مصرف برخی غذاها دلیل اصلی مسمومیت های تابستانی
رویداد برتر/گیلان مدیر شبکه بهداشت و درمان تالش گفت: حالت تهوع، درد در ناحیه شکم، اسهال، استفراغ، بی اشتهایی، گاهی اوقات ضعف و احساس بی حالی از جمله علائم شایع مسمومیت های غذایی به شمار می رود.
دکتر سعید رستمی در گفت و گو با رویداد برتر عنوان کرد: مسمومیت غذایی از جمله عوارض گوارشی است که اغلب بر اثر استفاده از غذای فاسد یا مواد غذایی که در نگهداری آن ها موارد بهداشتی رعایت نشده، بروز پیدا می کند و نوع شدید آن حتی می تواند مرگبار باشد. موارد مسمومیت های غذایی به ویژه در فصل تابستان و اوج گرما افزایش پیدا می کنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تالش در تشریح مسمومیت غذایی که به ویژه در فصل گرما موارد آن بیشتر می شود، گفت : مسمومیت غذایی به هر بیماری که ناشی از مصرف غذاهای آلوده باشد، اطلاق می شود. این آلودگی ها را می توان این طور دسته بندی کرد: آلودگی های ناشی از باکتری ها، ویروس ها یا انگل ها یا حتی مواد سمی. هر کدام از این انواع آلودگی ها مشکلات خاصی را برای هر فرد ایجاد می کنند. برخی از باکتری ها کامپیلو باکتر، سالمونلا، اشریشیاکلی برای افراد دردساز هستند.
رستمی با اشاره به منشأ مسمومیت ها، افزود: بیشتر موارد مسمومیت ها مربوط به نوع نگهداری یا نوع آماده کردن مواد غذایی می شود. گاهی اوقات نیز سموم مضر یا مواد شیمیایی در غذا وجود دارد، که از طریق کارخانه یا نوع بسته بندی وارد مواد غذایی شده است. این مسمومیت ها باعث بروز مشکلات گوارشی می شود. برخی از این مسمومیت ها نیز بروز بثورات پوستی و مشکلات فشارخون را در پی دارد.
مدیر شبه بهداشت و درمان در رابطه با علائم اصلی مسمومیت غذایی گفت: حالت تهوع، درد در ناحیه شکم، اسهال، استفراغ، بی اشتهایی و احساس ضعف و حالی برشمرد و گفت : مواد غذایی که می تواند فرد را بیشتر در فصل تابستان دچار مسمومیت کند، انواع گوشت ها مانند گوشت های خام، گوشت ماکیان، مرغ که ممکن است سطح پوست آن پر از آلودگی باکتریایی باشد و اگر خوب شسته نشده یا منجمد و از جالت انجماد خارج نشده باشد، می تواند باعث بروز مسمومیت شود. تخم مرغ خوب پخته نشده هم ممکن است در ایجاد مسمومیت در فرد مؤثر باشد، گوشت های چرخ کرده هم اگر آلودگی آن ناشی از تماس دست باشد می توانند فرد را دچار مسمومیت کنند، شیرهایی که به صورت غیر پاستوریزه و به صورت فله ای تولید و به مصرف می رسد، امکان دارد باعث بروز تب مالت شوند، این نوع شیرها به ویژه در فصل گرما می تواند برای افراد مشکلات زیادی درست کنند،غذاهایی مانند انواع پنیرها و گوشت های پخته شده که به صورت کامل پخته نشده اند یا اینکه درست از حالت انجماد خارج نشده اند نیز در بروز مسمومیت در فصل گرما مؤثر هستند.
رستمی به تشریح روند درمان مسمومیت ها پرداخت و گفت: مسمومیت غذایی بین ۲ تا ۶ ساعت پس از مصرف غذا بروز پیدا می کند، اگر فرد در ابتدا اسهال داشت نباید دارویی مصرف کند که اسهال بند بیاید، چرا که اغلب اسهال یا استفراغ باعث می شود که غذای فاسد از بدن بیرون بیاید، اسهال سبب می شود مدفوعی که حاوی آن ماده غذایی مشکل دار است از بدن دفع شود، اما حتما باید مراقب باشیم که تعادل آب و الکترولیت ها در بدن بهم نخورد به دلیل همین است که اگر فردی اسهال مزمن داشته باشد و نخواست به پزشک مراجعه کند، می تواند از آب های خوراکی که به آن «او آر اس» می گوئیم و در همه داروخانه ها موجود است، استفاده کند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان تالش با اشاره به مهمترین و موثرترین راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به بیمارهای قابل انتقال از آب و غذا، تاکید کرد: استفاده از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی و رعایت بهداشت مواد غذایی، ضدعفونی میوه و سبزیجات ، شستشوی صحیح دستها با آب و صابون ، جوشاندن کنسرو غذایی به مدت ۲۰ دقیقه قبل از مصرف ، عدم مصرف مواد غذایی ( گوشت ، ماهی تخم مرغ ) به صورت نیم پز ، عدم مصرف یخ های آماده به علت آلوده بودن ، خودداری از خرید مواد غذایی از فروشندگان دوره گرد از مؤثرترین راهکارهای پیشگیری از ابتلاء به بیماری های قابل انتقال از آب و غذا است.
انتهای پیام