معرفی انواع کرم مرطوب کننده براساس نوع پوست

همه چیز درباره کرم مرطوب کننده و انواع آن (بر اساس نوع پوست)

پوست یکی از عناصر اصلی زیبایی انسان ها است و از همین رو داشتن پوستی زیبا، شاداب و صاف یکی از آرزوهایی است که بیشتر افراد به دنبال آن هستند. در این مطلب می خواهیم به بررسی و معرفی انواع کرم مرطوب کننده پوست بپردازیم که در داشتن پوستی زیباتر و شاداب تر به شما کمک می کنند.

پوست

اگر می خواهید پوست صورت و دست تان بهتر به نظر برسد و همیشه شاداب و انعطاف پذیر باشد، باید خوب از آن ها مراقبت کنید. در یک روز سرد زمستانی پوست ها حسابی خشک و مرده می شوند؛ برعکس در یک روز گرم یا پر کار، عرق و اشعه ی مستقیم نور خورشید رطوبت پوست صورت را کاهش داده و آن را خشک می کند. از همین رو همیشه و دائما باید از پوست بدن به خصوص پوست دست و صورت محافظت کرد چرا که با مراقبت از پوست نه تنها آن را سالم تر و زیباتر نگه می دارید بلکه از خشک شدن و چروک شدن آن هم جلوگیری خواهید کرد. در نتیجه همیشه جوان به نظر می رسید.

این روزها به لطف کشف فرمولاسیون های جدید، محصولات خوب و بیشماری در زمینه ی محافظت و مراقبت از پوست تولید و به بازار عرضه شده اند. شما می توانید با استفاده از این محصولات، پوستی شاداب و سلامت داشته باشید. اما متاسفانه می بینیم که در برخی مواقع به کرم های مرطوب کننده ی پوست اهمیت زیادی داده نمی شود. برخی افراد با این تفکر که کرم های مرطوب کننده تاثیر خاصی ندارد از آن ها استفاده نمی کنند، برخی دیگر از اینکه کرم را روی پوست بدن خود استعمال کنند خوششان نمی آید و در نتیجه ممکن است با مشکلات زیادی مواجه شوند.

این در حالی است که کرم های مرطوب کننده محصولاتی عالی و جادویی هستند که افراد با هر نوع پوستی می توانند از آن ها استفاده کنند. کرم های مرطوب کننده علاوه بر تامین رطوبت مورد نیاز پوست، همانند عایق عمل کرده و نقش حفاظتی هم برای پوست دارد و علاوه بر آن باعث می شود مواد مغذی بیشتری به سطح پوست برسد.

فواید کرم های مرطوب کننده

بل از اینکه به معرفی محصولات مرطوب کننده پوست بپردازیم، باید ابتدا به شناخت کافی از این محصولات و نوع عملکرد آن ها بپردازیم. به صورت کلی هر نوع کرم، لوسیون و یا روغنی که خاصیت نرم کنندگی و آبرسانی داشته باشد نرم کننده و مرطوب کننده نامیده می شود. کرم مرطوب کننده حالت روغنی ندارد و تقریبا همانند لوسیون سبک است و استفاده از آن باعث می شود تا در نهایت پوستی سالم تر و زیباتر داشته باشید.

شاید اولین کاربردی که بعد از شنیدن نام کرم های مرطوب کننده به ذهن تان برسد این باشد که از خشک شدن پوست جلوگیری می کند ولی باید این نکته را یادآور شویم که تاثیرات کرم های مرطوب کننده بسیار زیاد هستند و فقط به یک یا دو مورد محدود نمی شوند. در بسیاری از مواقع می بینیم که افراد با پوست چرب هم از مرطوب کننده ها استفاده می کنند. به صورت کلی خواص مرطوب کننده ها بسیار زیاد است که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

1. جلوگیری از خشکی پوست

استفاده ی منظم از کرم های مرطوب کننده باعث می شود که همیشه سطح رطوبت پوستتان مناسب باشد و در نتیجه خشکی و پوسته پوسته شدن به سراغ تان نیاید. با خشک شدن پوست، سلول های رویی از بین می روند و پوسته پوسته می شوند که حالت نازیبایی هم دارد. این موضوع به خصوص برای خانم ها یک معضل عذاب آور به حساب می آید چرا که خانم ها معمولا حساسیت بسیار بیشتری روی پوست دست و صورت خود دارند و زیبایی برایشان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

خشکی های طولانی مدت ممکن است در نهایت باعث ایجاد لک، تغییر رنگ یا حتی در مواردی سبب ایجاد زخم شوند. بنابراین خیلی مهم است که از مرطوب کننده استفاده کنیم تا در نهایت با مشکل خشکی پوست مواجه نشویم.

2. جوان سازی پوست

یکی دیگر از فواید استفاده از کرم های مرطوب کننده خاصیت جوان سازی آن هاست. با افزایش سن به خاطر دلایل متعددی کلاژن سازی پوست کاهش پیدا می کند که در نهایت باعث ایجاد چین و چروک و خشکی روی پوست می شود و شادابی جوانی از بین می رود. از همین رو کرم های نرم کننده می توانند نقش مهمی را در تامین رطوبت از دست رفته و شاداب کردن پوست داشته باشند چراکه رطوبت کافی از چین و چروک زیاد جلوگیری می کند و پوست حالت سر زنده تری به خود می گیرد. اگر به صورت منظم از کرم های مرطوب کننده ی باکیفیت استفاده کنید، روند پیر شدن پوست را هم به تعویق خواهید انداخت.

3. جلوگیری از ایجاد جوش

سومین فایده ی استفاده از کرم های مرطوب کننده این است که تا حد زیادی از بروز و ایجاد آکنه و جوش جلوگیری می کنند. شاید برایتان جالب باشد اما باید بدانید که جوش و آکنه در اثر ایجاد چربی تولید می شوند. وقتی که پوست رطوبت کافی نداشته باشد غدد چربی پوست برای جبران کمبود رطوبت چربی ایجاد می کنند که این چربی در نهایت باعث ایجاد جوش می شود. بنابراین اگر از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید، سطح رطوبت پوست همیشه تامین خواهد بود و در نتیجه خیلی کمتر یا در برخی موارد اصلا خبری از جوش یا آکنه نخواهد بود. بدین ترتیب پوست ظاهر بسیار زیباتری به خود می گیرد.

4. محافظت از پوست های حساس

برخی از افراد پوست های بسیار حساسی دارند و از همین رو  اگزما، التهاب، قرمزی یا لک های خارش دار را تجربه می کنند. برای این دست از افراد، استفاده از کرم های مرطوب کننده ی التیام بخش به شدت توصیه می شود چرا که تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری می کند و نقش حفاظتی برای این نوع پوست ها دارد.

انواع مرطوب کننده پوست کدام است؟

تنوع مرطوب کننده ها در داروخانه ها و فروشگاه ها آنقدر زیاد است که به شما حق می دهیم به هنگام انتخاب کمی گیج شوید. باید بدانید که انتخاب مرطوب کننده بر اساس نوع پوست و با در نظر گرفتن مشکلات پوستی باید صورت گیرد. به عنوان بخشی از روتین پوستی یکی از مهم ترین محصولات مراقبت از پوست که در انتخاب آن کاملا آگاهانه باید اقدام کنید، کرم مرطوب کننده است. قیمت کرم مرطوب کننده اصل به ترکیبات، نوع و برند آن بستگی دارد. آیا انواع مرطوب کننده پوست را می شناسید؟ می دانید چگونه باید آبرسان مناسب برای خود انتخاب کنید؟

مرطوب کننده چیست؟

معمولا در قالب کرم یا لوسیون می توانید از مرطوب کننده استفاده نمایید. مرطوب کننده محصولی است که با هدف رفع خشکی پوست فرموله و به بازار عرضه می شود. بهترین زمان استفاده از مرطوب کننده زمانی است که تازه پوست خود را شسته اید و هنوز کمی نم دار است. مرطوب کننده های دست و صورت اغلب به طور جداگانه تولید می شوند. اما بسیاری از محصولات آبرسان نیز وجود دارند که هم برای صورت و هم برای دست و بدن قابل استفاده هستند.

فرق مرطوب کننده با لوسیون چیست؟

پیش از آنکه انواع مرطوب کننده پوست را برایتان شرح دهیم، بهتر است با تفاوت مرطوب کننده و لوسیون آشنا شوید. از چندین نقطه نظر این دو محصول با هم متفاوت هستند:

  • کاربرد: مرطوب کننده بیشتر برای صورت است در حالی که لوسیون اغلب برای رطوبت رسانی به بدن فرموله می شود.
  • غلظت: مرطوب کننده ها نسبت به لوسیون ها غلظت بیشتری دارند. لوسیون ها محتوای آب بالایی داشته و فورا جذب می شوند.
  • ترکیبات: در لوسیون ها معمولا از ترکیباتی استفاده می شود که روغنی بوده و قادر به آبرسانی به قسمت های ضخیم پوست در بدن باشند. در حالی که در مرطوب کننده ها غالبا از ترکیبات ضدپیری و ضد آکنه استفاده می شود. مالیدن لوسیون به پوست صورت ممکن است مشکلات پوستی را بیشتر کرده و حتی سبب مسدود شدن منافذ پوست شود.

انواع مرطوب کننده پوست از نظر نوع ترکیبات

موادی که در مرطوب کننده ها مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از:

  • نرم کننده ها: روغن ها و اسیدهای چربی هستند که بافت و ظاهر پوست را بهبود بخشیده و با برطرف کردن مشکلات پوستی سبب نرم تر شدن پوست می شوند. سرامیدها، کره کاکائو، شی باتر، کلاژن، دایمتیکون، روغن های معدنی و روغن جوجوبا از جمله Emollient ها هستند. نرم کننده هایی همچون کلاژن تاثیر ضد پیری دارند در حالی که نرم کننده های دیگری همچون سرامیدها به بهبود مشکلاتی نظیر اگزما کمک می کنند.
  • جاذب های رطوبت: ترکیباتی همچون هیالورونیک اسید، گلیسیرین، لاکتیک اسید، آلفا هیدروکسی اسید و اوره هستند که به رطوبت رسانی به پوست کمک می کنند. این ترکیبات با جذب رطوبت از هوا و رساندن آن به خارجی ترین لایه پوست در ترمیم و بازسازی پوست نقش دارند.
  • مسدود کننده ها: ترکیبات روغنی مثل سیلیکون، موم عسل و وازلین هستند که همچون سدی محافظ در پوست عمل کرده و از خروج رطوبت از پوست جلوگیری می کنند.

دکمه بازگشت به بالا