سلامت و دانشکسب و کار برتر

ایا ارتودنسی باعث لق شدن دندان میشود

احساس لق شدن دندان ها بعد از ارتودنسی، یکی از اتفاقاتی است که بعد از ارتودنسی ممکن است اتفاق بیفتد. به طور کلی، ارتودنسی یکی از خدمات دندان پزشکی است که به واسطه ی آن، تمامی دندان های فک بالا و پایین مرتب کنار همدیگر قرار میگیرند. نیز مانند و هر پروسه ی درمانی دیگری، دوره ی درمان، دوره ی نقاهت، مزایا و معایب خاص خودش را دارد که لق شدن دندان یکی از معایب آن می باشد. در ادامه درباره ی ارتودنسی و مشخصات آن برایتان توضیح خواهیم داد. احساس لق شدن دندان ها بعد از ارتودنسی، یکی از اتفاقاتی است که بعد از ارتودنسی ممکن است اتفاق بیفتد.

لق شدن دندان ها در طول ارتودنسی

گفتیم که از ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها استفاده می شود. زمان که براکت های نظم دهنده بر روی دندان ها نصب می شوند، برای اینکه بتوانند دندان ها را به محل درست و مناسب و اصلی خود بازگردانند، باید به آن ها فشار وارد کنند. فشار ناشی از براکت ها دندان را جابجا می کند اما دندان ها برای جابجایی ابتدا باید کمی خودشان را لق کنند تا بتوانند به راحتی حرکت کنند. بنابراین جای نگرانی برای لق شدن دندان ها در طول ارتودنسی وجود ندارد. دکتر مبینا ملایی با بهره‌گیری از روش‌های نوین و تجهیزات پیشرفته، به ارائه خدمات ارتدنسی با کیفیت می‌پردازد . در واقع می توان گفت که احتمال لق شدن ماندن دندان ها بعد از ارتودنسی بسیار کم بوده و این لق شدن در طول ارتودنسی اصلا نگران کننده نیست.

عوامل لق کننده ی دندان در طول ارتودنسی

یکی از مهم ترین عواملی که ممکن است باعث لق شدن دندان ها شود، نحوه جاگذاری سیم ها و کلا سیستم ارتودنسی در داخل دهان است. گاهی اوقات فشار ناشی از این اتصالات آنقدر زیاد می شود که شخص درد بی وقفه را حس میکند. البته درد ناشی از ارتودنسی تا حدودی در روزهای اولیه ی ارتودنسی طبیعی است اما گاهی اوقات پیش می آید که این درد قطع نمی شود و بیمار را به شدت اذیت میکند. در این گونه مواقع احتمال آسیب دیدگی به دندان وجود دارد و باید به پزشک مراجعه نمود.

مورد دومی که لق شدن دندان را به همراه دارد. زیاد بودن تعداد دندان هاست. هر چقدر تعداد دندان های نا منظم موجود در دهان زیاد باشد، به همان نسبت حس لق شدگی دندان ها بیشتر بوده و زمان بیشتری برای جابجایی دندان ها وجود دارد. مورد آخری که لق شدن دندان را به همراه دارد، بیماری های لثه هستند. هر متقاضی ارتودنسی به منظور اینکه از ریزش دندان های خود جلوگیری کند، قبل از اینکه ارتودنسی را انجام باید حتما لثه هایش مورد بررسی قرار گیرد. در صورت وجود هرگونه بیماری لثه، احتیاج است که ابتدا آن بیماری برطرف شود و سپس برای ارتودنسی اقدام گردد، وگرنه ممکن است ارتودنسی به همراه بیماری لثه، ریزش دندان ها را به همراه داشته باشد.

آیا لق شدن دندان بعد از اتمام ارتودنسی همچنان ادامه دارد؟

گفتیم که دندان ها برای اینکه بتوانند راحت در طی ارتودنسی حرکت کنند، باید کمی لق شوند و این موضوع کاملا طبیعیست. اتمام فرآیند ارتودنسی معمولا با توجه به سن، جنسیت و مدل دندان ها، به گونه ای متغیر می باشد. معمولا هر ماه یک میلیمتر دندان ها جابجا می شوند و استخوان فک با سرعت خیلی کم شکل خواهد گرفت. پس از اینکه دندان ها در جایگاه اصلی خودشان قرار گرفتند، ارتودنسی برداشته و فشار ناشی از براکت ها نیز از روی دندان ها برداشته میشود. نهایتا فک شکل کامل خود را میگیرد و دیگر حس لقی دندان ها از بین می رود. تنهای کاری که فرد باید انجام دهد، استفاده از نگهدارنده میباشد. نگهدارنده مانع از این می شود که دندان ها دوباره به جایگاه اولیه ی خودشان بازگردند. به همین دلیل نیاز است که فرد از نگهدارنده استفاده کند.جای نگرانی برای لق شدن دندان ها در طول ارتودنسی وجود ندارد.

فشارهای ناشی از دستگاه ارتودنسی به کدام قسمت وارد می شود؟

دستگاه ارتودنسی معمولا برای جابجایی دندان ها به آن ها فشار وارد می کند تا آن ها حرکت کرده و به جای اصلی خودشان برگردند. اما پزشک مورد نظر باید در نظر داشته باشد که این فشار باید کنترل شده و به اندازه باشد. معمولا فشار ناشی از دستگاه ارتودنسی بر قسمت هایی مانند تاج دندان، لیگامان پریودنتال، ریشه ی دندان و استخوان نگهدارنده ی اطراف دندان وارد خواهد شد. فشاری که بر این مناطق وارد می شود باید به حدی تنظیم شود که آسیب دیدگی این قسمت ها را همراه نداشته باشد. یکی از سوالاتی که برای برخی از افرادی که قصد انجام ارتودنسی دندان را دارند، ایجاد می شود، این است که آیا دندان ها در حین درمان ارتودنسی لق می شوند؟ آیا این سوال برای شما هم پیش آمده است؟

به نظر شما واقعا این اتفاق می افتد یا شما فقط احساس لق شدن دندان های خود را خواهید داشت؟ چه دلایلی برای لق شدن دندان در ارتودنسی وجود دارد؟ آیا اگر دندانی لق شود، می توان برای درمان آن اقدامی کرد؟ آیا می دانید برای جلوگیری از لق شدن دندان خود در این درمان باید چه کار هایی انجام دهید؟ همراهان همیشگی پازل کلینیک، شما با مطالعه این مقاله می توانید پاسخ تمام اسن سوالات را به دست آورید، پس با ماه همراه باشید. درمان ارتودنسی دندان به این صورت انجام می گیرد که ارتودنتیست به کمک دستگاه های ارتودنسی، دندان ها را به سمت موقعیت صحیح هدایت می کند. حرکت دندانها به سمت موقعیت صحیح به طور موقت با میزان بسیار جزئی لق شدن همراه است و در واقع این لق شدن جزئی دندان نشاندهنده موفقیت آمیز بودن روال درمان است.

اما این را در نظر داشته باشید که تمامی این کارها زیر نظر بهترین متخصص ارتودنسی و با نهایت دقت انجام می شود، با این همه اگر حین درمان، این مورد برای شما نگرانی ایجاد می کند و یا احساس می کنید دندان شما بیش از حد لق شده است حتما موضوع را با متخصص خود در میان بگذارید. احساس لق بودن دندان ها در ابتدای درمان ارتودنسی طبیعی می باشد. بعد از قرار گرفتن دندان ها در جایگاه اصلی خود و برداشته شدن براکت های ارتودنسی، فشار از روی دندان ها برداشته شده و دیگر احساس لق بودن دندان ها وجود ندارد. در واقع با شکل گرفتن استخوان جدیدی در اطراف دندان ها از افتادن دندان جلوگیری خواهد شد. به این نکته توجه داشته باشید که پس از اتمام درمان ارتودنسی، استفاده از نگهدارنده یا ریتینر بسیار اهمیت دارد و سبب تثبیت درمان خواهد شد.

سخن آخر

چیزی که واضح است این است که قبل از هر چیزی، مهم است که فرد یک متخصص کاربلد را برای انجام ارتودنسی های خود انتخاب نماید. چرا که اگر کار یک متخصص آن طور که باید حرفه ای نباشد، تمام هزینه ها و وقت شخص تلف ده و نتیجه ی مطلوب حاصل نخواهد شد. همچنین رعایت تمامی مراقبت های بعد از ارتودنسی به صورت مو به مو، میتواند تاثیر مثبتی بر روی نتیجه ی ارتودنسی شما داشته باشد.

لیلا بنی نعمتی

من لیلا هستم، خبرنگاری که با نگاهی به آینده، مسائل امروز را تحلیل می‌کنم. در این سایت، با بررسی روندهای اجتماعی و اقتصادی، به دنبال درک بهتر چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی جامعه در آینده هستم.
دکمه بازگشت به بالا