کمبود روحانیون بومی مهمترین مشکل نمایندگی بعثه رهبری و حج و زیارت کشور

کمبود روحانیون بومی مهمترین مشکل نمایندگی بعثه رهبری و حج و زیارت کشور

رویداد برتر/سمنان مسئول دفتر نمایندگی بعثه رهبری در منطقه تهران از کمبود روحانیون بومی به عنوان مهمترین مشکل در نمایندگی بعثه رهبری و حج و زیارت کشور نام برد.

حجت الاسلام مسعود حاجی ابراهیمی ۱۷ شهریورماه در دیدار با مدیران کاروان های تمتع استان سمنان اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که ما در حج و زیارت کشور و بعثه داریم، کمبود روحانی بومی است .

وی ادامه داد: قانونی وجود دارد که روحانیان بعد از سه سال می توانند اعزام شوند یعنی اگر در استان سمنان ۱۰ روحانی بومی باشد که سال قبل و سال قبل تر از آن اعزام شده باشد تا سه سال از اعزام قبل، نمی تواند همراه کاروان ها اعزام شود و به همین دلیل است که در استانی مانند سمنان همیشه با کمبود روحانی بومی برای اعزام کاروان های تمتع روبرو هستیم.

وی با بیان اینکه حج امسال در بحث اعزام روحانی چند اتفاق ویژه را شاهد بود، افزود: ما امسال با آزمون هایی از روحانیان کاروان ها مواجه بودیم.

مسئول دفتر نمایندگی بعثه رهبری در منطقه تهران گفت: در سال های آتی باید به گونه ای برنامه ریزی شود که سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری معرفی روحانیان را با معرفی مدیران کاروان ها همزمان سازد تا برنامه ریزی برای اعزام حجاج بهتر صورت گیرد.

حاجی ابراهیمی با برشمردن برخی از مهمترین مشکلات حوزه حج در استان سمنان اظهار کرد: وسعت استان سمنان و پراکندگی جمعیت یکی از مسائلی است که خدمت رسانی در حج و زیارت را دشوار کرده است.

وی بر لزوم بهره گیری از ظرفیت مدیران مجرب در حوزه حج و زیارت تاکید کرد و افزود: مدیران خوب قوام سازمان حج و زیارت هستند و لذا هر کجا که کار به خوبی پیش رفت به این معنی است که مدیران ما خوب عمل کرده اند.

مسئول دفتر نمایندگی بعثه رهبری در منطقه تهران  با بیان اینکه قوام سیستم ها به زیرمجموعه های آنها وابسته است، اضافه کرد: زیرمجموعه ها در برخی نهادها همچون سازمان حج و زیارت و یا بعثه مقام معظم رهبری ، صرفا مردم نیستند بلکه نیروها و عوامل و مدیران در میدان هستند و در نتیجه نحوه عملکرد این مدیران است که می تواند انعکاس خوبی از یک سازمان ارائه دهند.

قدرت الله چتری مدیرکل حج و زیارت استان سمنان نیز گفت: ۶۰ درصد روسای کاروان های تمتع استان سمنان در سال ۱۴۰۳ سفر اولی بودند و عملکردشان بسیار خوب بود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در استان سمنان از صدر تا ذیل فقط ۵ نفر نیرو در سازمان حج و زیارت وجود دارد، لذا توانستیم با همکاری مدیران کاروان ها رتبه اول کشور را در حوزه ثبت نام و اعزام داشته باشیم.
 
مدیرکل حج و زیارت استان افزود: در حج امسال ۹کاروان با ظرفیت یک هزار و ۱۳۰ نفر اعزام شدند که هفت کاروان مدینه قبل و دو کاروان مدینه بعد بودند.
 
وی خاطرنشان کرد: ۵۶ درصد از حجاج استان سمنان در تمتع ۱۴۰۳ را بانوان و ۴۴ درصد را آقایان تشکیل دادند و گروه قیمتی اعزام حجاج نیز از ۱۶۵ میلیون الی ۱۷۹ میلیون تومان متغیر بود.

مدیرکل حج و زیارت استان سمنان ادامه داد: یکی از ویژگی های خوبی که امسال شاهدش بودیم دو مرحله ای بودن ثبت نام ها بود به این معنی که یک مرحله ثبت نام اولیه و یک مرحله ثبت نام نهایی صورت گرفت و در نتیجه حجاج توانستند حتی هتل ها و تاریخ پروازها و … را نیز مشاهده کنند.

وی گفت: از شاخصه های دیگر حج امسال استفاده از فضای مجازی بود که خوشبختانه در حوزه آموزش، ثبت نام و … بهره برداری خوبی صورت گرفت، همچنین طرح خشت بهشت با همکاری کمیته امداد استان سمنان اجرایی شد. در این طرح از ظرفیت حجاج استان سمنان استفاده شد و توانستیم خدمات قابل قبولی را نیز برای نیازمندان کمیته امداد شاهد بودیم.

چتری افزود: یکی از مشکلاتی که کاروان ها بعد از حج اعلام کردند مقوله فرهنگی و روحانیان بود که موضوع به سازمان حج انتقال داده شد و ریاست سازمان هم استقبال کردند که نشستی با هدف برطرف کردن مشکلات کاروان های حج در سال های آتی برگزار شد.

وی یادآوری کرد: در دو موضوع خدمات فرهنگی و پزشکی گلایه هایی از سوی کاروان ها بیان شد که این موضوعات مورد بررسی قرار گرفت همچنین بحث پزشکی با هلال احمر سمنان نیز مطرح و در صورت توافق نشست ویژه ای نیز برگزار می شود تا بتوانیم شاهد ارتقای خدمت رسانی بهداشت و درمانی در حج سال آتی باشیم.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا