نگاهی به پروژههای زودبازده شهرداری منطقه ۶ مشهد
رویداد برتر/خراسان رضوی معاون فنی اجرایی شهردار منطقه ۶ مشهد گفت: ما در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۱ ردیف پروژه زودبازده داشتیم که امسال به ۱۸۰ ردیف با اعتبار ۲۲۵ میلیارد و در ۱۵ محله افزایش پیدا کرده است.
احسان نجاری مقدم امروز، ۳۱ مرداد در تور خبری بازدید از پروژههای زودبازده منطقه ۶ مشهد، عنوان کرد: ما حدود ۸۱ ردیف پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۲۵ میلیارد تومان پروژه زودبازده در سال ۱۴۰۱ داشتیم که همگی به افتتاح رسیده و پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد داشته است. منطقه ۶ بیشترین تعداد ردیف و همچنین بیشترین میزان اعتبار را در پروژههای زود بازده در سال ۱۴۰۱ در سطح شهرداریهای مناطق مشهد داشته است.
وی ادامه داد: در سال گذشته تقریبا سبد پروژههای کاملی را داشتیم. علاوه بر توسعه فضای سبز، کانال جمعآوری آبهای سطحی و آسفالت در راستای شاخص شهرهای انسانمحور، پیادهروسازی و همسطحسازی پیادهروها را داشتهایم. از ۱۷ محلهای که در منطقه داریم تقریبا ۱۴ محله هدف بازآفرینی بوده است. به طور میانگین برای هر محله بین ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد که مجموعا ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار تعلق گرفت.
معاون فنی اجرایی شهردار منطقه ۶ مشهد با بیان اینکه در پروژههای زودبازده سال ۱۴۰۱، ۲۵درصد از دیگر فضاها با اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان بهسازی شد، تصریح کرد: بهسازی فضاهای بین بلوکی شهرک شهید بهشتی از جمله مواردی است که در خصوص بهسازی اتفاق افتاده است. از دیگر پروژههای زودبازده محله شهید بهشتی، احداث زمین چمن مصنوعی در این محله است.
در ادامه این تور از برخی پروژههای زودبازده در محلههای شهید بهشتی، شهرک شهید دارایی، امیرآباد، کشاورز و شهید باهنر بازدید شد.
نجاری مقدم در بازدید از محله محله ۲۲ بهمن یا شهرک شهید بهشتی، ضمن بازدید از پیاده روسازیهای دوطرفه در رسمتی ۵۴، بهسازی فضاهای بین بلوکی و احداث زمین چمن مصنوعی در محله شهید بهشتی، بیان کرد: آسفالت معابر و جمع آوری آبهای سطحی از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
وی افزود: یکی از محاسن پروژههای زودبازده این است که از بطن جامعه و مردم میآید. باتوجه به شناخت و حس تعلقی که هر شهروند از محله خود دارد، قاعدتا میتواند راه حلهای مناسب و کمکهای زیادی در برنامهریزیهای مجموعه مدیریت شهری داشته باشد. پروژههای زودبازده با همین نگرش تعریف شده است.
معاون فنی اجرایی شهردار منطقه ۶ مشهد با بیان اینکه پروژه پارک خطی واقع در بلوار شهید دارایی از شاخصترین پروژههای زودبازده در منطقه است، تصریح کرد: اجرای پارک خطی ضلع جنوبی واقع در حد فاصل زیرگذر معقول تا انتهای شهید دارایی در سال گذشته با اعتبار حدود ۵.۵ میلیارد تومان اجرا شد. همچنین بهسازی پیادهروها تا انتهای شهید دارایی به صورت دوطرفه انجام شده است.
وی در خصوص پروژههای زودبازده در شهرک شهید دارایی، ادامه داد: اضافه کردن گذرگاه در آیلند میانی بلوار شهید دارایی و تقویت سیستم روشنایی آیلند بلوار شهید دارایی نیز از دیگر این پروژههاست.
نجاری مقدم در خصوص پروژههای محله امیر آباد توضیح داد: پروژه پارک خطی در ضلع شرقی کال امیر آباد از دیگر پروژههای شاخص ما است. اجرای سکو از درخواستهای دیگر شهروندان بود که در این راستا از محل این پروژهها سکوسازی در جداره پارک خطی امیر آباد تعریف و اجرا شد. پیادهرو سازیهای محله مهریز نیز اجرا شده است.
وی در ادامه این تور و در بازدید از بلوار بصیرت، تاکید کرد: بازگشایی این بلوار از اتفاقات مهم در این محله است. بلوار بصیرت از درخواستهای قدیمی شهروندان این محله بوده است. با توجه به اینکه بلوار حر به تنهایی بار ترافیکی محلههای شهید معقول و امیر آباد را به دوش میکشید تبدیل به معضل ترافیکی شده بود که بلوار بصیرت این مشکل را حل کرد.
معاون فنی اجرایی شهردار منطقه ۶ مشهد در بازدید از پاتوق محله واقع در شهید معقول ۴۰ تشریح کرد: فاز یک پروژه پاتوق محله نبش معقول ۴۰ مربوط به مسجد محمدی که شامل کفسازی جداره سازی و طاق بود به صورت کامل اجرا شده است. فاز دو این پروژه که امتداد نمای مسجد است نیز امسال انجام خواهد شد.
نجاریمقدم در ادامه این بازدید، توضیح داد: معبر شهید رحیمی نیز از دیگر پروژههای زود بازدهی است که در سال گذشته به بهرهبرداری رسید. با توجه به مشکلاتی که در گذشته در این معبر وجود داشت، تعریض و بازگشایی این معبر از اتفاقات بسیار ارزشمندی بود که در کاهش معضلات اجتماعی نقش حائز اهمیتی داشت.
وی در خصوص پروژههای زودبازده محله شهید باهنر، خاطرنشان کرد: از پروژههای مهم در محله باهنر، احداث پارک خطی در حدفاصل بین شهید رجایی و بلوار شهید باهنر، بوده است. فاز اول این پروژه در سال گذشته به افتتاح و بهره برداری رسیده است. پیادهرو سازی نیز در این محل تعریف شده است. پیادهروهای محله بسکابادی، پیادهروسازیهای حر، پیادهروهای خیابان شهید دورکی، کانال جمعآوری آبهای سطحی حر ۳۹ و ۴۱ از پروژههای محله باهنر بوده است.
معاون فنی اجرایی شهردار منطقه ۶ مشهد در حاشیه این تور و در جمع خبرنگاران در مورد پروژههای زودبازده شهرداری در سال ۱۴۰۲، توضیح داد: ما در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۱ ردیف پروژه زودبازده داشتیم، که امسال به ۱۸۰ ردیف با اعتبار ۲۲۵ میلیارد و در ۱۵ محله افزایش پیدا کرده است. پروژههای زودبازده امسال نیز طیفهای مختلف را شامل میشود. ما تاکنون بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در پروژههای زودبازده امسال پیشرفت فیزیکی داشتهایم.
نجاری مقدم در پاسخ به پرسشی مبنی بر تبدیل برخی پروژهها به پروژهای دیگر ، عنوانکرد: فرایندهای این چنینی کاملا منطقی است و نیاز به آگاهی و اطلاعرسانی دارد. این پروژهها از خاستگاه مردم است و تقریبا شهرداری کمترین نفوذ و راهبری را در تعریف این پروژهها دارد؛ به عنوان مثال ممکن است شهروندی برای محلهای مثل پورسینا که هیچگونه مساحتی برای فضای سبز ندارد، احداث پارک تعریف کند. اعتباری هم برای این پروژه تعلق میگیرد. گام اول برای ایجاد چنین فضایی وجود زمین تحت تملک شهرداری با کاربری فضای سبز است و چنین فضایی وجود ندارد؛ در ادامه اعتباری برای تملک به ما تخصیص داده شده است اما وقتی وارد فرایند تملک شدیم، با مشکلاتی مواجه شدیم.
وی ادامه داد: برای اینکه اعتبار این پروژههای تملکی که قابلیت تحقق نداشتند، برگشت نخورد و امتیازات در این خصوص از بین نرود، جلسات زیادی برگزار کردیم و ضمن اطلاع رسانیهایی که انجام دادیم از مردم خواستیم تا پروژههای معوض زودبازده یا جایگزین معرفی کنند. در سال گذشته حدود ۱۰تا ۱۵ درصد پروژههایی که تعریف شده بود قابلیت تحقق نداشت؛ در نتیجه پروژههای جایگزین با نظر شهروندان اجرا کردیم.
انتهای پیام