نماینده باجگیر نمیتواند مانع فساد شود
مقداد ذکیزاده کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی از لیست امنا در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری رویداد برتر، درباره نقش مجلس در مبارزه با مفاسد اقتصادی اظهار داشت: جدای از بحث قانونگذاری و بستن گلوگاههای فساد از این طریق، مجلس ابتدا باید مبارزه با فساد را از خودش شروع کند تا بتواند برای فساد در سایر بخشها قوانین مفید و مؤثر تصویب کند.
وی افزود: مجلسی که خدای نکرده نمایندهاش اهل رشوه گرفتن و رانتخواری باشد، نمیتواند مانع فساد شود. اگر نمایندهای برای دخالت در امور اجرایی و عزل و نصبهای دولت و پروژهها و تسهیلات و امثالهم از وزیر یا استاندار یا فرماندار باجگیری کند، دیگر نمیتواند مدعی مبارزه با فساد شود.
این کاندیدای انتخابات مجلس همچنین با اشاره به هزینههای هنگفت برخی افراد در انتخابات برای ورود به مجلس خاطرنشان کرد: وقتی یک کاندیدا در انتخابات مجلس به صورت میلیاردی هزینه میکند، این فرد یا خودش سرمایهدار است یا سرمایهداران او را به لحاظ مالی حمایت میکنند. اگر خودش سرمایهدار است و هدفش خدمت کردن در مجلس است، چرا میلیاردی هزینه میکند؟
ذکیزاده ادامه داد: کدام آدم عاقلی برای اینکه مسئولیت سنگین نمایندگی را برعهده بگیرد، میلیاردی هزینه میکند؟ اگر حامی مالی دارد، چگونه بعد از رأی آوردن میتواند وامدار حامیان مالی خود در زمان انتخابات نباشد؟ اینگونه میشود که بعد از رأی آوردن مجبور به باج دادن به حامیان مالی سابق میشود و به همین دلیل از دولت باج میگیرد یا مجبور میشود به کارچاقکنی برای منافع حامیان میلیاردر خود روی بیاورد! با چنین نمایندهای میتوان با فساد اقتصادی مبارزه کرد؟
وی با یادآوری تشکیل هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در مجالس گذشته گفت: هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان الان کجاست و چه میکند؟ خروجی مثبت این هیئت تا الان چه بوده است؟ چرا هیچ گزارش عملکرد شفاف و روشنی از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان منتشر نمیشود؟
این کاندیدای نمایندگی مجلس بر ضرورت احیا و فعالیت قوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان تأکید کرد و افزود: هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان باید آنقدر دقیق و محکم و بدون تعارف و رودربایستی بر عملکرد نمایندگان مجلس نظارت کند که هیچ نمایندهای جرأت نکند حتی در خفا پای خود را کج بگذارد و فکر فساد و رانت و رشوه و باج به ذهنش خطور کند!
ذکیزاده در پایان تأکید کرد: نماینده مجلس در اظهارنظر باید مصونیت داشته باشد ولی در رفتاری که خارج از مسئولیت و اختیارات نمایندگیاش است، مصونیتی ندارد! مجلس بر همه نظارت میکند اما کسی بر مجلس نظارت درستی ندارد! مجلس نیز مانند همه نهادهای کشور باید تحت نظارت باشد تا نهاد ناظر و قانونگذار کشور مصون از فساد شود و بتواند در ریشهکن کردن فساد احتمالی در سایر بخشها موثر باشد.
انتهای پیام/