نکات طلایی در خیاطی که هر خیاط باید بداند
آموزش انواع ترفندهای خیاطی ساده اما کاربردی!
1 – تیز کردن سوزن خیاطی
همان طور که می دانید یکی از اصلی ترین لوازم خیاطی بعد از الگو خیاطی، سوزن چرخ خیاطی است که اگر به درستی استفاده نشود، مدام شکسته و کند می شود. میانگین استفاده از سوزن چرخ خیاطی بین ۶ الی ۸ ساعت کار است اما می توانید با استفاده از یک ترفند بسیار ساده، این زمان را حتی تا دو برابر افزایش دهید و هزینه خرید سوزن را به حداقل برسانید. برای تیز کردن سوزن می توانید از سمباده استفاده کنید. برای این کار ابتدا سمباده ای نازک تهیه کنید و روی آن را با چرخ خیاطی بدوزید، وقتی سوزن به طور مکرر با سمباده تماس پیدا کند، تیز می شود. این یکی از مهمترین ترفندهای خیاطی است که در بهترین آموزشگاه خیاطی آموزش داده می شود و باید هر خیاطی بداند.
2 – تمیز کردن چرخ خیاطی
پس از مدتی کار مداوم با چرخ خیاطی امکان این وجود دارد که پس از مدتی خرده های پارچه، پولک و یا ملیله و یا سایر خرده ریزهای خیاطی داخل چرخ خیاطی و یا اطراف آن بریزند، برای این که چرخ خیاطی تان عمر مفیدتری داشته باشد به توصیه می کنیم که هر چند وقت یک بار چرخ خیاطی خود را تمیز کنید. به این منظور می توانید برای تمیز کردن داخل چرخ خیاطی از قلم مو و برای تمیز کردن اطراف چرخ خیاطی از جارو برقی استفاده کنید.
3 – نخ کردن سوزن از پرکاربردترین ترفندهای خیاطی
حتما پیش خود می گویید نخ کردن سوزن که کاری راحت است اما باید بگوییم که اگر شما قرار است خیاطی را به عنوان حرفه خود انجام دهید، باید روزی چندین و چند بار سوزن نخ کنید، اگر چنین کاری به راحتی و سرعت انجام نشود، سبب می شود شما به مرور از انجام آن خسته شوید و نخ کردن سوزن برایتان به یک معضل جدی تبدیل شود.
احتمالا برای شما هم پیش آمده که به دلیل ریش شدن نخ، به راحتی نمی توانید آن را داخل سوراخ سوزن فرو ببرید یا این که به دلیل کوچک بودن سوراخ سوزن نمی توانید سوراخ سوزن را ببینید. برای حل این مشکلات ما چند مورد از ترفندهای خیاطی ساده در این زمینه را به شما پیشنهاد می کنیم.
اگر چنین کاری به راحتی و سرعت انجام نشود، سبب می شود شما به مرور از انجام آن خسته شوید
روش اول نخ کردن سوزن
از اولین ترفندهای خیاطی این است که اگر می خواهید سوزنی را نخ کنید و سوراخ سوزن را نمی بینید می توانید کاغذی سفید پشت محدوده ی سوراخ سوزن قرار دهید و سپس نخ را به سوراخ سوزن نزدیک کنید ان گاه می توانید به راحتی سوراخ سوزن را ببینید. اما اگر می خواهید با نخ سفید کار کنید به دلیل همرنگ بودن کاغذ سفید و نخ به شما توصیه می کنیم که از کاغذهای رنگی و یا کاغذ مشکی برای این کار استفاده کنید.
روش دوم نخ کردن سوزن
از ترفندهای خیاطی بعدی که می توانید برای نخ کردن سوزن استفاده کنید زمانی است که نخ ریش شده و داخل سوراخ سوزن نمی رود. برای این که بتوانید نخ را داخل سوراخ سوزن ببرید می توانید انگشت خود را به کرم و یا مقداری اسپری مو آغشته کنید و سپس به نخ بمالید سپس نخ ساختار محکمی به خود می گیرد و داخل سوراخ سوزن می رود.
روش سوم نخ کردن سوزن
یک سیم نازک انتخاب کنید و آن را دولا کنید و سپس نخ را وسط آن قرار دهید، بعد این سیم نازک را به طرف سوراخ سوزن ببرید و نخ را از سوراخ سوزن رد کنید.
روش چهارم نخ کردن سوزن
آخرین مورد از ترفندهای خیاطی که می خواهیم در مورد نخ کردن سوزن به شما پیشنهاد کنیم استفاده از محلول اب و نشاسته است. همیشه در هنگام خیاطی یک قوطی کوچک از محلول آب و نشاسته در کنار خود داشته باشید تا از آن برای نخ کردن سوزن استفاده کنید به این صورت که می توانید نخ را داخل محلول قرار دهید با این کار محلول سفت می شود و سپس می توانید نخ را داخل سوراخ سوزن فرو ببرید.
4 – خط اتو انداختن
یکی از ترفندهای خیاطی که می تواند در شیک پوشی افراد تاثیر بگذارد و البته نشان دهنده ی نظم و انضباطی است که در شخصیت افراد وجود دارد وجود خط اتو روی لباس های شان است، اگر شما هم می خواهید که مشتری از خط اتوی لباس خود راضی باشد می توانید محلولی از آب و سرکه ی سفید تهیه کنید و با استفاده از اسفنج مقداری از محلول را در محل اتوکشی بزنید و سپس روی آن را اتو کنید، آن گاه متوجه خواهید شد که نتیجه ی اتو کشی تان بسیار متحیر کننده خواهد بود.
5 – روان شدن زیپ
یکی از وسایلی که در دوخت لباس هایی همچون کاپشن و یا سویشرت مورد استفاده قرار می گیرد زیپ است. اما اگر زیپی که از آن برای دوخت لباس خود استفاده کرده اید روان نیست و به سختی باز و بسته می شود می توانید از صابون و یا چند قطره روغن چرخ خیاطی استفاده کنید تا زیپ تان روان شود و به راحتی باز و بسته شود.
6 – حل مشکل کار نکردن چرخ خیاطی
گاهی اوقات ممکن است پس از مدتی کار با چرخ خیاطی، یک روز متوجه شوید که چرخ خیاطی کار نمی کند و سریعا تصمیم بگیرید چرخ خیاطی را به تعمیرگاه ببرید. اما قبل از این که چرخ خیاطی را به تعمیرگاه ببرید چرخ خیاطی را مورد بررسی قرار دهید. ممکن است نخ دور تسمه ی چرخ خیاطی پیچیده باشد و مانع از کار کردن آن شده باشد، برای حل این مشکل می توانید نخ ها را با استفاده از قیچی از تسمه جدا کنید آن گاه چرخ خیاطی تان مجددا کار خواهد کرد.
7 – تیز کردن قیچی
همانند سوزن، قیچی نیز پس از مدتی کار کردن ممکن است کند شود و دیگر مثل سابق کار نکند، این کار باعث می شود که برش پارچه به کاری پر دردسر برای خیاط تبدیل شود زیرا قیچی کند هم باعث کند شدن کار می شود و هم ممکن است به پارچه آسیب برساند. به همین دلیل مانند سوزن، قیچی نیز باید تیز شود. برای تیز کردن قیچی می توانید از ورق های آلومینیومی و یا ورق های سمباده استفاده کنید. به این صورت که با برش ورق های سمباده و یا ورق های آلومینیومی می توانید قیچی خود را تیز کنید.
8 – استفاده از دوک در چرخ خیاطی
گاهی اوقات نیاز است که از دوک به جای قرقره در چرخ خیاطی استفاده کنید. برای راحتی کار با دوک می توانید از لوله ی خالی خودکار استفاده کنید، به این صورت که می توانید لوله ی خودکار را جای قرقره قرار دهید و سپس دوک را روی آن قرار دهید یا حتی می توانید قرقره را در جای خود قرار دهید و سپس دوک را روی آن قرار دهید تا بتوانید کار خود را راحت تر انجام دهید.
9 – دوخت پارچه های نازک
در خیاطی از پارچه های متفاوتی برای دوخت لباس های مختلف استفاده می شود، یکی از این پارچه های نازک است. پارچه های نازک خیلی زود چروک می شوند و اگر راهکاری برای جلوگیری از چروک شدن آن ها نباشد ممکن است در هنگام دوخت درزها نیز چروک شوند و در نتیجه، نتیجه ی کار مطلوب نباشد، برای حل این مشکل می توانید از کاغذ استفاده کنید به این صورت که کاغذ را زیر محل دوخت قرار می دهید و سپس محل مورد نظر را بدوزید و کاغذ را از پشت آن جدا کنید.
10 – انتخاب پارچه مناسب
یکی از تصورات اشتباهی که بسیار افراد دارند این است که اول پارچه می خرند و سپس مدل را انتخاب می کنند. این کار اشتباهی است به دلیل این که برخی از مدل ها به برخی از پارچه ها نمی آیند و همین باعث می شود که با وجود زحمات زیادی که خیاط برای دوخت لباس کشیده است نتیجه ی نهایی، لباس خوبی نباشد.
یکی از تصورات اشتباهی که بسیار افراد دارند این است که اول پارچه می خرند و سپس مدل را انتخاب می کنند.
به همین دلیل به افراد توصیه می شود که ابتدا مدل لباس خود را انتخاب کند و سپس متناسب با مدل پارچه بخرند تا لباسی که در نهایت دوخته می شود لباس خوبی باشد.