بازیابی و معرفی روایتهای فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
رویداد برتر/هرمزگان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از این جزیره به عنوان پنجره تمدن خلیج فارس در حوزه فرهنگی، تاریخی و صنعتی نام برد و گفت: فرهنگ دریاپایه روایاتی در این منطقه دارد که باید آن را بازیابی و معرفی کنیم.
عادل پیغامی با تاکید بر مطلب فوق اظهار کرد: صنعت دریاپایه مشتمل بر ۲۴ فعالیت است و جزیره جهانی قشم به تنهایی توانایی بهرهبرداری از همه بخشهای این صنعت را دارد.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین زمینه فعالیتهای دریاپایه به حوزه لجستیک، فعالیتهای شیلاتی و شناورسازی مربوط میشود، افزود: امروز قشم با توان بالای پرورش ماهی و میگو، لارو میگو، بچه ماهی و ماهی در قفس به مهمترین قطب شیلاتی کشور تبدیل شده است.
به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، در زمینه تولید انواع شناورها اعم از لنجهای چوبی و فایبرگلاس، مسافربری، تفریحی، آلاچیق و هتلهای دریایی، آمبولانس دریایی و موارد دیگر هم در سطح بسیار عالی قرار داریم.
وی اظهار کرد: هم اکنون ۱۲ واحد لنجسازی در قشم با تولید ۵۰ فروند در سال فعالیت دارند که محصولات خود را به کشورهای آفریقایی، هند و حوزه خلیج فارس صادر میکنند و این صنعت دریاپایه از سودآوری بالایی برخوردار است.
این مسئول با اعلام اینکه ۶۰ درصد نفت دنیا از مسیر آبراه حیاتی خلیج فارس تامین میشود، بیان کرد: بانکرینگ، صنعت دریاپایه بسیار ارزشمندی در حوزه ارزآوری است که در قشم، در حال حاضر فقط بخش سوخترسانی آن تکمیل شده است.
وی ادامه داد: با تکمیل زنجیره بانکرینگ اعم از امکانات تعمیرات شناورها، فروش مواد غذایی، خدمات هتلینگ، خدمات درمانی، فروش آب معدنی و اینترنت اشیا میتوان بخش مهمی از درآمد بالای این صنعت را از آن خود کنیم.
پیغامی خاطرنشان کرد: فعالیتهای دریاپایه مهمترین رکن و رویه اقتصادی این منطقه در بزرگترین جزیره ایرانی خلیج فارس است.
نشست ویژه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اساتید و دانشجویان دانشگاههای شهید بهشتی و تربیت مدرس تهران در سالن مرکز بینالمللی رشد این سازمان امروز هشتم اردیبهشت برگزار شد.
این نشست با هدف همکاریهای علمی و مطالعاتی با حضور شماری از استاتید و دانشجویان دانشگاههای شهید بهشتی و تربیت مدرس از جمله سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا در سالن مرکز بینالمللی رشد سازمان منطقه آزاد قشم برگزار شد.
در ادامه این نشست حاضران پرسشهایی در مورد مزیتهای سرمایهگذاری در جزیره قشم، میزان صادرات این منطقه در سال گذشته، برنامههای آتی سازمان در توسعه فعالیتهای اقتصادی و امکان مشارکت دانشگاهیان در پیشبرد اهداف کلان منطقه آزاد مطرح کردند.
دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه شهید مدرس تهران پس از پایان این نشست به اتفاق مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم از پارک زیست فناوری، شرکت تمیم در شهرک کاوه، شرکت نفت سازه و مدکندآلو بازدید کردند.
انتهای پیام