طلای کم اجرت یک سرمایه زینتی

طلای کم اجرت و سرمایه گذاری

انگشتر طلا مردانه خاص کم اجرت را برای سرمایه گذاری بخریم یا برای استفاده شخصی؟ اگر طلای مد نظر خود را نو خریداری کنیم چقدر تفاوت قیمت خواهیم داشت؟ آیا خرید طلای کم اجرت محدودیت انتخاب برای ما ایجاد می کند؟ طلای کم اجرت یکی از گزینه های جذاب بازار طلای ایران در چند سال تورمی اخیر است، چراکه با رشد قیمت طلا در کشور، خرید طلای زینتی نو و سرمایه گذاری در طلا تحت تاثیر تورم قرار گرفته است.

در ویترین بیشتر طلافروشی ها مانند جواهری حقانی، می توان طلای دست دوم یا کم اجرت را پیدا کرد. طلای کم اجرت در واقع همان همان طلای دست دوم است که گاهی نمی توان ظاهر آن را از طلای نو تشخیص داد. در ادامه مطلب سعی کرده ایم ویژگی های طلای کم اجرت را به طور شفاف توضیح دهیم.

طلای کم اجرت چیست؟

طلای زینتی پس از استفاده در کارگاه های طلاسازی ذوب و تبدیل به طلای آب شده می شود تا دوباره وارد صنعت طلاسازی شود و جواهرات نو از آن ساخته شود؛ حال اگر این طلا  ذوب نشود، در کارگاه های طلاسازی کمی آن را جلا داده و با لایه برداری وضعیت ظاهری مناسبی برایش ایجاد می کنند که ما آن را به عنوان طلای دست دوم یا می شناسیم.

اما سوال اصلی این است که چه تفاوت قیمتی بین طلای نو و طلای کم اجرت وجود دارد که طلای کم اجرت را جذاب کرده است؟ در خرید طلای زینتی افراد هزینه های زیر را نسبت به خرید طلای کم اجرت می پردازند:

  • ارزش وزنی طلا( به میزان وزن طلا و به قیمت روز طلا در بازار آزاد)
  • سود طلافروشی یا فروشنده طلا(حداکثر 7%)
  • اجرت ساخت کارگاه های سازنده طلا(بستگی به نوع ساخت طلا که دست ساز باشد و یا با ماشین ساخته شده باشد می تواند تا 15% و یا بیشتر به قیمت طلا اضافه کند)
  • مالیات بر ارزش افزوده( 9% مالیات)

در مجموع برای خرید طلای نو حدود حداقل 30% به قیمت وزنی طلای نو خریداری شده اضافه می شود. در طلای کم اجرت، اجرت ساخت طلا و مالیات بر ارزش افزوده حذف می شود، به همین دلیل است که با افزایش قیمت طلا خرید طلای کم اجرت جذابیت پیدا کرده است.

فرد با خرید طلای کم اجرت علاوه بر سرمایه گذاری نسبتا سودده، طلایی خریده است که می تواند از آن استفاده شخصی نیز داشته باشد. با افزایش تورم کشور در چند سال اخیر و کاهش روز به روز ارزش پول ملی، افراد بیش از پیش به فکر سرمایه گذاری و راه های حفظ ارزش دارایی خود هستند که طلای کم اجرت با داشتن همزمان دو قابلیت سرمایه گذاری و استفاده زینتی، گزینه جذاب تری شده است.

تقلب در طلای کم اجرت

با رونق خرید و فروش طلای کم اجرت، تقلب نیز در آن زیاد شده است که البته امری طبیعی در هر بازاری به حساب می آید و با کمی هوشیاری می توان فریب این سودجویان و فرصت طلبان را نخورد. برای خرید طلای کم اجرت حتما از طلافروشی های معتبر خرید کنید و همراه با خرید خود رسید و فاکتور معتبر طلا بگیرید.

تقلب هایی که در این نوع طلا رایج شده است مواردی نظیر:فروش طلای کم عیار( زیر عیار 17) به عنوان طلای استاندارد دست دوم به افراد، فروش بدلیجات به جای طلای کم اجرت است. گالری طلای حقانی نیز طلای کم اجرت را به صورت اینترنتی عرضه کرده و از این بابت خیال خریداران این نوع طلا را از اصل بودن آن راحت کرده است.

کشتی آرای، نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر، در مورد خرید طلای کم اجرت و تقلب های آن اینطور می گوید:”برخی کارگاه های زیرزمینی طلای کمتر از 17 عیار را به عنوان طلای کم اجرت وارد بازار می کنند و متاسفانه برخی طلافروش ها آگاهانه و خیلی از آن ها ناآگاهانه اقدام به فروش آن به عنوان طلای دست دوم می کنند.”

طلای کم اجرت را از کجا بخریم؟

اقدام به فروش طلاهای کم اجرت برای فراهم کردن قدرت خرید برای مردم کرده است. خرید طلای کم اجرت از طریق فروشگاه اینترنتی طلای حقانی هم آنلاین و هم حضوری در گالری طلای حقانی قابل خریداری می باشد. طلای حقانی سالیان زیادی در شعب کرج و تهران خود اقدام به خرید و فروش طلا کرده است و نزدیک یک سال است که به صورت آنلاین هم طلا می فروشد و با قیمت مناسبی از مشتریان خود طلا هم می خرد.

طلای کم اجرت در واقع طلای دست دوم است که گاهی نمی‌توان آن را از طلای نو تشخیص داد در مقاله زیر سعی شده است ویژگی‌های طلای کم اجرت به وضوح توضیح داده شود پس با همراه باشید. آیا طلای کم اجرت را برای سرمایه گذاری بخریم یا برای استفاده شخصی؟ اگر طلای مورد نظر خود را نو بخریم، تفاوت قیمت آن چقدر خواهد بود؟ آیا خرید طلای کم دستمزد انتخاب‌های ما را محدود می‌کند؟

طلای کم اجرت یکی از گزینه‌های جذاب در بازار طلای ایران در سال‌های تورمی اخیر است، زیرا با رشد قیمت طلا در کشور، خرید طلای زینتی جدید و سرمایه گذاری در طلا تحت تاثیر تورم قرار گرفته است در ویترین اکثر طلافروشی‌ها می‌توان طلای دست دوم یا ارزان قیمت پیدا کرد طلای کم اجرت در واقع طلای دست دوم است که گاهی نمی‌توان آن را از طلای نو تشخیص داد در مقاله زیر سعی شده است ویژگی‌های طلای کم دستمزد به وضوح توضیح داده شود.

طلای زینتی پس از استفاده در کارگاه‌های زرگری، ذوب شده و به طلای مایع تبدیل می‌شود تا دوباره وارد صنعت طلاسازی شود و از آن زیورآلات جدیدی ساخته شود حال اگر این طلا ذوب نشود در کارگاه‌های طلاسازی کمی صیقل داده می‌شود و با لایه بندی ظاهری مناسب برای آن ایجاد می‌کنند که به طلای دست دوم یا طلای کم دستمزد می‌شناسیم.

اما سوال اصلی این است که تفاوت قیمت طلای نو با طلای کم عیار چیست که طلای عیار پایین را جذاب می‌کند؟ هنگام خرید طلای زینتی، مردم هزینه‌های زیر را در مقایسه با خرید طلای کم پرداخت می‌کنند:

  • ارزش وزنی طلا (با توجه به وزن طلا و قیمت روز طلا در بازار آزاد)
  • سود طلافروشی یا طلافروش (تا 7%)
  • دستمزد کارگاه‌های تولید طلا (بسته به نوع تولید طلا، دست ساز یا ماشینی، می‌تواند تا 15 درصد یا بیشتر به قیمت طلا اضافه شود)
  • مالیات بر ارزش افزوده (9٪ مالیات)

در مجموع برای خرید طلای نو حداقل 30 درصد به قیمت وزنی طلای نو خریداری شده اضافه می‌شود در طلای کم اجرت، دستمزد ساخت طلا و مالیات بر ارزش افزوده حذف می‌شود، به همین دلیل است که با افزایش قیمت طلا، خرید طلای کم دستمزد جذاب شده است.

فرد با خرید این جذاب علاوه بر سرمایه گذاری نسبتاً سودآور، طلایی را خریداری کرده است که می‌توان از آن برای مصارف شخصی استفاده کرد با افزایش تورم کشور در سال‌های اخیر و کاهش روز به روز ارزش پول ملی، مردم بیشتر به فکر سرمایه‌گذاری و راه‌های حفظ ارزش دارایی‌های خود هستند و طلای کم‌هزینه جذابیت دارد گزینه‌ای با هر دو ویژگی سرمایه گذاری و تزئینی خنک تر شده است.

کلاهبرداری طلای کم دستمزد

با رونق خرید و فروش طلاهای کم اجرت، تقلب نیز افزایش یافته است که البته در هر بازاری امری طبیعی است و با کمی هوشیاری می‌توان فریب این سودجویان و فرصت طلبان را نخورد برای خرید طلای ارزان حتما از طلافروشی‌های معتبر خرید کنید و به همراه خرید خود رسید و فاکتور طلای معتبر دریافت کنید تقلب‌هایی که در این نوع طلا رایج شده عبارتند از: فروش طلای کم عیار (زیر 17 عیار) به عنوان طلای استاندارد دست دوم به مردم، فروش کریستال به جای طلای ارزان قیمت است.

کشتی آرای نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر درباره خرید طلای کم اجرت و کلاهبرداری های آن می گوید: برخی کارگاه های زیرزمینی طلاهای کمتر از 17 عیار را به عنوان طلای کم اجرت وارد بازار می‌کنند و متاسفانه برخی طلافروشان آگاهانه و بسیاری از آنها ناآگاهانه آن را به عنوان طلای دست دوم می‌فروشند.

دکمه بازگشت به بالا