افزایش جمعیت لاک پشت های دریایی ایران
مدیرکل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پایش های انجام شده گفت: با انجام این کار روند جمعیتی لاک پشت ها را بررسی می کنیم که بر اساس اطلاعات به دست آمده این روند مثبت بوده است.
به گزارش رویداد برتر ۱۰ گونه لاک پشت از شش خانواده در ایران داریم که پنج گونه آن دریایی و شامل لاک پشت های سرخ سبز زیتونی عقابی و پشت چرمی می شود. لاک پشت های سرخ و چرمی در ایران نادر هستند و رکوردهای بسیار پراکنده و معدودی از آنها در کشور داریم. لاک پشت زیتونی فراوانی کمی در ایران دارد. بیشترین فراوانی در میان لاک پشت های دریایی از آن لاک پشت عقابی و سبز است.
لاک پشت های خشکی جزو گونه های آسیب پذیر هستند. لاک پشت برکه ای در معرض تهدید نیستند اما وضعیت لاک پشت فراتی فاجعه آمیز است و حوزه پراکنش بسیار محدودی دارد البته وضعیت جهانی این گونه نیز خوب نیست و جمعیت قابل ملاحظه این گونه تنها در ایران و ترکیه وجود دارد ولی عوامل تهدیدکننده بسیاری در یک مقیاس بسیار بالا به شدت این گونه را تهدید می کند. کاهش میزان بارندگی و خشکسالی متوالی آلودگی ها و تخریب زیستگاه از طریق ورود آب آلوده کشاورزی و صنعتی به رودخانه ها عواملی است که بقای این گونه را در معرض تهدید جدی قرار داده است همچنین مرگ و میر این گونه از طریق صید جانبی و گیرافتادن در تور قلاب و صید قاچاق با استفاده از برق بالاست.
محمد طالبی متین در گفت و گو با رویداد برتر درباره اقدامات معاونت محیط زیست دریایی برای حفاظت از لاکپشت های دریایی اظهارکرد: سال های قبل نقشه های زیستگاه های لاکپشت ها احصا شد و بر اساس آن برنامه اقدام ملی حفاظت از لاکپشت ها را تدوین سپس آن را اجرا کردیم. دبیرخانه آن مشخص و برقرار شد و به طور منظم کار پایش انجام و اطلاعات در دفتر جمع آوری می شود.
وی افزود: تعداد لاکپشت هایی که هر سال به ساحل بر می گردند پایش و تگ گذاری می شوند بسیار زیاد شده است. و اطلاعات خوبی به ما می دهند. پایش را به استان ها واگذار کرده ایم حتی برخی صنایع نیز در این زمینه به ما کمک می کنند.
مدیر کل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره دستاوردهای پایش لاکپشت های دریایی گفت: این کار ما را با وضعیت موجود آشنا می کند علاوه بر آن روند جمعیتی لاکپشت ها را بررسی می کنیم که بر اساس اطلاعات به دست آمده مثبت بوده است.
وی اضافه کرد: علاوه بر پایش برخی زیستگاه های لاکپشت ها را پاکسازی می کنیم. با توجه به تغییرات اقلیمی آب در برخی زیستگاه ها بالا می آید و متاسفانه آن ها را از بین می برد. اقدام به ایجاد زیستگاه های مصنوعی (هچری سایت) می کنیم و لاکپشت ها را به آن ها انتقال می دهیم تا تخم های آن ها تفریخ شود و به این ترتیب جمعیت لاکپشت ها را پس از چند سال از وضعیت در معرض خطر انقراض خارج کنیم.
مدیر کل دفتر زیست بوم های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اثرات تغییرات اقلیمی موجب افزایش گرمای هوا می شود. در این شرایط ماده زایی لاکپشت ها بیشتر می شود و این وضعیت می تواند یک هشدار باشد بنابراین ما تلاش می کنیم با انجام اقداماتی مانند نصب سایبان این وضعیت را کنترل و با کاهش دما زمینه ماده زایی را کمتر کنیم.
طالبی متین در پایان درباره پایش دریای خزر خلیج فارس و دریای عمان گفت: این کار در شرف عقد قرارداد و مناقصات آن در حال انجام است. این کار در خلیج فارس و دریای عمان یک بار انجام شد ولی متاسفانه نتوانستیم آن را سال گذشته تکرار کنیم. ولی قرار است در سال جاری حتما انجام شود و اطلاعات به دست آمده را با اطلاعات قبلی مقایسه کنیم.
انتهای پیام