پسرک پر شروشور «پشت کنکوریها» سیزده را بدر نکرد! + عکس
رضا داوودنژاد، بازیگر باسابقه عرصه سینما و تلویزیون که دوشنبه، ۱۳ فروردین ماه بر اثر عفونت خونی در سن ۴۳ سالگی درگذشت، پس از موفقیتش در سینما که اولین بازیاش در فیلم پدرش (علیرضا داوودنژاد) بود، در قاب تصویر هم آثار خوبی از خود برجای گذاشت که یکی از بهترین سریالهایش که جز اولین همکاریاش با تلویزیون محسوب میشد، مجموعه خاطرهانگیز «پشت کنکوریها» بود. همان «سیامک» داستان که نقش یکی از دانشجویان پر شر و شور پشت کنکوری را ایفا کرد.
رویداد برتر در گزارشی آثار تلویزیونی رضا داوودنژاد، بازیگر سینما و تلویزیون را مرور میکند:
داوودنژاد از سال ۸۱ همکاریاش را با تلویزیون آغاز کرد. سریال طنز «پشت کنکوری ها» اولین کارش در قاب تصویر بود.
«پشت کنکوریها» به کارگردانی پریسا بختآور در گروه فیلم و سریال شبکه تهران ساخته شد و اولین بار در ماه رمضان ۱۳۸۱ به روی آنتن رفت. رضا داوودنژاد، سعید آقاخانی، علی صادقی، برزو ارجمند، رامین ناصرنصیر و زنده یادان: سیروس گرجستانی و محسن قاضی مرادی در این سریال ایفای نقش داشتند.
«باغچه مینو» دومین همکاری رضا داوودنژاد با تلویزیون بود. «باغچه مینو» سریالی طنز به کارگردانی رضا صفدری و تهیهکنندگی محمد کاشانی بود که در سال ۱۳۸۲ از شبکه سه سیما پخش شد. جواد رضویان، مرحوم فتحعلی اویسی و بیژن بنفشهخواه در این سریال طنز در کنار داوودنژاد نقش آفرینی کردند.
پس از آن رضا داوودنژاد در مجموعه طنز دیگری با عنوان «زندگی به شرط خنده» حضور پیدا کرد. «زندگی به شرط خنده» به کارگردانی مهدی مظلومی در سال ۸۴ و ۸۵ از شبکه پنج سیما پخش شد.
علی صادقی، یوسف تیموری، حمید لولایی و سحر ولدبیگی بازیگرانی بودند که در کنار داوودنژاد در «زندگی به شرط خنده» ایفای نقش کردند.
سریال طنز «متهم گریخت» به کارگردانی رضا عطاران هم از دیگر آثار تلویزیونی داوودنژاد بود که به عنوان بازیگر مهمان در سکانسی کوتاه از سریال حضور داشت. «متهم گریخت» در ماه رمضان سال ۱۳۸۴ از شبکه سه سیما در ۲۶ قسمت پخش شد.
مجموعه تلویزیونی «من نه منم» از دیگر آثار رضا داوودنژاد در قاب تصویر است. این سریال به کارگردانی بهروز خلجی، نویسندگی علی خودسیانی و تهیهکنندگی داریوش باباییان سال ۸۵ از شبکه دوم پخش شد.
«نون و ریحون» نیز از دیگر آثار شاخص رضا داوودنژاد در تلویزیون است که به عنوان نقش اصلی در این سریال حضور داشت. «نون و ریحون» به کارگردانی فرزاد مؤتمن، نویسندگی عباس نعمتی و تهیهکنندگی محمود رضوی ماه رمضان ۱۳۸۹ از شبکه تهران پخش شد.
این مجموعه داستان پنج دوست بود که با همکاری یکدیگر یک حمام قدیمی را به سفره خانه سنتی تبدیل میکنند اما در ادامه اتفاقاتی رخ میدهد که تصمیم میگیرند دیگر ازدواج نکنند. رضا داوودنژاد، امیرحسین رستمی، ملیکا شریفی نیا، برزو ارجمند، انوشیروان ارجمند، فرهاد آییش و … بازیگران «نون و ریحون» بودند.
سریال دیگری با عنوان «فراموشی» محصول سال ۱۳۹۰ به کارگردانی سعید سلطانی، نویسندگی امیرمهدی ژوله و الهه زارع نژاد و تهیهکنندگی حمید رضا مهدوی کوچکسرایی است که از دیگر همکاریهای داوودنژاد با تلویزیون محسوب میشود و در نوروز ۱۳۹۱ از شبکه پنج پخش شد.
پس از آن رضا داوودنژاد در سریال طنز «پنچری» به کارگردانی برزو نیکنژاد و تهیهکنندگی مهران مهام حضور پیدا کرد. این سریال طنز تابستان ۱۳۹۶ از شبکه سوم سیما پخش شد.
مجموعه کمدی «زندگی شگفت انگیز است» به کارگردانی مجتبی چراغعلی و تهیهکنندگی عبدالرضا فیروزان از دیگر کارهای تلویزیونی رضا داوودنژاد است که در کنار بازیگرانی چون حمید لولایی، مهران رجبی، سحر ولدبیگی و خشایار راد ایفای نقش داشت. این مینی سریال زمستان ۱۳۹۸ از شبکه دو سیما پخش شد.
از دیگر همکاریهای داوودنژاد با تلویزیون میتوان به سریال «بعد از آزادی» اشاره کرد. این سریال به کارگردانی محمدعلی باشه آهنگر و تهیهکنندگی سعید سعدی و نویسندگی نیلوفر محلوجی آذر ۱۴۰۰ در ۳۴ قسمت از شبکه یک سیما روی آنتن رفت.
رضا داوودنژاد در فصل چهارم سریال «از سرنوشت» هم ایفای نقش داشت.
«از سرنوشت۴» به کارگردانی محمدرضا خردمندان و علیرضا بذرافشان و نویسندگی محمد محمودی سلطانی، روحالله صدیقی و سارا خسروآبادی خرداد ۱۴۰۱ از شبکه دو پخش شد.
سریال پلیسی ـ معمایی «شهباز» به کارگردانی حمیدرضا لوافی از دیگر آثار تلویزیونی داوودنژاد بود که بهمن ۱۴۰۱ از شبکه تهران پخش شد.
سریال خانوادگی «نیکان» آخرین همکاری رضا داوودنژاد با تلویزیون بود. «نیکان» به کارگردانی علی سراهنگ و تهیهکنندگی کامران مجیدی و نویسندگی مشترک نسیم محمدی فارسانی و نسیم سیفیپور سال ۱۴۰۲ از شبکه سه سیما در ۳۰ قسمت به روی آنتن رفت.
و اما در شبکه نمایش خانگی همکاری مرحوم داوودنژاد تنها به یک اثر رسید و آن هم مجموعه «شب های مافیا»ی سعید ابوطالب بود که در فصل دوم این رئالیتی شو حضور داشت.
انتهای پیام