هایبرنیت در مقابل Sleep در ویندوز 10؛ کدام یک برای شما، مناسب‌تر است؟

برای خاموش کردن کامپیوتر ها سه راه وجود دارد: Shut Down, Sleep و Hibernate. با اسلیپ کردن، کامپیوتر هنوز از مقدار کمی از برق استفاده میکند، اما در عوض هنگامی که کامپیوتر را از اسلیپ در بیاورید سریع سیستم بالا میاید و برنامه هایی که باز بودند نیز سر جایشان باقی خاهند ماند.

صرفه جویی |کامپیوتر

با هایبرنیت کردن کامپیوتر، دیگر از برق استفاده نخواهد شد و کامپیوتر کاملا خاموش خواهد شد. اما با روشن کردن کامپیوتری که در حالت هایبرنیت در ویندوز 10 است همانند حالت اسلیپ برنامه های شما که قبل از هایبرنیت کردن باز بودند باز خواهند ماند و سیستم کمی سریع تر بالا خواهد آمد.

نمی‌توان در تمامی مواقع تنها از یکی از این سه حالت استفاده کرد. بعضی از کاربران کامپیوتر خود را همیشه در حالت اسلیپ قرار میدهند و آن را هیچ گاه خاموش نمی‌کنند و میخواهند که همیشه در حالت آماده به کار باشد. اما بعضی دیگر برعکس هستند و در اکثر مواقع کامپیوتر را خاموش میکنند. استفاده از هر کدام از این سه حالت کامپیوتر ها هر کدام مزایا و معایبی دارند.

مقایسه بین Shut Down, Sleep و Hibernate

  1. حالت Shut Down: حالت شات داون، حالت خاموش شدن است که همه ما این حالت را میشناسیم. زمانی که کامپیوتر را شات داون می‌کنید، تمامی برنامه هایی که باز هستن بسته خواهند شد و همچنین سیستم عامل نیز بسته خواهد شد. کامپیوتری که شات داون است تقریبا از هیچ برقی استفاده نمیکند. در عوض، زمانی که میخواهید یک کامپیوتر را که شات داون شده را روشن کنید باید منتظر گذر سیستم از مرحله بوت باشید و همچنین صبر کنید تا سخت افزار سیستم شما شروع به کار کنند و سیستم عامل و برنامه ها بارگذاری شوند.
  2. حالت Sleep: همچنین با نام Standby نیز شناخته میشود. در حالت Sleep کامپیوتر به یک حالت با مصرف برق کم وارد میشود. در این حالت تمامی قطعات کامپیوتر خاموش میشوند به غیر از رم. زیرا سیستم عامل و برنامه هایی که هنوز باز هستند در رم قرار دارند و رم باید روشن بماند تا بتواند این اطلاعات را در خود نگه دارد.
    زمانی که یک کامپیوتر که در حالت اسلیپ است را روشن میکنید، در چندین ثانیه روشن خواهد شد و کاملا بالا خواهد آمد. با استفاده از حالت اسلیپ دیگر نیازی نیست که پس از روشن کردن سیستم صبر کنید تا بوت شود، و تمامی برنامه هایی که در سیستم باز بودند باز خواهند ماند. البته در حالت اسلیپ از برق بیشتری نسبت به شات داون و هایبرنیت استفاده خواهد شد.
  3. حالت Hibernate: در حالت هایبرنیت، کامپیوتر تمامی فایل های مورد نیاز برای باز ماندن برنامه هایی که باز هستند و سیستم عامل و… که در حالت روشن بودن کامپیوتر و یا اسلیپ در رم قرار دارند، در قالب یک فایل یک تکه به درایو ذخیره سازی اطلاعات میفرستد. در این حالت تمامی قطعات سیستم همانند حالت شات داون خاموش میشوند.
    با روشن کردن کامپیوتری که در حالت هایبرنیت است، اطلاعاتی که در قالب یک فایل در درایو هارد فرستاده شده بودند، به رم بازخواهند گشت و سیستم لود خواهد شد. با این کار تمامی برنامه هایی که باز بودند دوباره باز خواهند شد و همه چیز به حالت قبل باز خواهد گشت. کامپیوتری که در حالت هایبرنیت است زمانی بیشتری نسبت به اسلیپ میبرد تا بوت شود. در این حالت برق به اندازه حالت شات داون مصرف میشود و از حالت اسلیپ کمتر است.

اگر لپ تاپ خود را در حالت اسلیپ قرار دهید و باتری لپ تاپ شما کم شود، سیستم به صورت خودکار لپ تاپ را وارد حالت هایبرنیت خواهد کرد تا اطلاعات از دست نروند.

هر کدام از این سه حالت در چه مواقعی مناسب هستند؟

کاربران مختلف با کامپیوتر های خود با روش های مختلف کار میکنند. بسیاری از کاربران کامپیوتر خود را شات داون میکنند و علاقه ای به استفاده از اسلیپ و یا هایبرنیت ندارند اما بعضی کاربران همیشه کامپیوتر خود را اسلیپ یا هایبرنیت میکنند.

چه زمانی اسلیپ کنیم؟

قرار دادن کامپیوتر در حالت اسلیپ برای زمانی مناسب است که میخواهید برای مدت کوتاهی از جلوی کامپیوتر بلند شوید. همچنین میتوانید گاهی اوقات لپ تاپ خود را برای صرفه جویی در مصرف باتری و برق اسلیپ کنید تا برنامه هایی که در سیستم باز هستند نیز باز بمانند. اگر کامپیوتر را اسلیپ کنید همیشه آماده به کار خواهد بود.

چه زمانی هایبرنیت کنیم؟

در حالت هایبرنیت از باتری و یا برق مصرف بسیار کمتری خواهد شد. اگر میخواهید برای مدت نسبتا طولانی از کامپیوتر دور شوید بهتر است آن را هایبرنیت کنید تا در مصرف باتری و یا برق صرفه جویی شود؛ برای مثال موقع خواب. روشن شدن کامپیوتری که در حالت هایبرنیت است بیشتر از حالت اسلیپ زمان می‌برد. اگر هر بار که در طول روز از کامپیوتر دور میشوید آن را شات داون و یا هایبرنیت کنید، زمان زیادی برای روشن شدن مجدد سیستم تلف خواهد شد.

چه زمانی شات داون کنید؟

اکثر کامپیوتر ها در زمانی که در حالت هایبرنیت قرار دارند، نسبت به حالت شات داون زمان کمتری میبرند تا بوت شوند. بنابراین هایبرنیت کردن لپ تپ و یا کامپیوتر بهتر از شات داون کردن آن است. بعضی برنامه ها که قبل از حالت هایبرنیت کردن باز بودند، پس از روشن شدن مجدد سیستم درست کار نخواهند کرد و هنگ خواهند کرد.

مقدار برقی که در حالت هایبرنیت و اسلیپ استفاده میشود بستگی به کامپیوتر دارد. حالت اسلیپ برق بیشتری نسبت به هایبرنیت استفاده میکند. با اسلیپ کردن سیستم سریع تر لود خواهد شد.

استفاده از هایبرنیت برای صرفه جویی در مصرف باتری لپ تاپ مناسب است. اگر میخواهید لپ تاپ خود را به جایی ببرید و در طول راه باتری آن کم نشود، میتوانید از حالت هایبرنیت استفاده کنید.

زمانی که تصمیم گرفتید که میخواهید از کدام یک از این سه حالت استفاده کنید، میتوانید تعیین کنید زمانی که کلید پاور سییستم را فشار دادید و یا لپ تاپ را بستید چه اتفاقی بیافتد. برای انجام این کار عبارت “Power Options” را در منوی استارت جستجو کنید و اولین نتیجه که ظاهر میشود را باز کنید.

در این بخش از طریق گزینه مقابل عبارت “When I Press The Power Button” حالت مد نظر خود را برای زمانی که لپ تاپ به شارژر متصل است و یا نیست انتخاب کنید.

دکمه بازگشت به بالا