آمادگی مواکب از ابتدای ماه صفر برای خدمت‌رسانی به زائران در مراسم اربعین

آمادگی مواکب از ابتدای ماه صفر برای خدمت‌رسانی به زائران در مراسم اربعین

رویداد برتر/خراسان رضوی جانشین رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور گفت: اقداماتی صورت گرفته است که مواکب از ابتدای ماه صفر، آماده خدمت‌رسانی زوار حسین(ع) باشند. البته با توجه به تأکید وزارت کشور این امر برای حرکت زودتر مسافران تبلیغ نمی‌شود، اما در این زمان آمادگی اسکان و تغذیه در عراق صورت می‌گیرد.

مجید نامجو امروز ۹ مردادماه، در جلسه هماهنگی مواکب اربعین حسینی خراسان رضوی که با حضور مقامات لشکری و کشوری در حرم مطهر رضوی برگزار شد، در خصوص اقدامات این ستاد، اظهار کرد: ستاد بازسازی عتبات عالیات، ستادی مردم نهاد است. همچنین در هیات امنای این ستاد نماینده‌های مهم کشوری از قبیل نماینده سپاه پاسداران و نماینده مقام معظم رهبری، حضور دارند. در رأس هیات امنا، حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی رئیس، سازمان اوقاف و امورخیریه نیز حضور دارند.

وی ادامه داد: این ستاد بنا شده است تا بتواند ۳ مأموریت را پیگیری کند. این مأموریت‌‎ها عبارتند از جذب منابع از مردم، ساخت و ساز عتبای مبارکه و زیارت اربعین. هنگامی که از سردار سلیمانی که بنیان‌گذار این ستاد بودند هدف ایجاد آن سوال شد، پاسخ دادند که این برنامه ۲۰ ساله بوده و هدف اصلی آن بسیار فراتر از چیزی است که امروزه در عراق صورت می‌گیرد. این موضوع بیانگر عمقی است که سردار سلیمانی در خصوص این ستاد درنظر داشته‌اند.

نامجو در خصوص دومین مأموریت این ستاد اظهار کرد: یکی از مأموریت‌های این ستاد، ساخت و سازی است که در عتبات مبارکه صورت می‌پذیرد. در نجف اشرف ساخت صحن حضرت زهرا(س) به اتمام رسیده است و منتظر افتتاحیه آن هستیم. در کربلا در حال ساخت ۱۳۰۰ مترمربع برای صحن حضرت زینب(س) در کنار مرقد امام حسین(ع) هستیم و همچنین اقدامات لازم برای ساخت صحن امام محمدباقر(ع) در کاظمین صورت گرفته است. در سامرا هم مقاوم‌سازی گنبدخانه امامین عسکریین(ع) را مدتی است که آغاز کرده‌ایم. در این پروژه‌های مهم بخشی از هزینه‌ها به عهده ایران و بخشی از آن‌ها برعهده عراق است.

به گزارش رویداد برتر، جانشین رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور در خصوص هویت حقوقی مواکب افزود: این موضوع در ستاد مرکز در حال پیگیری بوده و قرار است سامانه‌ای با عنوان «مجمع راهبران مواکب کشور» راه‌اندازی شود. در هیات امنای این مجمع ۳ نفر از نمایندگانی که در رأی‌گیری سال گذشته انتخاب شده‌اند، حضور دارند. همچنین پیش‌بینی شده است که به اقدامات عام‌المنفعه مالیات تعلق نگیرد، اما در خصوص کارهای شخصی که انجام می‌شود باید مالیات پرداخت شود.

وی اظهار کرد: اقداماتی صورت گرفته است که از ابتدای ماه صفر مواکب آماده خدمت‌رسانی زوار حسین(ع) باشند. البته با توجه به تأکید وزارت کشور این امر برای حرکت زودتر مسافران تبلیغ نمی‌شود، اما در این زمان آمادگی اسکان و تغذیه در عراق صورت می‌گیرد. برای آماده‌سازی مواکب در خاک عراق، دولت عراق اجازه ورود کامیون‌ها را از بیستم ماه محرم صادر کرده است.

اکبر پارسا، مدیر سابق ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی بیان کرد: همایش امروز هیچ همتایی ندارد، زیرا در جوار بارگاه ملکوتی حضت رضا(ع) هستیم و در خصوص مراسم مواکب اربعین حسینی گردهم آمدیم. امروز شما مدافع حریم اهل‌بیت(ع) هستید.

وی تصریح کرد: ۶ سال از ۱۲ سال خدمت در ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی، بسیار سخت و شیرین بود. در دوران خدمت بنده واحد خواهران سهم بسیار زیادی در ستاد داشتند. اگر ۳۲۰۰ پرونده در استان پیگیری شده است، ۷۰ درصد آن به علت زحمت بانوان بوده است. اگر امروزه درآمد پایگاه بیش از ۱۰۰ میلیون در ماه است، ۷۰ درصد آن را بانوان تعمیم کرده‌اند.

مدیر سابق ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی، از مجید نامجو، جانشین رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور، درخواست کرد و گفت: دوران خدمت بنده در این بخش به اتمام رسیده است اما درخواستم در خصوص مبلغ جمع‌آوری شده‌ مربوط به زیارت و شهادت در سال گذشته است. این رقم جمع‌آوری شده، بنا به دلایل متعدد، رقم قابل قبولی نبوده است. اما رقم بالایی از این استان به حساب مرکز واریز شده است، درخواست دارم که اگر ممکن است امسال این رقم را به این استان بازگردانید، زیرا با واریز این وجه، رقم تعهد ۷۰ میلیاردی استان تأمین می‌شود.

نیت ستاد بازسازی عتبات عالیات خدمت‌رسانی خالصانه به ائمه اطهار(ع) است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمود روحانی‌نژاد، نماینده ولی فقیه در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی، اظهار کرد: بی‌تردید ستاد بازسازی عتبات عالیات که بنیان‌گذار آن شهید سردار سلیمانی بودند، نیتی جز خدمت‌رسانی خالصانه به ائمه‌ اطهار(ع) ندارد. در زمانی که مقام معظم رهبری مرجعیت عالیه مسلمانان را برعهده دارند، این توفیق نصیب ما شده است که با مساعدت مردم نجیب و خیر در سراسر کشور از جمله این استان مهم، در این امر، اقدامات مهمی را رقم بزنیم.

وی افزود: طی این اقدامات چندساله، کوچکترین حرم از نظر وسعت در بین حرم‌های ائمه اطهار حرم امیرالمؤمنین(ع) بوده است که امروزه به کمک این ستاد به بزرگترین فضای عبادتی و زیارتی تبدیل شده است. این امر برای زندگی تمامی خدمت‌گذاران برگ زرینی است که به نوعی باقیات الصالحات اعمال آنان، به‌شمار می‌رود.

نماینده ولی فقیه در ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی بیان کرد: این جایگاه خدمت‌رسانی بسیار ویژه است. ما برای خاندانی خدمت می‌کنیم که اجر تمامی انسان‌ها را نقداً ادا می‌کنند. زیرا امام صادق(ع) از پیامبر اکرم(ص) نقل می‌کنند که فرموده‌اند «هر آنچه را که انجام می‌دهید، امانت نزد ما می‌ماند و ما به وعده خود عمل می‌کنیم».

بهانه‌ای برای ترک میدان جهاد وجود ندارد

در ادامه سردار هاشم غیاثی، فرمانده سپاه امام رضا(ع) گفت: عاشورا به ما می‌آموزد که هیچ بهانه‌ای برای ترک میدان جهاد و فداکاری وجود ندارد. عزاداری سیدالشهدا(ع) تا ابد بخشی از آیین ما خواهد بود. همچنین در آیات مبارکی از قرآن اشاره شده است که خداوند بندگان خودش را برای جهاد بر می‌گزیند.

وی در خصوص موفقیت در مقابل دشمنان ابراز کرد: راز اصلی موفقیت ما در مقابل دشمنان، ایستادگی، ثبات قدم، امیدواری و ترک نکردن میدان است. توسعه‌ اماکن عتبات عالیات امر مهمی است. بازسازی حرم‌های متبرکه، ریشه تاریخی دارد و مردم متدین ما در طول تاریخ به این امر مهم توجه بسیاری می‌کنند. مواکبی که در جمهوری اسلامی در زمان‌های مختلف برپا می‌شود، قطعاً برکات ویژه‌ای را به همراه دارد. تلاش‌های خالصانه مسئولان در این ستاد مورد رضایت خداوند است.

فرمانده سپاه امام رضا(ع) تصریح کرد: بایستی این امر را به عنوان فرصت قدر بدانیم و برای توسعه کمی و کیفی این اقدامات تلاش کنیم. در فرصت پیشرو که همان اربعین است باید تلاش کنیم تا باعث ترویج فرهنگ عاشورایی شویم. هرچند امروزه نظاره‌گر برکات ترویج این فرهنگ هستیم. تجربه نشان داده است زمانی که بسیج به صورت هدفمند پای کار آمده است، دستاوردهای خوبی داشته است. زیرا بستر بسیج بستری بسیار مناسب است. همچنین آمادگی کامل برای ارائه ظرفیت کامل سپاه و بسیج اعلام شده است.

ظرفیت خوب خراسان رضوی در جذب مشارکت‌های مردمی

به گزارش رویداد برتر، غلامرضا احمدی، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات خراسان رضوی ادامه داد: در بین الطاف خداوند به بشر، شهادت تاج افتخار بی‌نظیری در این الطاف به شمار می‌رود. اگر در خصوص شهدا هم بخواهیم مقایسه‌ای انجام دهیم، تمامی شهدا را به شهدای کربلا و شهیدان بدر رسول گرامی اسلام(ص) عرضه می‌کنیم.

وی بیان کرد: ضمن پرسشی که از مردم انقلابی ایران صورت گرفته است، ۷۳ درصد مردم، ستاد بازسازی عتبات عالیات را نمی‌شناسند. با توجه به این امر مهم، لازم است صرفاً به ۲۰ روز موکب‌داری بسنده نکنیم، بلکه موکب را به ستادی برای تربیت مأموریت پیشرو تبدیل کنیم. 

احمدی در خصوص این مأموریت اضافه کرد: در جلد ۲۱ صحیفه نور، پیام مهاجران جنگ و در بیانات گام دوم انقلاب به این امر مهم اشاره شده است. امام(ره) در اینجا فرموده‌اند «مسئولان اجرایی جمهوری اسلامی که وظیفه اولشان حل مشکلات معیشتی مردم است، اما اگر این امر مهم، مسئولان را از امر مهمی که متوجهشان است، غافل کنند، خیانت کرده‌اند»؛ همچنین مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب فرموده‌اند که گام دوم جمهوری اسلامی، گام آماده‌سازی بستری برای تشرف به ساحت نورانی اصلی نظام، یعنی امام زمان(عج) است.

احمدی اضافه کرد: مواکب باید در این ۲۰ روز آماده‌ پذیرایی از زوار امام حسین(ع) باشند و ۳۴۰ روز دیگر سال در جهت آماده‌سازی زیرساخت‌های قرارگاه قدس اقداماتی انجام دهند. همچنین ظرفیت استان خراسان رضوی برای جذب مشارکت مردمی بسیار خوب است، اما متأسفانه ما تنها ۲۰ درصد تعهدات خود را اجرایی کردیم و باید به آن اهتمام بیشتری داشته باشیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا