خواص این میوه در مقابله با پیری و سرطان
خواص آنتیاکسیدانیِ آنتوسیانینهای موجود در توتها به ویژه در بلوبری، کرنبری، تمشک و انگور فرنگی سیاه سالهاست که برای دانشمندان محقق شده است.
آنتوسیانینها نوعی از فلاونوئیدها (ترکیباتی شیمیایی هستند که به طور طبیعی در گیاهان بوجود میآیند و معمولا اشاره به ترکیباتی دارند که بیشتر اثرات پزشکی دارند تا تغذیهای) هستند که تا به امروز بیشتر آزمایشات به منظور بررسی ویژگیهای آنتی اکسیدانی آنها در آزمایشگاه صورت گرفته نه روی حیوانات و به همین دلیل در مورد اینکه آیا آنتوسیانینها به راحتی در بدن انسان جذب میشوند، بحثهایی وجود دارد.
اما بهرغم تمام این بحثها، شواهد رو به رشدی وجود دارد که نشان میدهد ممکن است آنتوسیانینها به مقابله با برخی بیماریها مانند بیماریهای قلبی- عروقی و دیابت نوع ۲ کمک کنند.
بررسیهای دیگر در مورد امکان تاثیر آنتوسیانینها در مبارزه با سرطانها نشان داده اگرچه برخی مطالعات آزمایشگاهی و جانوری این امید را میدهد، اما مطالعات مشاهده شده در انسان تاکنون چندان دلگرم کننده بوده است. اما به طور خلاصه هنوز در مورد خواص آنتوسیانینها و نحوه تاثیرگذاریِ آنها بر سلامت انسانها مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
اخیرا مطالعهای جدید در مورد چگونگی فعل و انفعالات آنتوسیانینها و تاثیر آنها بر گذرگاههای مولکولی صورت گرفته است. این مطالعه که توسط گروهی از متخصصان فنلاند شرقی و ایالات متحده انجام شده به طور ویژه بر اثرات آنتوسیانینها روی آنزیم مرتبط با سرطان و پیری موسوم به سیرتوئین ۶ (SIRT ۶) تمرکز دارد.
SIRT ۶ بیان ژنهای دخیل در تعدادی از گذرگاههای سینگال دهنده سلولی را تنظیم میکند. با افزایش سن، عملکرد این آنزیم نیز مانند بسیاری دیگری از فعل و انفعالات داخل بدن کاهش یافته که در نتیجه میتواند به بروز بیماریهای متنوعی منجر شود.
متخصصان در این مطالعه دریافتند که نوعی آنتوسیانین به نام سیانیدین میتواند خواص قابل توجهی در این زمینه داشته باشد.
در این مطالعه مشخص شد که سیانیدین موجود در بیلبری، تمشک و کرنبری وحشی میتواند تولید SIRT ۶ را در سلولها تا ۵۵ برابر افزایش دهد. همچنین بیان این آنزیم را در سلولهای سرطانی در سرطان روده بزرگ افزایش میدهد.
نکته جالب توجه کاهش بیان ژنهای سرطانی مانند Twist ۱ و GLUT ۱ و افزایش بیان ژن FOXO ۳ نوعی سرکوبگر تومور توسط سیانیدین است. به عبارت دیگر این ترکیب فعالیت ژنهای سرطانی را کاهش و ژنهای متوقف کننده سرطانی را افزایش میدهد.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، بهرغم تردیدهایی که در مورد جذب آنتوسیانینها توسط دستگاه گوارشی و وارد شدن آن به سلولهای بدن ما وجود دارد، خوردن روزانه انواع توتها احتمالا موجب بهبود سلامت و افزایش طول عمر میشود.