکتار است.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه گفت: اطلاعات باید دقیق باشد. نباید بر اساس حدس و گمان باشد. زمانی که اطلاعات ما دقیق و به روز باشد یعنی بدانیم در کجا چه محصولی به چه میزانی و در کدام استان ها تولید می شود قدرت غذایی کشور نیز مشخص خواهد شد. به همین منظور ایجاد و تکمیل رصدخانه کشاورزی مهمترین اولویت کاری وزارت جهاد کشاورزی است.
ساداتی نژاد در بخش دیگری از صحبتهایش به سند دار کردن اراضی کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۴ درصد اراضی سند داشتند اما امروز ۲۳.۳ درصد از اراضی کشاورزی صاحب سند هستند. باید تا پایان سال ۱۴۰۲ رفع تداخلات را به اتمام برسانیم و همچنین تا پایان دولت هم باید همه اسناد کشاورزی را در دست کشاورزان قرار دهیم.
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: سرمایهگذاری در بخش کشاورزی از دیگر محورهای کاری وزارت جهاد کشاورزی است. بایستی از سرمایهگذاران دعوت شود که در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی سرمایهگذاری کنند و حمایتهای لازم خودشان را در این بخش داشته باشند.
وی در پایان گفت : قصد داریم یک میلیارد درخت در چهار سال بکاریم. امسال ۴۰ میلیون و سال آینده ۲۵۰ میلیون درخت می کاریم. قرار است تا سال ۲۰۳۰ یک تریلیون درخت در دنیا برای ترسیب کربن و حفاظت از منابع طبیعی کاشته شود. همچنین نهالستان هایی که توسط منابع طبیعی تجهیز شده اند ظرفیت تولید۴۰۰ میلیون نهال را دارند.
انتهای پیام