چرا دست اوکراین به اف-۱۶ نمی‌رسد؟

چرا دست اوکراین به اف-۱۶ نمی‌رسد؟

مدت‌هاست که اوکراین خواستار دریافت جنگنده‌های اف-۱۶ است و مدتی است که غرب وعده ارسال آن‌ها را به کی‌یف داده است. اما در عمل، آغاز آموزش خلبانان اوکراینی برای کار با این جنگنده‌ها نشان از این دارد که غرب در تحویل این ادوات نظامی مردد است.

به گزارش رویداد برتر، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی به اهمیت جنگنده‌های اف-۱۶ برای اوکراین و همچنین دلایل احتمالی تعلل غرب در تحویل این جنگنده‌ها پرداخته است: “سربازان اوکراینی شهر اوریخیف، با وظیفه خطیر عبور از میدان‌های مینی مواجه هستند که روسیه از ماه‌ها قبل با پیش‌بینی پیشروی آن‌ها، در آنجا گذاشته بود.

اما بزرگ‌ترین دشمن آن‌ها چیزی است که خیلی دیر از آن باخبر می‌شوند. جت‌های جنگنده روسی بمب‌های ۵۰۰ کیلوگرمی خود را از فاصله‌ای بسیار دور، جایی خارج از دسترس سامانه‌های پدافند هوایی اوکراین رها می‌کنند و در زمان لازم، این بمب‌ها به مواضع اوکراین اصابت می‌کنند. گاهی در مدت‌زمان تنها ۲۰ دقیقه، ۲۰ بمب ۵۰۰ کیلویی شهر اوریخیف را هدف می‌گیرند!

ازاین‌رو، نیروهای اوکراینی برای مقابله با برتری هوایی روسیه، به جنگنده‌های اف-۱۶ نیاز دارند، اما با وجود وعده‌های غرب، هنوز حتی آموزش خلبانان اوکراینی هم آغاز نشده، چه رسد به تحویل جنگنده‌ها. در روز جمعه آمریکا اعلام کرد که پس از پایان آموزش‌ها، جنگنده‌ها به اوکراین تحویل داده خواهند شد، اما همچنان به نظر نمی‌رسد اوکراین تا سال آینده جنگنده‌ای دریافت کند.

سربازان اوکراینی که حالا از برتری قدرت هوایی روسیه ضربه می‌خورند، به‌خوبی قدر جنگنده‌های اف-۱۶ را می‌دانند.

یک تفنگدار نیروی دریایی اوکراین گفت: به‌خوبی از قدرت آتش جنگنده‌ها آگاه هستم. خیلی ترسناک است. جنگنده‌های می‌توانند کارها را بسیار آسان‌تر کنند، زیرا روس‌ها دیگر در مواضع کنونی خود احساس امنیت نخواهند داشت. وقتی حمله هوایی شود، دیگر همه جرات بازگشت به سنگرها را نخواهند داشت.

عرضه اف-۱۶ به اوکراین، با حجم بالای آموزش و خدماتی که نیاز دارد، ناتو را بیش از هر زمان دیگری به یکی از طرفین دخیل در این مناقشه تبدیل می‌کند. اوکراینی‌ها باید در مدت زمانی کوتاه، در نگهداری و تعمیر این جت‌ها خبره شوند. از سوی دیگر، همواره این احتمال وجود داشته که برای پر کردن جای خالی تعمیرکاران خبره در اوکراین، جنگنده‌ها برای تعمیر به ناتو بازگردانده شوند. این‌ها همگی روند تحویل جنگنده‌ها به اوکراین را مختل کرده‌اند.

فارغ از اینکه اوکراین به‌اندازه کافی نیروی مستعد برای آموزش داشته باشد یا نه، و ورای این که دیگر موانع تشریفاتی یا فنی تحویل این جنگنده‌ها چیست، هنوز عزم رقم‌زدن این اتفاق در کشورهای ناتو دیده نمی‌شود. آن‌ها اگر بخواهند، می‌توانند در مدت زمانی کوتاه جنگنده‌های اف-۱۶ را به اوکراین تحویل دهند، همانطور که در مورد تانک‌ها لئوپارد چنین کردند.

شاید غرب به این نتیجه رسیده که احتمال کشیده‌شدن پای ناتو به این جنگ، به ارسال سریع جنگنده‌ها به اوکراین نمی‌ارزد. شاید ناتو ترجیح می‌دهد منتظر نتیجه نهایی ضد حمله اوکراین – بدون داشتن برتری هوایی – باشد و سپس درباره این مسئله تصمیم‌گیری کند.”

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا