لامپ هود چند ولت است؟

چراغ هود یکی از قطعات مهم و کاربردی در هود آشپزخانه است. با این حال، چراغ هود ممکن است خراب شود و نتواند روشن شود. عموما به دلیل خرابی لامپ، مشکل در سیستم برقی، ترک خوردن قطعات، خرابی ترانسفورمر و مشکل در سوئیچ می باشند. که در ادامه به تفکیک هر مورد را شرح می دهیم.

احتمالاً علت اصلی روشن نشدن چراغ هود شما مربوط به یکی از عوامل زیر است:

  1. لامپ خراب: یکی از دلایل اصلی خرابی چراغ هود، لامپ خراب است. لامپ های چراغ هود به دلایل مختلفی مانند خرابی الکتریکی، خرابی فیلمان، خرابی هیتر و سایر عوامل ممکن است خراب شوند و نتوانند روشن شوند.
  2. مشکل در سیستم برقی: مشکل در سیستم برقی نیز می‌تواند باعث خرابی چراغ هود شود. مثلاً ممکن است کابل های برق چراغ هود خراب شده باشند یا برق هود نرسد.
  3. ترک خوردن قطعات: ترک خوردن بعضی از قطعات چراغ هود مانند پایه های لامپ و یا اتصالات برقی می‌تواند باعث روشن نشدن چراغ هود شود.
  4. خرابی ترانسفورمر: ترانسفورمر چراغ هود مسئول تامین برق برای چراغ هود است. اگر ترانسفورمر خراب شود، چراغ هود قادر به روشن شدن نخواهد بود.
  5. مشکل در سوئیچ: سوئیچ چراغ هود نیز می‌تواند باعث خرابی چراغ هود شود. مشکلاتی مانند مسدود شدن سوئیچ، خرابی داخلی سوئیچ و یا خرابی دیگر قطعات سوئیچ می‌توانند باعث روشن نشدن چراغ هود شوند.

بهترین راه برای رفع مشکل، مشخص کردن دلیل روشن نشدن چراغ هود است. در صورتی که مشکل برقی باشد، بهتر است توسط یک متخصص برطرف شود. اگر مشکل در لامپ ها باشد، لامپ های خراب را با لامپ های جدید تعویض کنید. همچنین، در صورتی که مشکل در قطعات چراغ هود باشد، بهتر است قطعات خراب را با قطعات جدید تعویض کنید.

خراب شدن تبدیل کننده از دلایل اصلی روشن نشدن لامپ هود

خرابی تبدیل کننده یکی از دلایل ممکن برای روشن نشدن چراغ هود است. تبدیل کننده وظیفه تبدیل ولتاژ برق شهری به ولتاژ مناسب برای چراغ هود را دارد. اگر تبدیل کننده خراب شده باشد، ولتاژ لازم برای روشن کردن چراغ هود تأمین نمی‌شود و چراغ ها نخواهند روشن شد. اما باید توجه داشت که خرابی تبدیل کننده تنها یکی از دلایل ممکن برای عدم روشن شدن چراغ هود است و برای تشخیص دقیق علت مشکل، باید به تعمیرکار متخصص مراجعه کرد و تست‌های لازم را انجام داد.
در موارد دیگری، مشکلات ناشی از سایر عوامل می‌توانند باعث روشن نشدن چراغ هود شوند. پیشنهاد می شود برای تشخیص دقیق علت مشکل عدم روشن شدن چراغ هود، باید به تعمیرکار متخصص مراجعه کرد و تست‌های لازم را انجام داد.

آموزش تعویض لامپ هود مرحله به مرحله

تعویض لامپ چراغ هود بسیار ساده است و شما می‌توانید به راحتی آن را انجام دهید. برای این کار، بهتر است مراحل زیر را دنبال کنید:

خاموش کردن برق:

در ابتدا، برای ایمنی، باید برق هود را قطع کنید. برای این منظور، بهتر است که با خاموش کردن کلید خاموش/روشن برق هود، از برق قطعی برای آن اطمینان حاصل کنید.

باز کردن درب هود:

در بیشتر هودها، درب با چند پیچ بسته شده است. بنابراین، برای باز کردن درب هود، ابتدا با استفاده از یک پیچ‌گوشتی، پیچ‌های درب را باز کنید. سپس، با بلند کردن درب ، به داخل هود دسترسی پیدا کنید.

باز کردن پوشش لامپ:

پس از باز کردن درب هود، باید پوشش لامپ را با چرخاندن مقابل ساعت‌ گرد باز کنید. برخی از هودها دارای قطعات قابل جدا شدن هستند که به راحتی قابل دسترسی هستند، در حالی که برخی دیگر باید با استفاده از ابزارهای خاصی مانند پیچ گوشتی باز شوند. باید دستورالعمل های تعمیراتی مربوط به هود خود را بررسی کنید.

خارج کردن لامپ قدیمی:

پس از باز کردن درب چراغ، لامپ قدیمی را با گرفتن آن از پایه‌ای که به سوکت متصل است، خارج کنید. بهتر است از دستکش برای جلوگیری از لمس مستقیم لامپ با دست استفاده کنید.

نصب لامپ جدید:

لامپ جدید را با گرفتن آن از پایه ‌ای که به سوکت متصل است، درون سوکت جایگزین کنید. برای اطمینان از اتصال به درستی، لامپ را به آرامی و با چرخش به سمت راست یا چپ، در سوکت قرار بدهید تا به درستی قرار بگیرد.

بستن درب چراغ هود:

پس از نصب لامپ جدید، درب چراغ هود را دوباره ببندید. بهتر است با دقت زیاد ، درب چراغ را باز و بسته کنید تا اطمینان حاصل کنید که درست در جای خود قرار گرفته است.

روشن کردن برق:

در نهایت، برق هود را دوباره روشن کنید و به بررسی لامپ چراغ هود خود بپردازید تا اطمینان حاصل کنید که به درستی کار می‌کند.

لطفاً به این نکته هم توجه کنید که برخی از هودها از لامپ‌هایی با ولتاژ خاص استفاده می‌کنند. بنابراین، به هنگام روشن نشدن چراغ هود، قبل از تعویض لامپ باید مطمئن شوید که لامپ جدید شما با مشخصات هودتان سازگار است.

مدل های متنوع چراغ هود

در طراحی و تولید هود آشپزخانه به طور کلی از دو نوع لامپ استفاده می‌کنند: لامپ هالوژن و لامپ LED.

  1. لامپ هالوژن: این لامپ‌ها معمولاً در هودهای قدیمی ‌تر استفاده می‌شوند. لامپ هالوژن دارای سیمی است که به دور لوله شیشه ‌ای آن پیچیده شده است و با جریان برق از طریق سیم، گرم می‌شود و نور می‌دهد. این لامپ‌ها عمدتاً برای نوردهی محیط استفاده می‌شوند، اما می‌توانند به عنوان لامپ چراغ هود نیز استفاده شوند. این لامپ‌ها نسبت به لامپ‌های LED ارزانتر قییمت ترهستند، اما مصرف برق بیشتری دارند و عمر کمتری نیز دارند.
  2. لامپ LED: امروزه بیشتر هودهای جدید از لامپ‌های LED استفاده می‌کنند. لامپ‌های LED به دلیل صرفه جویی در مصرف برق، عمر طولانی و کیفیت نوردهی عالی، بهترین گزینه برای روشنایی هود هستند. این لامپ‌ها عمدتاً از یک چیپ LED و یک بدنه پلاستیکی تشکیل شده‌اند که دارای یک سوکت است که به داخل هود متصل می‌شود. این لامپ‌ها دارای مصرف برق بسیار کمتری نسبت به لامپ‌های هالوژن هستند و عمر طولانی ‌تری دارند. همچنین، به طور کلی کمتر گرم می‌شوند و در نوردهی محیط نیز عملکرد بهتری دارند.

بعضی از هودها از لامپ‌هایی با ولتاژ خاص استفاده می‌کنند که این لامپ‌ها نباید با لامپ‌های دیگر جایگزین شوند. بنابراین، برای تعویض لامپ هود، بهتر است با دفترچه راهنمای هود خود و یا با تولید کننده هود تماس بگیرید تا مطمئن شوید که لامپی که می‌خواهید جایگزین شود، با هود شما سازگار است.

تعداد چراغ های هود و تاثیر آنها در روشنایی آشپزخانه

تعداد چراغ‌های هود به نوع و مدل هود وابسته است و ممکن است متفاوت باشد. برخی هودها دارای یک چراغ هستند، در حالی که برخی دیگر دارای دو یا چندین چراغ هستند. هدف از استفاده از چراغ در هود، روشنایی محل پخت و پز در آشپزخانه است. با این حال، تعداد چراغ‌ها بیشتر از حد نیاز، بیشتر هزینه برق و نگهداری را ایجاد می‌کند، و تعداد کمتر از حد نیاز، ممکن است منجر به کاهش روشنایی محل پخت و پز شود.

بنابراین، قبل از ، بهتر است با توجه به اندازه و موقعیت آشپزخانه خود، تعداد چراغ ‌های لازم را تعیین کنید تا بهترین عملکرد را داشته باشید.

آیا تعمیر لامپ هود امکان پذیر است؟

در برخی موارد لامپ های هود قابلیت تعمیر دارند و می‌توانید از آن‌ها مجددا استفاده کنید. بسته به نوع خرابی، ممکن است بتوانید با تعویض بخش‌های خراب یا تعمیر آن‌ها، لامپ های هود را به طور مجدد کار بیاندازید. برای تعمیر لامپ های هود، بهتر است به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید. در برخی موارد، تعویض قطعاتی مانند مقاومت‌ها، خازن‌ها، دیودها و یا تریستورها ممکن است کافی باشد تا لامپ های هودتان مجدد روشن شوند. همچنین، در صورتی که خرابی لامپ های هود به دلیل مشکلات الکتریکی در خود لامپ باشد، نیاز به تعویض کامل آن‌ها ضروریست.

در هر صورت، قبل از تعمیر لامپ های هود، بهتر است به دلایل خرابی و روشن نشدن چراغ هود به طور بپردازید و اطمینان حاصل کنید که تعمیر آن‌ها اقتصادی و بهینه است.

تعمیر لامپ هود ارزش اقتصادی دارد؟

ارزش اقتصادی تعمیر لامپ های هود به دو عامل وابسته است: هزینه تعمیر و مدت زمانی که پس از تعمیر، لامپ ها می‌توانند به کار برده شوند. اگر هزینه تعمیر لامپ های هود نسبت به قیمت جدید آن‌ها کمتر باشد و در عین حال پس از تعمیر، مدت زمانی قابل قبولی را به خود داشته باشند، تعمیر لامپ های هود ارزش اقتصادی دارد. در این صورت، با تعمیر لامپ های هود، می‌توانید در هزینه بالای خرید لامپ جدید صرفه‌ جویی کنید و در عین حال، به سمت حفظ محیط زیست نیز گام بردارید. اما در برخی موارد، هزینه تعمیر لامپ های هود بیشتر از قیمت خرید لامپ جدید است و یا پس از تعمیر، لامپ های هود تنها به مدت کوتاهی قابل استفاده هستند. در این شرایط، تعمیر لامپ های هود ارزش اقتصادی ندارد و بهتر است لامپ های جدیدی را خریداری کنید.

در هر صورت، هنگام روشن نشدن چراغ هود؛  قبل از تصمیم گیری در مورد تعمیر لامپ های هود، بهتر است با یک تعمیرکار متخصص در این زمینه مشورت کنید و با توجه به شرایط خاص خود، تصمیم مناسبی را اتخاذ کنید.

گروه صنعتی شهر کانال، با تکیه بر دانش مهندسی و تجربه چندین ساله خود، از برترین شرکت های تولید کننده کانال های انتقال هوا، سیستم شوتینگ زباله، انواع دریچه تنظیم هوا، هود صنعی آشپزخانه، دودکش موتورخانه، کانال فلکسی هوا، کلاهک دودکش، دمپر های صنعتی و… به حساب می‌آید.

دکمه بازگشت به بالا