روز بزرگداشت شهدا و روایتی خواندنی از یک اثر هنری

روز بزرگداشت شهدا و روایتی خواندنی از یک اثر هنری

بعد از شهادت مجید، امید و آرزوهای مادرانه مادر به فرزند و علاقه به هنر و تشویق و حمایت از فرزند برای خلق آثار، باعث شده بود که به صورت مستمر از همکلاسی‌ها و اساتید دنبال جمع‌آوری آثار هنری شهید باشد تا اینکه دوستان و همکلاسی‌های مجید تصمیم گرفتند که مجموعه آثار هنری و طرحهای شهید مجید بهرامی را جمع‌آوری کنند.

دکتر اسکندریارنسب مدیرکل پیشین امور فرهنگی و تبلیغات بنیاد شهید و امور ایثارگران در یادداشتی، از خلق یک اثر هنری درباره شهید مجید بهرامی نوشت.

در این یادداشت می‌خوانیم: در سال ۱۳۹۲ ستاد بزرگداشت روز شهدا (٢٢اسفند)به منظور نهادینه کردن این روز در جامعه برای اولین بار در بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شد و از همان ابتدا به صورت فراخوان محدود طراحی پوستر روز شهدا به چند نفر از هنرمندان و گرافیست‌های کشور سفارش داده شد تا یک اثر را انتخاب و به عنوان نماد این روز از آن استفاده شود.

در کنار برنامه‌های مختلف و متنوعی که برای بزرگداشت این روز  تدارک و برنامه‌ریزی شده بود طراحی و چاپ تمبر ویژه روز شهدا  به  شورای عالی تمبر پیشنهاد شد. شورا کمیته‌ای از هنرمندان را مشخص کرد که از بین آثار هنری موجود در موزه شهدا ۳ اثر را انتخاب و به شورا پیشنهاد دهند. کمیته از بین بیش از  ۳۰۰۰اثر موجود،تابلوی عروج شهید اثر استاد محمدعلی رجبی را انتخاب و نسبت به چاپ تمبر اقدام شد و در اولین کنگره ملی بزرگداشت روز شهدا در ۱۹اسفند ۹۲توسط رئیس  جمهور از آن رونمایی شد.

از آن زمان این اثر علاوه بر چاپ و نشر به صورت تمبر در تمام اقلام و محصولات تولیدی و تبلیغاتی در سطح کشور در قالب‌های گوناگون هنری،فرهنگی و تبلیغاتی اعم از قاب‌های نفیس هنری برای اهدا به خانواده شهدا، تابلوهای نفیس هنری برای نصب در ساختمان‌های اداری، مراکز عمومی،دیوارنگاری‌ها و چاپ در کتب،مجلات، مطبوعات،ساخت کلیپ، تیزر و مستندهای تلویزیونی، تبلیغات محیطی سطح کشور و در کنگره‌های ملی، یادواره‌های استانی، شهرستانی و … استفاده و بهره‌برداری شد به نحوی که می‌توان ادعا نمود هیچ اثر هنری تجسمی مربوط به دفاع مقدس به اندازه این اثر تا کنون در قالب‌های گوناگون چاپ، منتشر،تکثیر و تبلیغ  نشده است .

در سال ۱۳۹۹ که برنامه‌های روز شهدا در قالب یک دهه از ۱۲تا ۲۲اسفند برنامه‌ریزی شده بود، رونمایی از دیوارنگاره و نقاشی دیواری این اثر بر دیوار ورودی ساختمان مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران  در ۱۲اسفند آغاز برنامه‌ها بود. به همین مناسبت و به منظور تجلیل از خالق این اثر هنری از استاد محمدعلی رجبی در آیین رونمایی دعوت و از ایشان تجلیل شد و از همین جا و بعد از مراسم  با استاد محمدعلی رجبی راجع به بهره برداری‌های زیادی که در طول ۷سال گذشته از این اثر به مناسبت روز شهدا شده بود صحبت کردم. در حین صحبت، اشک در چشمانش حلقه زده بود.استاد روایتی جالب، جذاب عجیب و خواندنی از موضوع خلق اثر را تعریف کرد و با اینکه ۷ سال توفیق دبیری ستاد روز شهدا را داشتم و شاهد همه روند و فرایند انتخاب این اثر و بهره‌برداری‌های چند منظوره آز آن بودم، این روایت من را شگفت‌زده و راز و رمز نماد شدن این اثر را برایم روشن کرد.
استاد محمدعلی رجبی گفت که در سال‌های ۵۹ و  ۶۰ من شاگردان زیادی در هنر نقاشی و نگارگری داشتم که در بین آنان جوانی مستعد، باانگیزه و مومن پرانرژی بنام مجید بهرامی بود که خیلی زود  اصول و فنون نقاشی و نگارگری را فرا گرفت و خود همزمان خلق اثر می‌کرد و در همان سال ۶۰در رشته گرافیک دانشگاه نیز قبول شد. در مهرماه سال ۶۱ از طریق دوستان و همکلاسی‌ها خبر آوردند که مجید بهرامی در ۱۲مهر در سومار بر اثر اصابت ترکش شهید شده است. به همراه دوستان و همکلاسی‌های شهید در مراسم تشییع و تدفین شهید در بهشت زهرا (س) شرکت کردیم. خدمت پدر و مادر شهید تسلیت گفتم و  توفیق آشنایی پیدا کردم.

پدر شهید،عوضعلی، بنا و معمار و مادر، خدیجه خانه‌دار و فعال فرهنگی و اجتماعی بودند. بعد از شهادت مجید، امید و آرزوهای مادرانه مادر به فرزند و علاقه به هنر و تشویق و حمایت از فرزند برای خلق آثار، باعث شده بود که به صورت مستمر از همکلاسی‌ها و اساتید دنبال جمع‌آوری آثار هنری شهید باشد تا اینکه دوستان و همکلاسی‌های مجید تصمیم گرفتند که مجموعه آثار هنری و طرحهای شهید مجید بهرامی را جمع‌آوری و تدوین و در کتابی تحت عنوان «از شکاف سینه» در سالگرد شهید در سال ۱۳۶۲منتشر نمایند و این کتاب تاکنون بارها تجدید چاپ شده است.

هم تصمیم گرفتم یک تابلوی پرتره از شهید نقاشی کرده و به خانواده تقدیم کنم و همین که تابلو را شروع کردم منصرف شدم و با خود گفتم تصویر و پرتره مجید را دوستان دیگر هم طراحی کرده‌اند و به فکر فرو رفتم و تصمیم گرفتم که  عروج شهید و حس و حال معنوی مادرانه شهید برای بدرقه فرزندش را در قالب یک اثر نگارگری  خلق نمایم. از سال ۶۱شروع کردم و خلق این اثر سه سال به طول انجامید و هر موقع زیارت قبر شهید و دیگر شهدا می‌رفتم و یا در مراسم تشییع شهدا شرکت می‌کردم و حس و حال معنوی پیدا می‌کردم روی این تابلو کار می‌کردم تا اینکه بعد از سه سال، اثر تمام شد و خواستم به مادر شهید تقدیم نمایم که مادر پیشنهاد دادند به موزه شهدا اهدا کنم که هم بهتر نگهداری شود و هم عموم جامعه بیشتر بهره‌برداری کنند.

در سال ۹۲مرحوم دکتر صادقی یک نسخه از تمبر روز شهید را به من هدیه کردند و در اواخر اسفند هر ساله در  رسانه‌ها و تبلیغات محیطی چاپ و تکثیر این اثر را می‌دیدم تا اینکه شما امروز لطف کردید و من را به این مراسم دعوت کردید. اینجا به ابهت آن شهید و عظمت مادر شهید ایمان مضاعف آوردم و پیشنهاد داد در برنامه‌ای از پدر و مادر شهید تجلیل بعمل آید که موضوع دعوت و تجلیل از خانواده محترم  شهید در کنگره ملی روز شهید و تجدید چاپ کتاب و مجموعه آثار شهید در برنامه روز بزرگداشت شهدا و پرداختن به این اثر هنری در سال ۱۴۰۰ مد نظر و مقرر شده بود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا