ویزای کانادا از طریق ازدواج
درخواست مشاوره رایگان مهاجرت از طریق ازدواج و اخذ ویزای تحصیلی کانادا
مهاجرت از طریق ازدواج یکی از سادهترین و سریعترین روشهای اخذ اقامت دائم است. این روش شامل حال افرادی میشود که قصد ازدواج با یکی از شهروندان کانادایی و یا افراد دارای اقامت دائم این کشور را دارند. همسر مورد نظر در صورتیکه توانایی مالی ساپورت خانواده خود را داشته باشد، میتواند از طریق اسپانسرشیپ خانواده برای اقامت دائم همسر خارجیاش اقدام کند.
برای واجد شرایط اسپانسرشیپ شدن فرد متقاضی باید:
- بیش از 18 سال سن داشته باشد.
- تابعیت کانادا و یا اقامت آن را داشته باشد.
- از منابع مالی دولتی کمکهزینهای دریافت نکند (مگر به دلایل معلولیت جسمی).
- از تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینههای خود و فرد اسپانسر شده برخوردار باشد.
- سابقه سوء پیشینه نداشته باشد.
- فرد اسپانسر مقیم کانادا باشد و یا تعهد دهد که قصد اقامت در این کشور را خواهد داشت.
- فرد اسپانسر مجرد بوده و در طول 5 سال گذشته به عنوان همسر برای شخص دیگری درخواست اسپانسرشیپ نداده باشد.
حداقل درآمد مورد نیاز برای اسپانسرشیپ همسر و اعضای خانواده
متقاضیان اسپانسرشیپ همسر باید مدارکی از درآمد خالص خود در طول سال گذشته را به اداره مهاجرت کانادا ارائه دهند. توجه داشته باشید که درآمد خالص یعنی درآمدی که پس از کسر انواع قسط، بدهی و … برای فرد باقی میماند. افراد میتوانند تا چندین منبع درآمدی قانونی همچون حقوق، اجاره املاک، سود سرمایهگذاری و… را ارائه داده، تا زمانی که برای تمامی آنها گواهی شفافیت مالی وجود داشته باشد. در جدول زیر میتوانید حداقل درآمد لازم برای اسپانسرشیپ خانواده را مشاهده کنید:
تعداد افراد | درآمد به دلار کانادا |
1 نفر (فرد اسپانسر) | 25921 |
2 نفر | 32270 |
3 نفر | 39672 |
4 نفر | 48167 |
5 نفر | 54630 |
6 نفر | 61613 |
7 نفر | 68598 |
بیشتر از هفت نفر، به ازای هر فرد اضافی | 6985 |
نکات مهم مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج
به دلیل سودجویی برخی از افراد و ازدواجهای صوری، اداره مهاجرت کانادا در مورد صحت ازدواجهای مطرح شده تحقیق میکند. اگر مشخص شود که رابطه افراد واقعی نیست، حتی پس از ، اقامت دائم پس گرفته شده و با فرد متخاطی برخورد میشود. به همین دلیل بهتر است که تنها در صورتی که قصدی حقیقی برای ازدواج با شهروندان کانادایی و یا دارندگان اقامت دائم آن را دارید، برای این روش اقدام کنید.
متقاضیان پس از تایید درخواست حداقل تا دو سال باید با شریک زندگی خود باقی مانده و در صورت طلاق، درخواست آنها باطل میشود. همچنین آنها باید مدارکی دال بر واقعی بودن ازدواج خود (همچون عکسها، پیامها، حساب مشترک و …) به اداره مهاجرت ارائه دهند. اختلاف سنی زیاد یا مواردی شبیه به این میتواند موجب ایجاد شک در آفیسر مهاجرتی نسبت به واقعی بودن ازدواج شود.
دریافت تابعیت کانادا از طریق ازدواج
همسر شهروندان و یا دارندگان اقامت دائم کانادا پس از ازدواج میتوانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند، اما برای دریافت تابعیت باید فرآیند متفاوتی را از سر بگذرانند که ممکن است چندین سال به طول انجامد. برخی از مهمترین شرایط دریافت تابعیت عبارتند از:
- تسلط به زبان انگلیسی و یا فرانسوی
- آشنایی با تاریخ و فرهنگ کانادا
- اقامت به مدت 3 سال داخل خاک کانادا در طول 4 سال گذشته و عدم ترک آن
- عدم داشتن سوء پیشینه و یا سابقه بازجویی
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج
- مدارک هویتی همچون شناسنامه
- پاسپورت معتبر
- سند ازدواج و عقدنامه
- کپی کارت CR فرد اسپانسر
- کارت پایان خدمت
- گواهی عدم سوء پیشینه
- مدارک حساب بانکی و منابع درآمدی
هزینههای مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج
متقاضیان دریافت ویزای اسپانسرشیپ خانواده باید مبلغ 1050 دلار کانادا برای بررسی پرونده و 85 دلار بابت هزینه بایومتریک هنگام ثبت درخواست خود بپردازند. همچنین در صورت لزوم پرداخت برخی آزمایشات پزشکی نیز ضروری است. لازم به ذکر است که بررسی پرونده ویزای اسپانسرشیپ خانواده برای همسر حدودا یکسال زمان میبرد.
مزایای مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج
- هنگام درخواست برای ویزای ازدواج کانادا نیازی نیست تمکن مالی ارائه دهید و ارائه آن به عهده همسر کانادایی شما است.
- نیاز به تحصیلات یا شغل خاصی ندارید.
- هنگام درخواست برای ویزا نیاز به ارائه نمره زبان ندارید.
- از همان ابتدا پس از دریافت ویزا، اقامت دائم کانادا را دریافت میکنید.
- در صورت داشتن فرزندان وابسته، امکان همراهی آنها و اخذ اقامت دائم کانادا برای آنها هم وجود دارد.
- میتوانید در کانادا کار کنید و درآمد داشته باشید.
- فرزندان وابسته شما میتوانند در مدارس کانادا رایگان تحصیل کنند.
- از پوشش بیمه درمانی بهرهمند میشوید.
- پس از دریافت اقامت دائم کانادا بعد از طی مدتی میتوانید با داشتن شرایط لازم برای شهروندی کانادا اقدام کنید و سیتیزن این کشور شوید.
- پس از دریافت سیتیزن شیپی کانادا از تمام امکانات این کشور به عنوان شهروند آن بهرهمند میشوید.
قوانین ازدواج در کانادا
ازدواج در کشور کانادا چه برای شهروندانش و چه برای افراد دیگر با ملیتهای خارجی تابع قوانین خاصی است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- حداقل سن ازدواج در کانادا از تاریخ ۱۹ ژوئن ۲۰۱۵، ۱۶ سال است.
- زمانی که یکی از زوجین یا هر دوی آنها بین سن ۱۶ سال و سن قانونی (age of majority) باشند، ازدواج آنها باید با اجازه والدینشان باشد:
- سن قانونی در بعضی از استانهای کانادا ۱۹ سال و در بعضی دیگر ۱۸ سال است.
- ازدواجهایی که بعد از تاریخ ۸ ژوئن ۲۰۱۶ در کبک صورت بگیرد و در آن یکی از زوجین یا هر دوی آنها بین سنین ۱۶ تا ۱۸ سال باشند، ازدواج آنها باید با تایید و اجازه یکی از دادگاههای کبک باشد.
- برای اقدام جهت ویزای ازدواج کانادا هر یک از زوجین باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند. بنابراین اگر در سنین پایینتر از ۱۸ سال ازدواج کرده باشند و ازدواج آنها از نظر دولت کانادا هم قانونی باشد، اما برای درخواست اخذ اقامت دائم از طریق ازدواج باید به سن ۱۸ سال رسیده باشند.
- ازدواج با بستگان هم خون ممنوع است مانند پدر، مادر، خواهر، برادر، دختر، پسر، فرزند خوانده، پدربزرگ، مادربزرگ، نوه
- ازدواجی که خارج از کشور کانادا صورت گیرد باید هم بر اساس قوانین حوزه قضایی آن کشور و هم بر اساس قوانین فدرال کانادا باشد تا برای اهداف مهاجرت، قانونی تلقی شود.
- ازدواجهایی که در بیرون از کانادا و در سفارت خانهها یا کنسولگریها انجام میشود، باید از نظر قانونی توسط کشور میزبان به رسمیت شناخته شود تا برای اهداف مهاجرت به کانادا معتبر باشد.
- برای مثال، اگر ملیت شما ایرانی است و قرار است با یک شهروند کانادایی در کنسولگری ایران در کشور ترکیه ازدواج کنید، ازدواج در کنسولگری باید از نظر دولت ترکیه مورد قبول باشد.
- ازدواجهایی که در کشور ثالث انجام میشوند، مادامی که این ازدواج طبق قوانین حوزه قضایی آن کشور و طبق قوانین فدرال کشور کانادا باشد، اما طبق قوانین کشور اول (کشور مبدا) نباشد، از نظر کانادا باز این نوع ازدواج مورد قبول است.
- برای مثال، شما ایرانی هستید و قرار است با یک شهروند کانادایی در کشور گرجستان ازدواج کنید. اگر ازدواج شما منطبق با قوانین ازدواج در کشور گرجستان و کشور کانادا باشد ولی به ثبت شرعی (مورد قبول دولت ایران) نرسد، باز از نظر دولت کانادا این ازدواج قابل قبول است.
- رایجترین مانع ازدواج قانونی در کانادا، ازدواج قبلی است که منحل نشده باشد. ازدواجهای قبلی از طریق ابطال، طلاق یا فوت یکی از طرفین منحل میشود.
- طلاقهای قبلی باید قانونی باشد. متقاضیانی که قبلاً ازدواج کردهاند باید به طور قانونی طلاق گرفته یا ازدواج آنها قبل از ازدواج مجدد باید از نظر قانونی باطل شود.
- ازدواج باید به صورت حضوری انجام بگیرد. اگر در زمان ازدواج یکی از طرفین حضور فیزیکی نداشته باشد و به اصطلاح ازدواج غیابی باشد، این ازدواج مورد قبول دولت کانادا نیست.
- ازدواج چند همسری در کانادا قانونی نیست و طبق قانون کیفری کانادا جرم محسوب میشود.