چگونه در “چهارشنبهسوری” از بچهها مراقبت کنیم؟
عظیم عظیمی از چهارشنبه سوری به عنوان یک رسم و آیین دیرینه یاد کرد و افزود: چهارشنبه سوری یک جشن کهن و باستانی است و در این شب مردمان دور هم گرد آمده و به شادی و نشاط میپرداختند.
وی افزود: متاسفانه در یکی دو دهه گذشته استفاده از مواد محترقه خطرناک توسط برخی افراد موجب شده که این جشن به یک شب خطرناک تبدیل شود و نیاز است که افراد مراقبت بیشتری در این شب داشته باشند.
وی از هیجان به عنوان جزء جدایی ناپذیر زندگی تمامی انسانها یاد کرد و افزود: این هیجان زمانی خوب و مفید است که کنترل شده و مدیریت شده باشد، در غیراینصورت میتواند آسیبهای جدی برای افراد به همراه داشته باشد.
وی افزود: کودکان و نوجوانان به دلیل شرایط سنی که دارند تجربهای برای کنترل هیجان ندارند و بسیار تحت تاثیر اطرافیان و بویژه دوستان خود هستند و اگر دوستان آنها به دلیل اختلالات رفتاری و یادگیریهای بد اجتماعی دست به رفتارهای خطرناک بزنند، این امکان هست که کودکان و نوجوانان هم تحت تاثیر آنها دست به همین اقدامات و رفتارهای خطرناک بزنند.
عظیمی تصریح کرد: در همین راستا والدین باید در این شب مراقب فرزندان خود باشند و در کنار آنها برنامههای این شب را پیش برده و هیجان فرزندان خود را مدیریت کنند.
وی افزود: توصیه مهم در این زمینه این است که پیش از شروع مراسم، والدین فرزندان خود را نسبت به رسم و رسم این شب آگاه کرده و از خطرات و تجارب دردناک استفاده از مواد محترقه برای آنها بگویند. حتی توصیه میشود والدین فیلم مربوط به حوادث چهارشنبه سوری را به فرزندان خود نشان داده و آنها را نسبت به خطرات این شب آگاه کنند.
این روانشناس افزود: توصیه بعدی این است که مراسم چهارشنبه سوری بصورت خانوادگی و فامیلی برگزار شده و والدین در کنار فرزندان خود باشند.
عظیمی گفت: والدین باید سعی کنند سرگرمیها و بازیهایی در این شب در نظر بگیرند که فرزندان سرگرم شده و سراغ دوستان خود نروند.
وی افزود: دید و بازدیدهای فامیلی در این شب و تماشا کردن فیلم و صرف تنقلات و… هم میتواند موجب سرگرمی فرزندان شده و آنها را از خطرات استفاده از مواد محترقه دور کند.