عوارض جانبی مصرف مکمل کراتین
پیش تر در مقاله ی به شکلی جامع از این مکمل صحبت کرده ایم، نقش آن را در ساخت عضله و سنتز پروتئین بررسی کردیم و انواع مختلف آن را شمردیم. فهمیدیم مونوهیدرات به ادعای متخصصین بهترین نوع کراتین است. همچنین بایدها و نبایدهای مصرف آن را برای افراد تشریح کردیم و مطالب بسیار دیگر که در صورت علاقه مندی به این موضوع با مراجعه به لینک فوق خواهید توانست اطلاعات خود را افزایش دهید؛ با این حال در این نوشتار به شکلی متمرکز از عوارض مصرف مکمل کراتین خواهیم گفت؛ پس تا انتهای این مطلب نه چندان بلند با ما همراه باشید.
اگر علاقه مند به این هستید که از نحوه عملکرد این مکمل در بدن آگاهی کامل تری به دست بیاورید لینک زیر برای شماست.
آیا آنچه از آسیب کراتین به ما گفته شده است حقیقت دارد؟
به عنوان مثال در ورزشکاران دوومیدانی فیبرهای عضلانی انقباضات بیشتری را تجربه می کنند و واکنش ها و تجارب مختلفی را نسبت به ورزشکاران استقامتی نشان می دهند. برخلاف تصورات عموم، نتایج تحقیقات نشان داده است کراتین یکی از بهترین مکمل های مصرفی برای ورزشکاران استقامتی محسوب می شود و تاثیرات شگفت انگیزی را در افزایش قدرت و استقامت عضلات آنان خواهد داشت.
به طورکلی می توان گفت کراتین ازجمله مکمل هایی است که برای مصرف هیچ یک از ورزشکاران ممنوعیت ندارد. عوارض کراتین محدود است و افراد با توجه به مشاوره های مربی و پزشک خود امکان استفاده از دوزهای مختلف این مکمل ها را خواهند داشت. در وبلاگ روشا مقاله ای منتشر شده است تحت عنوانِ در این مقاله نگاهی جامع به فواید این مکمل در بدن شده است.
محبوبیت کراتین و مصرف آن توسط طیف وسیعی از افراد ممکن است این تصور را ایجاد کرده باشد که کراتین کاملا بی خطر است. کمتر ماده ای را خواهید یافت که کاملا بی ضرر باشد یا باعث بروز مشکلاتی در بدن شما نشود! تا به امروز نیز هیچ تحقیقاتی نشان نداده است که کراتین بی خطر است و مصرف آن برای افراد بدون ممنوعیت و محدودیت انجام می شود.
از طرفی تحقیقات گسترده ای نیز یافت نمی شود که به شما ثابت کند مصرف این ماده صددرصد باعث آسیب جدی به کلیه یا سایر بافت ها می شود. دراین صورت این سوال مطرح می شود که کراتین مضر است یا برای بدن فایده دارد؟ تنها تحقیقات ثابت شده در این حوزه آن است که مصرف این مکمل های کراتینه برای افراد نوجوان و خانم ها مناسب نیست و می تواند تاثیرات مخربی را بروز دهد.
از طرفی شواهد بسیاری وجود دارد که استفاده نامناسب از آن باعث می شود افراد بیشتری احساس خشم و عصبانیت را تجربه کنند. در مطلبی جداگانه که در تکمیل این موضوع در وبلاگ روشا منتشر کرده ایم از مزایای استفاده و گفته ایم.
محققان از تاثیر کراتین روی کبد و کلیه چه می گویند؟
یکی از تحقیقات انجام شده روی کراتین نشان می دهد که برخی باورها درخصوص این مکمل ها کاملا غلط است. محققان ثابت کرده اند کراتین به هیچ عنوان تاثیرات منفی و مخربی روی کبد، کلیه ها و سایر ارگان های حیاتی بدن ندارد؛ بنابراین این تصور که مصرف کراتین می تواند باعث بروز آسیب و مشکلاتی در این بافت ها شود، کاملا اشتباه است. درواقع شواهد نشان داده است فایده و خاصیت به مراتب بیشتر از مضرات آن است.
استفاده کردن از مکمل ها گاه به دلیل تفاوت بیولوژیک که در زنان و مردان وجود دارد، نتایج متفاوتی به همراه دارد. در مقاله ی به عملکرد این مکمل در بدن زنان پرداخته ایم.
عوارض مصرف کراتین بر کبد
هرگاه برای تشخیص کراتینین در خون اقدام می شود مسئله می تواند تشخیص مشکلات کبدی و کلیوی باشد. مصرف مکمل کراتین می تواند در بالا بردن میزان کراتینین اثرگذار باشد؛ اگرچه مفهوم این جمله این نیست که ارتباط مستقیمی بین بالا رفتن کراتینین و آسیب های کبدی و کلیوی وجود داشته باشد.
از مطالعات مهمی که به مدت چهار سال در این زمینه صورت گرفته است نتیجه ای که به دست آمده این مطلب است که مصرف در دوز مناسب فرد با توجه به هدف و نیاز منحصر به فرد وی نمی تواند منجر به عوارض جانبی منفی شود. با اینحال این گزاره در مورد افراد بدون عارضه ی کبدی مصداق دارد.
چنانچه شما مبتلا به بیماری کبدی باشید این مطلب متفاوت است. در این شرایط حساس شما باید قطعا نظر پزشک متخصص خود را برای این مورد جویا شوید؛ چرا که گاهی ممکن است مصرف کراتین منجر به کاهش توان کبد در تولید و پردازش کراتین در بدن شود. حال اگر به دلیل اختلال پیش آمده نتواند به درستی در بدن پردازش شودبه کلیه آسیب وارد شده و عوارض جدی در پی دارد.
اما می توان گفت ، از جمله مکمل های ورزشی بدنسازی است که حاوی کراتین مونوهیدرات 100 درصد میکرونایز شده است. کراتین در بدن وجود دارد؛ اما بدن در ذخیره سازی آن دچار ضعف است. اما همچنان اگر مبتلا به بیماری کبدی هستید حتما با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض مصرف کراتین بر کلیه
همان طور که بالاتر اشاره کردیم کراتین با کراتینین متفاوت است. کراتینین یک معیار برای سنجش وضعیت کلیه است. گفتیم که میزان بالای کراتینین خبر از نارسایی کلیه می دهد. هرگاه فرد با مصرف منابع غذایی چون گوشت کراتین را به بدن وارد می کند عضلات شروع می کنند کراتین را به فسفوکراتین تبدیل می کنند.
حال هر زمان که عضلات به انرژی نیاز دارند می توانند از گروه فسفات، آدنوزین تری فسفات تولید کنند. آدنوزین انرژی است که منجر به انقباضات عضله ی شما می شود. مازاد این مواد تبدیل به کراتینین شده و در خون می ماند که پزشک می تواند با اندازه گیری آن متوجه وضعیت کلیه های شما شود.
بنابراین چنانچه از قبل مشکل کلیوی نداشته باشید با مصرف به اندازه ی کراتین مشکلی برای میزان کراتینین موجود در خونتان پیش نمی آید.همچنین از عوارض مصرف مکمل کراتین باید به خستگی عضلانی، درد عضلانی، دهیدراتاسیون و آسیب کلیوی اشاره کرد.یکی از محصولات بی نظیری است که مبدا تولید آن کشور آمریکاست. این محصول باعث می شود که عملکرد شما در زمان ورزش به شدت افزایش پیدا کند.
عوارض مصرف کراتین در نوجوانان
نوجوانان بیش از هر قشری در معرض تبلیغات گسترده برای ورود به دنیای سیکس پک ها هستند. اغلب آن ها رویای بدن های عضلانی را در سر می پرورانند. در مواردی حتی به دلیل کاهش اعتماد به نفس در قیاسی که دائما بین خود و سایر همسالانشان دارند چاره را در پیدا کردن راه های میان بُر می دانند.
اهمیت استفاده ی مکمل کراتین در ورزشکاران
جالب است بدانید با وجود اینکه نام و آوازه کراتین به عنوان یک مکمل مخرب شنیده شده است، هیچ یک از این موارد صحت ندارد! بسیاری از محققانِ این حوزه اذعان داشته اند بیشترِ این باورهای غلط از عدم آگاهی و شناخت این مکمل ناشی می شود. به همین دلیل بسیاری از تبلیغات منفی علیه این مکمل کاملا غیرمنصفانه است و غیر از مواردی که نیاز به مشورت با پزشک وجود دارد، نیازی به کنارگذاشتن این مکمل نخواهید داشت.
درواقع باید گفت بسیاری از ادعاهای رایج در جوامع مبنای علمی ندارند و محققان این اطمینان را به ورزشکاران و جوانان داده اند مصرف این مکمل ها نه تنها در طولانی مدت اثرات منفی بر بافت ها و اندام های آنان نخواهد داشت؛ بلکه در مواردی نیاز به مصرف مکمل ها به افراد توصیه می شود.
از خاطر نبرید تنها منبع قابل اتکا علم است؛ اگرچه علم به فرا خور مطالعات می تواند دستخوش تغییراتی هم شود؛ اما این نباید باعث بدبینی شما بشود و با مغلطه ی «علم در مسیر نغض خود عمل می کند» راه تجربه و توصیه های غیر کارشناسی را در پیش بگیرید. علی رغم همه ی احتمالات در ارتباط با تغییر نتیجه ی برخی فکت های علمی، برای سلامت خودمان باید به دانش بشر که به پشتوانه ی تحقیقتات و مطالعات متمرکز با صرف هزینه های بسیار به دست آمده اند اتکا کنیم.
مشکلات گوارشی ناشی از کراتین چقدر جدی است؟
بروز برخی نفخ های شکمی و دردهای معده باعث شده است افراد بسیاری این تصور را داشته باشند که مصرف کراتین برای گوارش کاملا مضر است. درواقع بروز پریشانی و اختلال جزئی در این اندام کاملا طبیعی است؛ اما ترس و واهمه بیش از حد برای بروز مشکلات گوارشی بی دلیل است.
یکی از محصولات ترکیبی است که خاصیت درمانی هم دارد و روی دیابت تاثیر می گذارد. علاوه بر این خرید این محصول باعث می شود که عملکرد بدن شما به شدت افزایش پیدا کند. فروشگاه اینترنتی فیت ماسل که در سال 1401 فعالیت خود را آغاز نمود آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز در زمینه فروش انواع مکمل های اورجینال ورزشی می باشد.
اگرچه گزارش مشکلات معده و دردهایی در این بخش ها کاملا درست است، باید به این نکته مهم توجه داشته باشید که این گزارشات بسیار کم و محدود هستند. درواقع افراد کمی چنین مشکلاتی را دارند و به دردهای معده مواجه خواهند شد؛ بنابراین می توان گفت مصرف کراتین به طور عام باعث بروز مشکلات معده نخواهد شد.
البته باید دقت داشته باشید مصرف با معده خالی یا بیش از حد مجاز برای شرایط بدنی شما می تواند اثرات نامناسبی را ایجاد کند. با وجود آنکه این مشکلات بسیار جزئی هستند، اما تلاش های محققان و افراد فعال در این حوزه بر آن است که همین موارد اندک را برطرف کنند.
به همین دلیل به دنبال میکرونیزه کردن کراتین هستند. براین اساس ذرات کراتین به اشکال کوچک تر و ریزتری تبدیل می شوند که تجزیه آن ها در بدن مشکلاتی ایجاد نمی کند. درواقع جذب سریع تر که ناشی از کوچک بودن ذرات است، در کاهش اثرات منفی گوارشی موثر است.
کراتین متهم به مشکلات کم آبی بدن
بسیاری از افراد بر این باور هستند که مصرف کراتین در طولانی مدت باعث کاهش میزان آب بدن می شود. این درحالی است که بسیاری از تحقیقات نشان می دهد کراتین به خودی خود باعث جذب آب بیشتر به سلول های عضلانی می شود؛ بنابراین اساسا این ایراد اشتباه بوده و برخاسته از یک باور غلط در جامعه است.