استحصال زهر زنبور برای صنایع داروسازی با روش غیرتهاجمی/زنبور ایرانی حاوی بالاترین «میلیتین»

استحصال زهر زنبور برای صنایع داروسازی با روش غیرتهاجمی/زنبور ایرانی حاوی بالاترین «میلیتین»

محققان یکی از شرکت‌های فناور با استفاده از روش غیر تهاجمی اقدام به تهیه و استحصال زهر زنبور عسل برای کاربرد در صنایع داروسازی کردند که به گفته آنها روش استفاده‌شده، کاهش تلفات زنبور را در پی خواهد داشت.

سعید مرادی، مدیر عامل این شرکت در گفت‌وگو با رویداد برتر، زمینه فعالیت این شرکت را استحصال زهر زنبور عسل ذکر کرد و گفت: از یک سال گذشته مطالعات خود را در این زمینه آغاز کردیم. محصول تولیدشده در این پروژه در حوزه‌های داروسازی کاربرد دارد.

وی با بیان اینکه زهر زنبور عسل در زمینه تولید داروهای ضد التهاب مفاصل، درمان سرطان و بیماری MS به کاربرده می‌شود، اظهار کرد: برای استحصال زهر زنبور عسل از روش شوک فرکانسی به جای شوک الکتریکی استفاده شده است؛ چرا که استفاده از شوک فرکانسی تلفات زنبور عسل را به شدت کاهش می‌دهد.

مرادی، افزایش بازدهی زهر زنبور عسل را از دیگر مزایای استفاده از شوک فرکانسی عنوان کرد و یادآور شد: در این روش کل زهر زنبور عسل استحصال می‌شود، بدون آنکه زنبور تلف شود؛ این در حالی است که در استحصال زهر از طریق شوک الکتریکی میزان بیشتری از زنبورها تلف می‌شوند.

مجری طرح در خصوص کاهش تلفات از طریق شوک فرکانس، توضیح داد: در شوک الکتریکی به دلیل آنکه فرکانس متغیر است، موجب تلف شدن زنبور می‌شود، ولی در روش شوک فرکانس این امر وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در این پروژه زهر زنبور ایرانی استحصال شد، ادامه داد: نژاد زنبور ایرانی بهترین زهر را در میان همه گونه‌های زنبور در دنیا دارد. زهر زنبور حاوی ماده‌ای به نام “میلیتین” (Melittin) است که میزان این ماده باید در زهر زنبور بالا باشد که این ماده در زنبور نژاد ایرانی به‌ویژه زنبورهای غرب کشور بالا است.

به گفته این محقق، با مذاکراتی که با دو شرکت انجام شده، قرار است این دو شرکت در زمینه فرآوری زهر به شرکت ارمغان وزین بهار کمک کنند.

مرادی با اشاره به فرآیند استحصال زهر زنبور عسل، خاطر نشان کرد: ما از دو طریق خرید زهر از زنبورداران و همچنین استحصال زهر از زنبور عسل، اقدام به تهیه این ماده می‌کنیم و بعد از دریافت زهر طی فرآیندی، به سرعت اقدام به فریز کردن زهر می‌کنیم، در غیر این صورت زهر به دست آمده خراب خواهد شد.

مجری طرح با بیان اینکه ما در کرمانشاه اقدام به فریز کردن زهر می‌کنیم، گفت: از هر ۱۲ کندو یک گرم زهر تولید می‌شود و هر گرم از زهر زنبور عسل در خارج از کشور به قیمت ۴۰۰ دلار به فروش می‌رسد، ولی در ایران به ۷۰۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

وی خاطر نشان کرد: زهر زنبور عسل علاوه بر حوزه داروسازی در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد، به گونه‌ای که در تحقیقاتی در کشور ژاپن،‌ مقداری از زهر زنبور عسل به غذای ماهی اضافه شد که ۳۰ درصد بازدهی ماهیان را افزایش داد.

مرادی با بیان اینکه هر ماه امکان استحصال زهر از زنبور وجود دارد، افزود: زنبورهای بالغ که قادر به تامین غذای ملکه هستند، برای استحصال زهر انتخاب می‌شوند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا