سنگ قبر «شیخ عبدالله راشد» پس از ۹ سال به جای خود بازگشت

سنگ قبر «شیخ عبدالله راشد» پس از ۹ سال به جای خود بازگشت

رویداد برتر/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان اسدآباد گفت: سنگ قبر عالم ربانی، «شیخ عبدالله راشد» حدود ۹ سال در نزد اداره میراث فرهنگی این شهرستان امانت بود که پس از این مدت این امانت برای نصب مجدد بر مزار وی به محل قبل خود بازگشت.

کامران اکبری‌شایگان در گفت‌وگو با رویداد برتر، اظهار کرد: چندین سال قبل چند تن از افراد ناآگاه جامعه به زعم تاریخی و عتیقه بودن این سنگ قبر، اقدام به سرقت و تخریب سنگ قبر عالم ربانی شیخ عبدالله راشد کرده بودند که با اقدام به موقع نیروی انتظامی و اداره میراث فرهنگی مانع این سرقت و تخریب سنگ قبر شد.

وی افزود: در همین رابطه سنگ قبر این عالم ربانی برای جلوگیری از هر گونه تخریب و سرقت تا زمان مرمت و بازسازی به صورت امانت به اداره میراث فرهنگی انتقال داده شده بود که با توجه به در حال انجام بودن ساماندهی مزار شیخ عبدالله راشد این سنگ قبر امانتی پس از ۹ سال برای نصب مجدد به محل قبل خود در پارک شهید رجایی مزار شیخ عبدالله راشد بازگشت.

اکبری‌شایگان یادآور شد: در پیگیری ساماندهی مزار این عالم ربانی امام جمعه اسدآباد نقش ارزنده‌ای داشته و عملیات ساماندهی، محوطه‌سازی و بازسازی المان و ساخت سازه آن توسط شهرداری در حال انجام است.

به گزارش رویداد برتر، «شیخ عبدالله راشد» یکی از عالمان بزرگوار اسلام بوده که پس از عمری خدمت به شریعت و ترویج فرهنگ تشیع و تربیت شاگردانی شایسته در سنه ۸۳۲(ه ق)چشم از جهان فروبسته است.

عبدالله راشد از جمله بزرگانی است که محضر مقدس امام زمان(عج) مشرف شده و حکایت آن را بزرگانی چون شیخ صدوق در کمال‌الدین، علامه مجلسی در بحارالانوار، علامه بحرانی در مدینه المعاجز و شیخ عباس قمی در منتهی الامال نقل کرده‌اند.

حضرت امام خمینی(ره) نیز در رابطه با این عالم ربانی بزرگ  فرموده‌اند «در شهر اسدآباد عالم ربانی عبدالله راشد مدفون است که خاک پایش مطاف اهل دل و ملجاء حاجتمندان و افتخاری برای شهر اسداباد است» و سه بار تکرار کرده‌اند «هر کس این عالم ربانی را زیارت کند مثل این است که در شهر مقدس مشهد حضرت امام رضا(ع) را زیارت کرده است».

بازسازی مزار در خور شأن این عالم ربانی در سال‌های اخیر یکی از خواسته‌ها و مطالبات مهم و به حق شهروندان اسدآبادی و نیز عالمان به شمار می‌رود چنانکه در  ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ در کنگره سیدجمال‌الدین اسدآبادی که در شهر اسدآباد با حضور وزیر میراث فرهنگی و جمعی از مسئولان استان و شهرستان و شهروندان برگزار شد، نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری گفت: شهرستان اسدآباد دارای انسان بزرگتری از سیدجمال‌الدین اسدآبادی به نام «عبدالله راشد» بوده که این مرد بزرگ دروازه استان همدان را به مکتب تشیع باز کرده و نخستین بار نور شیعه‌گری به برکت این انسان بزرگ در استان همدان جرقه زده است.

آیت‌الله غیاث‌الدین طه‌محمدی با اشاره به مزار مطهر عبدالله راشد در شهر اسدآباد، تصریح کرد: از وزیر میراث فرهنگی و مسئولان ذیربط درخواست داریم برای مزار این عالم و مرد بزرگ شیخ بنی راشد یک المان و یادمان مناسب و آبرومند احداث شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا