فناوران، تصاویر ماهواره‌ای را در افزایش عملکرد سطح اراضی کشاورزی کاربردی کردند

فناوران، تصاویر ماهواره‌ای را در افزایش عملکرد سطح اراضی کشاورزی کاربردی کردند

سامانه پایش ماهواره‌ای مزارع، دستاورد پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان است که به کشاورزان در مدیریت آب و پایش محصولات کشاورزی کمک می‌کند.

محمد رضوانی، مدیر فنی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان و از محققان این طرح در گفت‌وگو با رویداد برتر، عنوان محصول تولیدشده را “دستیار هوشمند کشاورز” ذکر کرد و گفت: ما با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای می‌توانیم به کشاورزان، وضعیت بخش‌های مختلف اراضی کشاورزی را اعلام کنیم تا بهترین عملکرد را داشته باشند.

رضوانی در خصوص عملکرد این سامانه، توضیح داد: اطلاعات دقیق اراضی کشاورزی را از طریق تصاویر ماهواره‌ای در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم. به صورت روزانه، مزارع را با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای رصد می‌کنیم؛ داده‌ها ارسال می‌شود و کشاورزان از طریق موبایل یا کامپیوتر، با مشاهده این تصاویر می‌توانند وضعیت مزارع خود را پایش کنند.

مدیر فنی این شرکت تاکید کرد: این سامانه قادر به پایش میزان رشد گیاهان، سطح عملکرد محصولات، میزان آب‌رسانی به بخش‌های مختلف مزارع است.

به گفته رضوانی، میزان رطوبت خاک از دیگر داده‌های این سامانه به کشاورزان است.

وی با بیان اینکه چند شرکت رقیب این محصول هستند، افزود: ما برای طراحی این نرم‌افزار از الگوریتم‌های خاص این شرکت بهره برده‌ایم که دارای کیفیت بالاتر است و در آینده می‌توانیم این نرم‌افزار را توسعه بیشتری دهیم.

این فناور، افزایش دقت را از جمله اقدامات توسعه‌ای این نرم‌افزار نام برد و خاطر نشان کرد: با توسعه این نرم‌افزار قادر هستیم که میزان نیاز آبی کشاورزان را مشخص کنیم و همچنین داده‌هایی چون بهترین زمان آبیاری را با توجه به زمان بارش و میزان آبی که هر گیاه نیاز دارد، به کشاورزان ارائه دهیم.

به گفته وی، این سامانه به چندین شرکت کشت و صنعت عرضه شده است و ۴۰۰ کشاورز نیز مشتری این محصول هستند.

مدیر فنی این شرکت دانش بنیان، افزود: علاوه بر این سامانه برای کشت و صنعت‌های بزرگ، سیستم ERP را پیاده‌سازی کردیم که می‌توانند کل سازمان خود را با استفاده از نرم‌افزار ما، مدیریت کنند و با یک داشبورد هوشمند، اطلاعات دقیقی از کل بخش‌های سازمان خود کسب کنند.

رضوانی با بیان اینکه این سامانه‌ها برای محصولات باغی و زراعی قابل استفاده است، تاکید کرد: هر چه وسعت اراضی کشاورزی بیشتر باشد، کارایی این سامانه بهتر خواهد بود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا