مستند‌نگاری و تهیه پرونده ثبت نان‌های سنتی طبس

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طبس از مستندنگاری و تهیه پرونده ثبت یکی از نان‌های سنتی این شهرستان برای ثبت در فهرست میراث معنوی کشور خبر داد.

مستند‌نگاری و تهیه پرونده ثبت نان‌های سنتی طبس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، عرب  گفت : طبس با وسعت و تنوع فرهنگی زیاد، دارای زمینه‌های متعدد و متنوع در حوزه‌های مختلف فرهنگی، تاریخی از جمله پخت نان‌های سنتی و شیرینی‌های محلی است.

وی افزود : پرونده ثبت میراث معنوی نان سنتی تُنُک که بیشتر در روستای خسرو آباد طبس پخت می‌شود با کمک کارشناسان پژوهشی اداره‌کل تهیه و آماده ثبت است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طبس گفت : نان قُرص، انواع تافتون‌های محلی، نان پنجه کش، کماج، فطیر، نان اوزون، نان چَلپَک و نان تینی ازجمله نان‌های سنتی و محلی در طبس است.

عرب افزود: پخت این نان‌های سنتی بیشتر توسط خانم‌ها انجام می‌شود و بیش از ده‌ها نوع نان سنتی در مناسبت‌های مختلف در طبس طبخ می‌شود که به دلیل ماندگاری، عطر و طعم ویژه علاوه بر مصرف خانواده و مردم محل می‌تواند به عنوان یک سوغاتی مورد مصرف گردشگران نیز قرار گیرد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی طبس گفت : طبس دارای ظرفیت غنی در بخش غذا‌های محلی، شیرینی‌ها و نان‌های سنتی، ترشیجات، انواع مربا و همچنین آئین‌های به جامانده گذشته همچون شیوه سنتی کاشت ،داشت و برداشت است که به عنوان میراث ماندگار نیاز به مستند‌سازی و ثبت در فهرست میراث معنوی کشور دارد.

در آبان ماه سال گذشته مهارت پخت شیرینی محلی رو ور کرده شهرستان  مشترک با شهرستان‌های بیرجند، بشرویه و خوسف  با شماره ۲۶۸۵ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.

دکمه بازگشت به بالا