با کاربرد سیستم اطفا حریق ایروسل آشنا شوید
سیستم اطفا حریق آیروسل براساس گاز یا آئروسل و ذرات جامد و پایه پودر تشکیل شده است. به ماده جامد غیر سمی که تا قبل از واکنش گرمازا و به صورت الکتریکی فعال نشود و پایدار بماند، آئروسل گفته میشود. این ماده اگر فعال شود، ترکیبی تولید میکند که خاصیت خاموشکنندگی و مهار آتش دارد. ناگفته نماند که این سیستم به سیلندر تحت فشار، دریچهها، مخزن آب، نازل، هیچگونه لولهکشی پیچیده و موارد دیگر نیازی ندارد.
حال ممکن است سوالاتی مانند کاربرد سیستم اطفا حریق آئروسل چیست؟ ذهن شما را به خود مشغول کند. پس برای گرفتن پاسخ سؤالات خود و کسب اطلاعات بیشتر ادامه مطلب را از دست ندهید.
با انواع سیستم اطفا حریق آئروسل بیشتر آشنا شوید
با توجه به نوع فعالسازی انواع سیستم آئروسل به 3 دسته تقسیمبندی شده که شامل موارد زیر میشود:
سیستم اطفا حرق آئروسل مناسب برای مکانهای حساس
کپسول آئروسل الکتریکی
این نوع کپسول در زمان فعالسازی الکتریکی، بعد از فرستادن سیگنال از سوی دتکتور به قسمت کنترل پنل، به سمت کانکتور کپسول ولتاژ 24 ولتی ارسال شده و درنهایت بعد از گذشت 6 ثانیه تمام آئروسل موجود در سیلندر را آزاد میکند.
کپسول آئروسل حرارتی
این نوع کپسول در درون خود دارای سنسورهای حساس به دمای 475 درجه هستند و زمانیکه دمای محیط به این درجه برسد، به صورت اتوماتیک سیستم اطفا حریق آئروسل فعال میشود.
کپسول آئروسل مکانیکی
با توجه به اینکه سیلندر آئروسل، فیتیله حساس به شعله دارد و با ایجاد کوچکترین جرقه سیستم اطفا حریق آئروسل برای خاموش کردن آتش فعال میشود. لازم به ذکر است که در مدت 3 ثانیه تمامی مواد موجود در کپسول خارج خواهد شد.
همچنین با توجه به غلظت مواد درون کپسول، سیستم آئروسل به 2 دسته متراکم و پراکنده تقسیمبندی میشوند. بهطورکلی به سیستمی که ذرات کوچک 10 میکرومتری داشته، متراکم و به سیستمی که ذرات 10 میکرومتری تحت فشار دارد، سیستم پراکنده میگویند.
از سوی دیگر این سیستم با توجه به نوع استفاده به 2 مدل سیستم آئروسل قابل حمل و سیستم آئروسل ثابت تقسیمبندی میشوند.
مشاهده انواع مختلف سیستم اطفا حریق آئروسل
کاربرد سیستم اطفا حریق آئروسل چیست؟
سیستم اطفا آیروسل در درون قوطیهای فلزی که به صورت بلوک فشردهشدهای از ترکیبات به صورت جامد وجود دارد که با مواد شیمیایی کمکی مانند نمکهای فلز قلیایی و سایر مواد تولید میشوند. بهطورکلی سیستم اطفا حریق آئروسل در 5 کلاس حریق A، B، C، E و F میتوان مورداستفاده قرار داد. از کاربردهای این سیستم میتوان:
- تابلوهای کنترل
- اتاقهای IT
- اتاقهای کنترل
- تابلوهای برق
- انبارهای مواد شیمیایی
- دیزل ژنراتورها
- موتورهای برق
- تابلوهای مخابراتی
- پمپها
- مصارف دریایی مانند کشتیرانی و بنادر
- اتاق فرمان
- کارخانهها
- کابینهای مخابرات
- صنایع نفت و گاز
- اتاقهای UPS
- دفاتر پستی
- سیستم توزیع برق
و سایر محیطهای حساس دیگر را نام برد.
فعال شدن سیستم آئروسل به صورا اتوماتیک برای مهار آتش
کاربرد سیستم اطفا حریق آئروسل
توجه داشته باشید که از این سیستم برای مهار کردن کامل آتش و یا برای استفاده موضعی استفاده میشود. این نوع سیستم را میتوان با غرقهسازی روی سقف یا دیوار نصب کرد. در سیستم مهار آتش به روش غرقهسازی برای توزیع یا انتقال عامل اطفایی به هیچگونه شبکه توزیعی برای محل ذخیرهسازی به بیرون نیازی نیست.
به بیان دیگر سیستم آئروسل به عنوان مخزن ذخیره ساز، به صورت مستقل و یا به عنوان یک نازل که گاز را به حرکت مجبور کرده، عمل میکند. پس در محیط اشغال شده علاوه بر صرفهجویی، بازده حملونقل بالا میرود.
بهطورمعمول ماده اطفایی در دستگاههای دستی قابل حمل به صورت مستقیم به سوی آتش پرتاب میشوند و با کاربرد موضعی از سیستم اطفا حریق استفاده میکنند. از سوی دیگر سیستم آئروسل فشرده را که قابل حمل و به صورت پاشیدنی باشد به گونهای طراحی کردهاند که به صورت 360 درجه توانایی پراکنده کردن آئروسل را دارد و در نهایت در اطراف آتش نوعی ابر آئروسل بزرگ را ایجاد میکند.
پس برخلاف سایر سیستمهای اطفا حریق پاشیدنی، نیازی به نزدیک شدن به شعله برای مهار کردن آن نیست و درنهایت در معرض خطر شعله و آتشسوزی قرار خواهید گرفت. همچنین هنگام رسیدن ذرات آئروسل به شعله، با تولید رادیکالهای پتاسیم خنثی کننده آتش، حمله به شعلهها و عملیات مهار کردن شروع میشود.
ناگفته نماند که تا هنگامیکه آئروسل دارای غلظت کافی باشد، شعلههای آتش قابل کنترل خواهند بود. در غیر این صورت، برای جلوگیری از پیشرفت آتش میتوان دمای شعله را کاهش داد. در این صورت باید در زمان هدایت ساکنین به مکانی امن، شرایطی ایجاد کرد تا دمای شعله کنترل شود.