اصول گلکاری در باغچه حیاط که باید بدانید
زیباترین گل های دائمی باغچه + روش گلکاری کاشت گلهای دائمی برای باغچه، انتخاب هوشمندانهای است. که باعث سرسبزی و زیبایی باغچه کوچک ویلا یا حیاط شما در تمامی فصول سال میشود. توجه داشته باشید که اگر یک گل مناسب را برای باغچه و حیاط منزل خود انتخاب کنید در این صورت از زیبایی آن میتوانید برای مدت طولانی بهره ببرید. اما اگر طراحی باغچه را با یک گل نامناسب برای آن محیط انجام دهید علاوه بر از بین رفتن هزینهای که انجام دادهاید زمان شما نیز هدر میرود. از اینرو بهتر است با ما همرا باشید تا بهترین گل را با توجه به نیاز و سلیقه خود انتخاب کنید. طراحی باغچه حیاط می تواند جلوه زیبایی بدهد. برای طراحی گلکاری باغچه حیاط خود و خرید اینترنتی نهال روی لینک ضربه بزنید.
قبل از اینکه اقدام به کاشت گل در باغچه کنید بهتر است از قبل بستر مناسب را برای آن آماده کنید و میزان و جهت نورگیری باغچه را نیز بررسی کرده، سپس با توجه به ویژگیهای باغچه خود گل مناسب برای آن را انتخاب کنید.
گل های خوشبو برای باغچه
انواع مختلفی گل زینتی برای طراحی فضای سبز و باغچه وجود دارد اما همهی آنها همیشه معطر و خوشبو نبوده و تعدادی از آنها جزو گلهای دائمی خوشبو به حساب میآیند. در زیر با برخی از گل های دائمی خوشبوی باغچه آشنا می شویم:
اسطوخودوس و رزماری
این دو گیاه جزو گیاهان بوتهای به شمار میروند ولی به دلیل داشتن خواص دارویی میتوانند برای کاشت در باغچه شما بسیار مفید باشند. رزماری و اسطوخودوس دارای بوی تندی بوده و برگهای آنها تا حدودی مشابه هم است. این گیاهان برای مناطق گرم و خشک مناسب هستند. تکثیر آنها از طریق قلمه و بذر انجام میگیرد. از آنها میتوان روغن و عصارهای را تهیه کرد که خواص دارویی دارند.
گل شمعدانی
گل شمعدانی بسیاز زیبا بوده و دارای گلهایی با رنگهای مختلف ارغوانی، صورتی و سفید است و جزو گلهای همیشه سبز به شمار میرود، که شما میتوانید برای طراحی باغچه خود از آن استفاده کنید. این گل جزو گیاهان نور دوست است. تکثیر شمعدانی را از روش قلمه زدن یا با استفاده از ساقههای رونده میتوان انجام داد.
گل آلیسوم
زیباترین گل های دائمی باغچه + روش گلکاری گل آلیسوم که به آن گل عسلی نیز میگویند دارای گلهای ریز دستهای به رنگ بنفش، سفید و صورتی است که برای تکثیر کردن آن میتوان از بذر استفاده کرد. نور مستقیم آفتاب و رطوبت کافی شرایط لازم برای پرورش این گیاه است. همچنین بستری که گیاه در آن کشت میشود باید زهکشی مناسبی داشته باشد.
آلاگنوس
این گیاه نیز حالت بوتهای داشته و دارای برگهای ابلق و بسیار زیبا است. از این گیاه میتوان به عنوان گیاه زینتی همیشه سبز در طراحی باغچه و فضای سبز استفاده کرد. آلاگنوس در برابر شرایط آب و هوایی گرم و خشک بسیار مقاوم است و سرمای هوا را نیز تحمل میکند، اما توجه داشته باشید که برای مناطقی که سرمای زمستانه شدید دارند مناسب نیست.
بیشتر بخوانید:
گل نرگس
گل نرگس دارای پیاز است و برای باغچه شما انتخاب مناسبی است. این گل دارای دو رنگ سفید و زرد است. گل نرگس رطوبت را ترجیح میدهد ولی با این حال در مناطق سردسیر و معتدله کاشته میشود. این گیاه در برابر سرما تحمل خوبی را از خود نشان میدهد.
گل های مقاوم به سرما برای باغچه
گیاهان گلدار، گزینه خوبی برای باغچه آرایی هستند اما اگر به فکر این هستید که این زیبایی را در زمستان های سرد نیز داشته باشید، باید گیاهانی را انتخاب کنید که به سرما مقاوم بوده و در هوای سرد پاییز و زمستان نیز گلدهی داشته باشند. در زیر به برخی از این گیاهان می پردازیم.
گل ناز خرفهای
این گل هنگامی که در باغچه شما کاشته شده به این دلیل که بذرهای آن در محیط پراکنده میشوند، در سال دوم تکثیر بیشتری در باغچه پیدا میکند. به همین دلیل بهتر است در کنار آن گل دیگری را نکارید و کمی فضای اطراف آن را باز بگذارید. این گیاه در انواع مختلف خاکها قابلیت رشد را دارد فقط باید رطوبت آن را تامین کنید. گل خرفهای مقاومت بالایی در برابر شوری خاک و دمای بالای هوا دارد.
زرشک زینتی
گیاه زرشک زینتی جزو گیاهان بوتهای به حساب میآید که در مقابل سرما تحمل خوبی را از خود نشان میدهد ولی گرمای زیاد را ترجیح نمیدهد. این گیاه جزو گیاهان دائمی در باغچه به شمار میآید که میتوان آن را از طریق بذر و قلمه تکثیر داد. زرشک زینتی با یک برنامه آبیاری و تغذیهای مناسب در باغچه به خوبی رشد میکند و باغچه شما را بسیار زیبا میکند.
گیاه نخل مرداب
زیباترین گل های دائمی باغچه + روش گلکاری گیاه پنجه کلاغی یا همان نخل مرداب جزو گیاهان چهار فصل است. این گیاه دارای برگهایی به صورت پوشش چتر مانند است که ساقه تقریبا بلندی دارد. نخل مرداب به دلیل اینکه شرایط مرطوب را ترجیح میدهد، باید شرایط آبیاری مناسبی برای آن فراهم شود. این گیاه را به روش قلمه زنی و تقسیم بوتهای میتوان تکثیر داد. اگر شرایط نوری کافی را برای نخل مرداب به وجود بیاورید ساقههای آن ضخیمتر و شاخ و برگ آن پر پشتتر میشود.
گل پاپیتال
گل پاپیتال جزو گیاهان رونده و چهار فصل است که برای باغچه شما مناسب است. این گیاه دارای انواع مختلفی است که نوع ابلق آن بسیار مقاومتر است. گیاه پاپیتال را از طریق خوابانیدن ساقهها و قلمه زدن میتوانید تکثیر کنید. گیاه پاپیتال برای رشد به نور زیادی نیار دارد و آبیاری تقریبا هفتهای دوبار در فصل تابستان برای آن مناسب است. تنها مشکل این گیاه این است که نباید در کنار درختانی مثل کاشته شود.
گل کوکب
کوکب جزو گلهای چهار فصل به حساب میآید و زمان گلدهی آن در اواخر تابستان است. نیاز نوری این گل به گونهای است که به نور مستقیم خورشید نیاز دارد و به همین دلیل برای مناطق سردسیر مناسب نیست. گل کوکب، گلهایی بسیار زیبا به رنگهای مختلف قرمز، صورتی و ارغوانی دارد.
برگ نقرهای ها
تعدادی از گیاهان با برگهای نقرهای هستند که دارای گلهای رنگی هستند. این گیاهان برای باغچه شما مناسب بوده زیرا در برابر کم آبی مقاومت خوبی را از خود نشان میدهند. این گلها نیاز به تابش مستقیم نور خورشید دارند. تکثیر این گیاهان از طریق بذر بوده و تهیه بذر از این گیاه در باغچه بسیار آسان است.
لازم به ذکر است که گل های اختر، شمعدانی، آمارانتوس و لادن مقاوم به سرما نیستند
کاشت گل های دائمی فضای سبز
برای کاشت گلهای دائمی در محوطه فضای سبز، توجه به نکات زیر لازم است:
- انتخاب محل مناسب برای کاشت. (بسته به نیاز نوری)
- فراهم آوردن یک بستر کشت مناسب با توجه به نوع گل کاشته شده.
- تنظیم یک برنامه آبیاری دقیق و منظم مناسب با نیاز گیاه کاشته شده.
- استفاده از یک برنامه کودی مناسب با نیاز غذایی گلی که کاشته شده است.
کم کردن میزان آبیاری در فصلهای سرد سال به آنچه در این مطلب میخوانید:
اگر بدون داشتن تجربه کافی باغچه خود را ایجاد کنید، خیلی زود از کارتان پشیمان خواهید شد! زیرا نمی توانید به شکلی صحیح به آن رسیدگی کرده و در عرض مدتی کوتاه همه نقشه هایتان نقش بر آب می شود. توجه داشته باشید که قرار نیست با کنار هم قرار دادن چند گل و گیاه کنار هم، یک باغچه زیبا درست کنید. ایجاد باغچه اصول خود را دارد و تا زمانی که این اصول را رعایت نکنید، نتیجه دلخواهتان را نخواهید گرفت.
فرقی ندارد که چقدر فضا برای گلگاری و کاشت گیاه در اختیار داشته باشید، زیرا اصول طراحی باغچه برای هر مساحتی جواب می دهد. کافی است که این اصول را در فرایند ایجاد و مراقبت از باغچه خود به کار ببرید تا باغچه ای دلچسب و با صفا داشته باشید. البته باید کمی خلاقیت هم به خرج دهید و ضمن ایده پردازی صحیح، اصول لازم را به کار ببرید. مطلب پیش رو در راستای آشنایی شما با همین اصول تهیه شده است. پس مطالعه آن را به هر فردی که علاقه دارد باغچه خانگی خود را داشته باشد، توصیه می کنیم.
اصول طراحی باغچه چه چیزهایی هستند؟
حالا نوبت آن رسیده که باغچه خود را طراحی کنید و گل کاری و کاشت سبزیجات را به شیوه ای اصولی انجام دهید. برای آنکه باغچه تان را به بهترین نحو تزئین کرده و تا سال ها بتوانید از آن لذت ببرید، باید یک سری اصول مانند هماهنگی و نقطه کانونی را رعایت کنید. مواردی که در ادامه نوشته ایم به عنوان اصول طراحی باغچه ویلا و درست کردن باغچه های خانگی کاربرد دارند:
- همانگی: گیاهان داخل باغچه و اشیاء کناری آن را به نحوی طراحی و ایجاد کنید که همگی با هم یک هماهنگی ظاهری داشته باشند.
- نقطه کانونی: به فرش های دستبافت ایرانی توجه کرده اید؟ این فرش ها معمولا یک نقطه متمایز در وسط خود دارند که در وهله اول همه نگاه ها رو به خود جلب می کند. بهتر است برای باغچه خود نیز چنین فضایی را در نظر بگیرید تا همه چیز زیباتر به نظر برسد و چشم ها بیشتر به آن دوخته شود.
- تعادل طرفین: اگر باغچه شما به دو نیمه متفاوت تقسیم می شود، سعی کنید که بین دو طرف یک توازن منطقی برقرار باشد. یعنی تعداد درخت های بزرگ در دو طرف برابر باشد. در غیر این صورت در نگاه بینند یک طرف سنگین تر از طرف دیگر به نظر می رسد که باعث می شود تقارن ذهنی اش بهم بریزد.
- مقیاس گیاهان: باید سعی کنید که اندازه همه اجزای به کار رفته در باغچه تقریبا برابر باشد و در تناسب با فضای کلی محیط قرار بگیرد.
- سادگی: تلاش کنید که با حداقل تعداد اجزا و عناصر، حداکثر کاربرد و زیبایی را در باغچه خانگی تان ایجاد کنید. باغچه نباید آشفته و بهم ریخته به نظر برسد.