من تصمیم گیرنده هستم نه شما
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهار نظری در این باره تاکید کرد که تصمیم گیرنده در داخل کابینه شخص وی است و کابینه تصمیم به جلوگیری از فروپاشی تشکیلات خودگردان فلسطین علیرغم مخالفت بتسلئیل اسموتریچ، وزیر تندرو دارایی و ایتامار بن گویر، وزیر تندر امنیت داخلی رژیم اشغالگر گرفت.
به گزارش خبرگزاری «سما»، نتانیاهو درباره واکنش اسموتریچ و بن گویر به دادن هرگونه امتیاز به فلسطینیها در چارچوب توافق با عربستان سعودی گفت: آنها حرف میزنند و در نهایت صرفا یک سیاستمدار هستند.
وی در این باره ادامه داد: مردم نمیدانند ائتلاف فعلی کابینه چگونه عمل میکند؛ این آنها (وزرای تندرو) هستند که در ائتلاف به من ملحق شدهاند نه من به آنها.
این اظهارات پس از آن بیان شده است که همپیمانان تندرو نخستوزیر رژیم صهیونیستی به رهبری بن گویر و اسموتریچ اخیرا تاکید کردند، از امتیازدهیهای این رژیم به فلسطینیها که عاملی تعیینکننده در توافق عادیسازی روابط با عربستان سعودی تلقی میشود، هرگز حمایت نخواهند کرد.
ایتامار بن گویردر این باره تاکید کرده بود، اگر امتیازهایی که به شکلی گسترده عاملی تعیینکننده در توافق عادیسازی روابط با عربستان تلقی میشود، به فلسطینیها داده شود، حزبش به همراه حزب اسموتریچ، از ائتلاف حاکم عقبنشینی خواهد کرد.
وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در ادامه گفت: نتانیاهو تنها همراه با بنی گانتس، رئیس حزب مخالف اردوگاه ملی که احتمال پیوستن به کابینه نتانیاهو جهت تضمین قرارداد عادیسازی روابط با عربستان را بعید دانست، میتواند چنین قراردادی را امضا کند.
اظهارات بن گویر پس از سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل و تاکید او بر «تحقق گشایشی در روند عادیسازی روابط با ریاض و ایجاد خاورمیانهای جدید» مطرح شد.
دو حزب «عوتسما یهودیت» و «صهیونیسم دینی» به ترتیب به رهبری بن گویر و اسموتریچ در مجموع ۱۴ کرسی کِنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) را در اختیار دارند و بدون آنها ائتلاف نتانیاهو اکثریت خود را از دست خواهد داد.
اخیرا صحبتها درباره امضای یک توافق امنیتی احتمالی میان ریاض و واشنگتن که شامل عادیسازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان نیز میشود، افزایش یافته و رسانهها اعلام کردهاند که هستهای شدن خواسته اصلی ریاض برای امضای چنین توافقی است.
بنیامین نتانیاهو و سایر مقامات رژیم صهیونیستی از جمله الی کوهن نیز بارها درباره نزدیکی دستیابی به توافقی برای عادیسازی روابط با عربستان سعودی سخن گفتهاند؛ اما اخیرا رسانههای عبری زبان اذعان کردهاند که تلاشهای بیوقفه رژیم اشغالگر برای عادی سازی روابط با ریاض طی سال جاری میلادی بینتیجه خواهد بود.
این درحالی است که ریاض بارها تاکید کرده است عادیسازی روابط با تلآویو به اجرای طرح صلح عربی بستگی دارد که عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه فقید عربستان در سال ۲۰۰۲ آن را ارائه کرد و مبتنی بر ایجاد کشور به رسمیت شناخته شده فلسطینی در سطح بینالمللی و در مرزهای ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی، بازگشت آوارگان و خروج تلآویو از بلندیهای اشغالی جولان در ازای به رسمیت شناختن و عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی است.