معمای محل دفن و زادگاه «کریستف کلمب» پس از پنج قرن بالاخره حل شد
دانشمندان اسپانیایی ادعا کرده اند دو معمای مربوط به «کریستف کلمب» کاشف قاره آمریکا را بیش از پنج قرن پس از مرگ او حل کرده اند.
براساس گزارش گاردین دانشمندان اعلام کرده اند بقایای دفن شده در «کلیسای جامع سویا» در اسپانیا متعلق به کلمب است. کاشف آمریکا سال ۱۵۰۶ در شهر «وایادولید» اسپانیا درگذشت اما می خواست در جزیره «هیسپانیولا» که امروزه به «هائیتی» و «جمهوری دومینیکن» تقسیم شده دفن شود. بقایای او سال ۱۵۴۲ به آن جا برده شد و سپس سال ۱۷۸۵ به کوبا منتقل شد.
نهایتاً سال ۱۹۸۸ و زمانی که اسپانیا کنترل کوبا را پس از جنگ با آمریکا از دست داد بقایای کلمب به سویا آورده شد.
محققان این مطالعه از «دانشگاه گرانادا» می گویند:
«امروز به لطف فناوری جدیدی نظریه جزئی قبلی که بقایای موجود در سویا متعلق به کریستف کلمب است به طور قطع تأیید شده است.»
دانشمندان همچنین اشاره کرده اند بخشی از بقایای کلمب ممکن است هنوز در کارائیب باشد. سال ۱۸۷۷ در حفاری کلیسای جامع «سانتو دومینگو» در جمهوری دومینیکن جعبه سربی کوچکی از قطعات استخوان کشف شد که روی آن عبارت «مرد برجسته و بزرگ کریستوف کلمب» نوشته شده است. این بقایا اکنون در «فانوس دریایی کلمبوس» دفن شده اند.
کریستف کلمب یهودی و اسپانیایی بوده است
دانشمندان در مستند تلویزیونی اسپانیایی با نام DNA Columbus: His True Origin که به مناسبت جشن روز ملی اسپانیا و بزرگداشت ورود کلمب به دنیای جدید پخش شده پس از تجزیه و تحلیل DNA کریستف کلمب ملیت او را نیز فاش کرده اند. به گفته آن ها کاشف قاره آمریکا یهودی و اهل اسپانیا بوده است.
دانشمندان سراسر جهان از مدت ها قبل بر سر محل تولد و دفن کلمب اختلاف داشتند. کلمب از دهه ۱۴۹۰ اکتشافات اسپانیا را رهبری می کرد و راه را برای فتح قاره آمریکا به دست اروپایی ها باز کرد.
بسیاری از مورخان این ایده را که کلمب اهل جنوآ (شهری در شمال غربی ایتالیا) بوده نپذیرفته بودند و در نظریات دیگر زادگاه او را یونان باسک یا پرتغال دانسته بودند.
منبع: دیجیاتو