فرق یو پی اس و استابلایزر

استابلایزر چیست؟

تثبیت کننده ولتاژ یا تنظیم کننده ولتاژ در حقیقت همان سیستم استابلایزر است که دارای انوع  مختلف و کاربردهای مختلفی است. با مجهز کردن سیستم های الکترونیکی به  شما   نگهداری و حفاظت از تجهیزات خود را پیشرفته‌تر کرده و طول آن را از طریق انتخاب یک سیستم مناسب بیمه خواهید کرد . بارها افرادی که میخواهند برای تجهیزات خود استابلایزر و یو پی اس خریداری کنند این سوال برایشان مطرح می شود که استابلایزر بهتر است یا یو پی اس ؟!

عملکرد اصلی استابلایزر

همانگونه که اطلاع دارید، سطح ولتاژ نامناسب که در تغذیه ورودی برای استفاده تجهیزات الکتریکی ایجاد می‌شود ممکن است به این تجهیزات آسیب برساند. بنابراین، برای رفع نگرانی و اطمینان از تأمین  ولتاژ قابل قبول لازم  است برای لوازم خانگی یا سایر تجهیزات، از استابلایزر مناسب استفاده شود. علاوه بر استابلایزری که برای تجهیزات الکتریکی خود تهیه کرده‌اید، دستگاه دیگری هم به نام یو پی اس یا منبع تغذیه بدون وقفه وجود دارد  که با چند وجهی بودن عملکردش در هر کجا که نیاز به برق باشد، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.  این نکته را هم در مورد  استابلایزر اضافه کنیم  که این دستگاه  سطح ولتاژ را تثبیت کرده و ولتاژ خروجی عالی و مناسبی را به تجهیزات نهایی می رساند .

خرید استابلایزر بهتر است یا یو پی اس؟

این روزها از تجهیزات مبتنی بر نیرو مانند استابلایزر و UPS معمولاً برای تحقق برنامه پشتیبانی الکترونیکی و رفع نیاز واحد های صنعتی، تجاری و مسکونی استفاده می‌شود. اگر چه هر دو منبع تغذیه کارکرد تجهیزات مورد نیاز را بهینه خواهند کرد، اما لازم است بدانیم که بین دو دستگاه  استابلایزر و یو پی اس، کدام بهترند؟  توضیحا اینکه، همانگونه که قبلا در همین مقاله از نوانیا شرح دادیم دو سیستم استابلایزر و یو پی اس  از لحاظ فنی و کارکردی بسیار متمایز از یکدیگر بوده و قابل مقایسه با یکدیگر نیستند. با این حال با دانستن تفاوت ها و ویژگی‌هایی که هر یک از این دو سیستم دارند می توان پی به کاربردی‌تر بودن آن ها برد.

ولتاژ مورد نیاز جریان  برق را به کمک  استابلایزر کم یا زیاد می کنند این کار به  کمک استابلایزر با تکنولوژی سرو موتور یا رله‌ای انجام می‌شود. سرو موتور واحد اصلی مکانیکی استابلایزر هست و برای افزایش یا کاهش سطح ولتاژ، شافت متصل به آن را در جهت عقربه های ساعت یا خلاف آن حرکت می دهد.  به کمک ترانسفورماتور خودکار یا ترانسفورماتور افزایش و یا کاهش، دستگاه استابلایزر می تواند ولتاژ جریان برق را تنظیم کند.لازم به ذکر است که استابلایزر بدون چشمک که توسط شرکت موصوف ساخته و تولید می شود،  نقاط ضعف هر دو تکنولوژی فوق را برطرف کرده و در نتیجه با استقبال مشتریان قرار گرفته است .

تجهیزات و دستگاه های خانگی و اداری مانند کولر، یخچال، تلویزیون و … و تجهیزات بیمارستانی  و پزشکی مانند سی تی اسکن و ام ار ایو … , نیاز مبرم به استابلایزر در انواع تکنولوژی آن نظیر تک فاز و سه فاز دارند. در اینجا به دو نوع استابلایزر اشاره می کنیم : این نوع استابلایزر از رله های الکترومکانیکی برای تنظیم ولتاژ خروجی استفاده می کند. استابلایزرهای رله ای ساده، ارزان و قابل اعتماد هستند. سرعت عملکرد آنها  کم است. برای مصارف خانگی و اداری با نوسانات ولتاژ جریان برق، مناسب نیستند.

یو پی اس چیست؟

دستگاه   که نام دیگرش منبع تغذیه بدون وقفه  سیستمی است، هنگام قطعی برق سراسری، می تواند به کمک باتری هایی که متصل به یو پی اس هستند، برق مورد نظر دستگاه‌های مصرف کننده را تامین کند. یو پی اس نیز مانند دستگاه  استابلایزر دارای انواع مختلفی است. این تکنولوژی تولید خاص شرکت دانش بنیان هژیرصنعت است، زیرا این استابلایزر مزایای تکنولوژی سرو و رله ای را که مشتمل بر سرعت زیاد اصلاح ولتاژ و دقت  بالا است را یک جا دارد  و از طرفی ایراد آنها  که شامل قطع لحظه‌ای یا چشمک و دیگری، کندی سرعت اصلاح ولتاژ است را ندارد.

دستگاه یو پی اس آنلاین به کمک باتری های خود، برق مورد نیاز دستگاه های مصرف کننده را تامین می کند و به صورت خودکار جریان برق را از طریق باتری‌ها به دستگاه‌های مصرف کننده می‌رساند و اجازه وقفه در کار را نمی دهد. یو پی اس آنلاین در کمتر از یک دهم ثانیه جریان برق را از باتری به دستگاه‌ مورد نظر منتقل می‌کند  همچنین یو پی اس آنلاین ولتاژ برق را در سطح ثابت و ایده‌آل 220 ولت نگه می‌دارد و از سیستم‌های شما در برابر نوسانات ولتاژ محافظت می‌کند.  یو پی اس آ‌فلاین قیمت  ارزانتری دارد و استفاده از آن  راحت‌تر است و نیاز به تنظیمات خاصی ندارد. یو پی اس‌ آفلاین برای محافظت از دستگاه‌ ها و مصرف کننده ها در برابر قطعی‌برق کوتاه‌ مدت، می‌تواند مناسب باشد.

یو پی اس‌لاین اینتراکتیو نسبت به مدل‌ آنلاین، قیمت ارزانتری دارد و در زمان قطعی برق، این دستگاه عموما در کمتر از 20 میلی‌ثانیه برق را از باتری به دستگاه‌ها منتقل کنند. البته یو پی اس لاین اینترااکتیو برند هژیر صنعت در زمان چهاردهم ثانیه برق را از باتری باتری به دستگاه مصرف کننده می رساند. درست است که هر دو دستگاه برای محافظت از سیستم های الکترونیکی و الکتریکی ساخته شده اند اما یو پی اس هنگام قطعی برق وارد عمل می‌شود و به عنوان پشتیبان عمل می‌کند، در صورتیکه استابلایزر دائما کوشش می‌کند تا جریان برق با نوسان ایده‌ال به سیستم های مصرف کننده برسد. برخی از دستگاه های یو پی اس در ساختار خود دارای استابلایزر نیز هستند.

کاربرد استابلایزر و یو پی اس در صنعت و فضای مسکونی بیشترین استفاده‌ی یو پی اس برای صنایع بزرگ و کوچک است و پس از آن فضاهای مسکونی و اداری و پزشکی بیشترین استفاده را از یو پی اس دارند. همچنین از استابلایزر برای کنترل ولتاژ و به عنوان مکمل یو پی اس در تمامی صنایع بزرگ و کوچک و فضاهای مسکونی و اداری مورد استفاده قرار میگیرد. به صورت کلی لوازم خانگی ساده، حساس، بزرگ یا پیچیده فقط در صورتی قابل  بهره برداری هستند که جریان برق مناسب برای آنها تامین شود.

جمع بندی

به صورت کلی استابلایزر  برای تنظیم ولتاژ یعنی افزایش یا کاهش سطح ولتاژ مورد استفاده قرار میگیرد و یو پی  اس برای تأمین برق مداوم و کاهش زمان قطع برق سراسری کاربرد دارد. این دو سیستم اختلاف زیادی در عملکرد، اجزا، ویژگی ها و کاربردهایشان با یکدیگر دارند. با این حال بر اساس شرایط غالب باید یکی از این دو سیستم را انتخاب کرد. استابلایزر برای استفاده در مواردی که نوسانات مکرر در منبع تغذیه وجود دارد، مناسب هست، در حالی که در قطع برق دستگاه UPS  است که می تواند به عنوان پشتیبان عمل کند .  پیشنهاد می کنیم برای خرید استابلایزر یا خرید یو پی اس مناسب، حتما با شرکت ایرنا که طراح و سازنده دستگاه یو پی اس و استابلایزر است تماس بگیرید و از مشاوره رایگان کارشناسان فنی این شرکت بهره‌مند شوید .

سوالات مربوط به استابلایزر بهتر است یا یو پی اس آیا یو پی اس به عنوان استابلایزر کار می کند؟ می توان به جای استابلایزر برای تلویزیون از یو پی اس استفاده کرد؟ باید بگوییم که از یو پی اس نمی توان به جای استابلایزر برای تلویزیون استفاده کرد. زیرا اکثر یو پی اس های آفلاین همچون استابلایزر پایدار نمی باشند. آیا استابلایزر قبض برق را افزایش می دهد؟ خیر، ورودی برق = خروجی می باشد. اگر ضرر و زیان برای همان خروجی افزایش یابد، ما به تجهیزات ورودی بیشتری به تجهیزات خود نیاز داریم تا در نهایت هزینه بیشتری را خرج کنیم. استفاده از استابلایزر و یو پی اس، به نحو چشمگیری عملکرد انواع تجهیزات الکترونیکی را افزایش  می دهند.

دکمه بازگشت به بالا