بررسی انواع پروفیل سی پرلین و ویژگی آن
یکی از معروف ترین پروفیل های موجود در بازار که در طیف گسترده ای از صنایع کاربرد دارد، پروفیل سی است. از این محصول عمدتا در ساخت درب و پنجره استفاده می شود و عمده ویژگی استفاده از آن افزایش استحکام سقف، ستون و اسکله سازه است.
پروفیل سی چیست؟
به گزارش رویداد برتر و بر گرفته از «محتوای انواع پروفیل سی » پایگاه خبری صراط ؛ سی پرلین در دسته پروفیل های باز قرار دارد و عمده استفاده آن برای سقف دیوارها و سبک های صنعتی است. از این رو به آن پروفیل C گفته می شود که ظاهری شبیه به حرف انگلیسی C دارد. قیمت پروفیل سی با توجه به اینکه این محصول انواع مختلفی دارد، متفاوت است.
محصولات پروفیل C به عنوان باربر یا عنصر کمکی در سازه های صنعتی و ساختمان های فولادی در بخش های ساخت و ساز، ساخت و ساز فولادی، ساخت و ساز فولادی سبک، اتوماسیون، برق-الکترونیک، فلز، انرژی و غیره ترجیح داده می شوند و به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. این پروفیل با نام های پروفیل C، پروفیل نوار C، پروفیل سقف، پروفیل نما، پروفیل ساختمانی فولادی گیج سبک، پروفیل ساختمانی فولادی، پروفیل ساختمانی فولادی سنگین، پروفیل C سوراخ دار، پروفیل C رول شده شناخته و استفاده می شود.
این محصول در بین افراد فعال در حوزه فولاد با نام سی پرلین هم شناخته می شود. پروفیل های سی در اندازه ها و ابعاد درخواستی با انجام سوراخکاری و برش بدون سوراخ در متراژها و محورهای درخواستی و علامت گذاری جوهر افشان بر روی پروفیل ها در خطوط تولید تکنولوژی برتر مطابق جزئیات پروژه و با بسته بندی شخصی برای افراد و شرکت ها تولید می شود.
هر پروفیل سی معمولا دارای مشخصات فنی زیر است:
- ارتفاع کلی پروفیل با علامت اختصاری “H” در حدود 100 تا 400 میلی متر
- ارتفاع فلنج بالایی با علامت اختصاری “A” در حدود 50 تا 100 میلی متر
- ارتفاع فلنج پایینی با علامت اختصاری “B” در حدود 50 تا 100 میلی متر
- عرض لبه بالایی با علامت اختصاری “C1” در حدود 15 تا 30 میلی متر
- عرض لبه پایینی با علامت اختصاری “C2” در حدود 15 تا 30 میلی متر
- ضخامت کلی با علامت اختصاری “T” در حدود 1 تا 4 میلی متر
کاربرد پروفیل سی چیست؟
مهم ترین کاربردهای پروفیل سی عبارت اند از:
- سقف یا پوشش های صنعتی یا نیمه صنعتی: از این محصول عمدتا برای سقف های شیب دار سوله یا انبارهای صنعتی استفاده می شود، به این منظور که دوام و استحکام بیشتری داشته باشند.
- ستونها: معمولا در ستون هایی که فاصله زیادی از همدیگر دارند، به دلیل بالابردن افزایش دوام و استحکام سازه از این مقطع فولادی استفاده می شود.
- دیواره های سازه: در دیوارهای ساختمان به این خاطر که مقاومت بالایی داشته باشند، از پروفیل سی استفاده می شود. اتصال این مقطع فولادی در هر محلی از سازه به وسیله پیچه ای متعدد به نبشی و ورق ها صورت می گیرد.
- دیوارهای غیرباربر در ساختمان: منظور از دیوارهای غیرباربر، دیوارهایی هستند که تیرها روی آن قرار دارند و وزن بیشتری را تحمل می کنند؛ معمولا در چنین مکانه ایی از پروفیل C استفاده می شود.
- قابل استفاده در صنعت خودروسازی
- ساخت انواع قاب برای اطراف درب، پنجره یا چهارچوبها
- قابل استفاده در فونداسیون ساختمان یا دیوارهای برشی
ویژگی های پروفیل سی چیست؟
پروفیل C ساخته شده از فولاد نورد گرم یا گالوانیزه با درجه بالایی از دوام و مقاومت در برابر شرایط جوی تهاجمی ساخته می شوند. به طور گسترده در صنعت ساختمان استفاده می شود، انعطاف پذیر است و امکان ساخت سریع سازه های فلزی را فراهم می کند. در نتیجه باید گفت ویژگی های موجود در این پروفیل توانسته این ساختار را در این پروفیل بسازد. اما نکته مهم این است که ویژگی این پروفیل چیست؟ در ادامه به معرفی برخی از ویژگی های سی پرلین می پردازیم:
- درجه فولاد: طبق IS 10748 درجه ۲ یا IS 1079
- قدرت تسلیم: Fy 250 N/mm² و Fy 345 N/mm²
- ضخامت فولاد پایه:۵۰ میلیمتر تا ۳٫۲۰ میلیمتر
- پرداخت سطح: فینیش آسیاب، پرایمر اکسید قرمز، پیش گالوانیزه
- طول موجود: قابلیت سفارش در هر طول قابلحمل (حتی تا 12 متر)
نحوه تولید پروفیل سی چگونه است؟
پروفیل سی در ابعاد و اندازه های مختلف تولید می شود که معمولا هر سایز برای کاربردهای خاصی استفاده می شود. در کارخانه های تولید کننده سی پرلین، از ورق گالوانیزه برای تولید این محصول استفاده می کنند تا از خوردگی و زنگ زدگی زودرس آن جلوگیری کنند. نحوه تولید به این صورت است که ورق گالوانیزه را برش می زنند و وارد دستگاه فرمینگ می کنند. در مرحله پایانی پس از گذراندن فرآیند نورد سرد یا نور مراحل شکل دهی ورق ها انجام می شود.
انواع پروفیل سی پرلین
پروفیل ها به طور کلی بر اساس متریالی که دارند و نحوه شکل آن ها به چند دسته تقسیم می شوند؛ به همین دلیل می توان در بازار فولاد شاهد قیمت انواع پروفیل سی بود. این محصولات سبک وزن هستند، ابعاد ثابتی دارند و در دمای بالا و متوسط منبسط و منقبض می شوند. اکثر سی پرلین ها توسط نورد سرد ساخته می شود که این موضوع باعث می شود نسبت به محصولات تولید شده با نورد گرم، قیمت بالاتری داشته باشند. پرلین ها را می توان بر اساس شکل آن ها به صورت زیر طبقه بندی کرد:
پروفیل سی پرلین C purlin
جنس این پروفیل از متریال های مختلف است و شکل ظاهری آن شبیه به حرف سی انگلیسی است. این محصول را از ورق روی اندود یا گالوانیزه تولید می کنند. معمولا را این نوع پروفیل سی در محیط هایی که بیشتر در معرض رطوبت یا خوردگی هستند، استفاده می شود.
استفاده از پروفیل سی چه مزایایی دارد؟
پروفیل سی نیز از جمله محصولاتی است که به صورت گسترده در صنعت استفاده می گردد. این پروفیل بسته به ویژگی هایی که در ابتدا بیان شد، دارای مزایای گسترده می باشد که در ادامه به بیان آن می پردازیم:
- پروفیل سی سبک وزن است، نازک می باشد و دارای استحکام عالی است.
- ظرفیت باربری و انتقال بار و فشار در این پروفیل ها بیشتر است و به همین منظور هم از سازه های ساخته شده با این نوع پروفیل دوام و استحکام بالاتری دارند.
- استفاده از این محصول در ساختمان سازی مقرون به صرفه است و مونتاژ قابل اعتمادی دارد.
- از آنجایی که این مقطع فولادی دچار شکستگی نمی شود، عمدتا برای سقف، تیر و ستون ها قابل استفاده است.
- حمل قطعات پروفیل سی آسان است و میتوان به راحتی قطعات دیگری را به آن اضافه یا از آن کم کرد.
- این محصول قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست است.
- دارای تطبیق پذیری و کیفیت یکنواخت است.
- هزینه حمل و نقل آن به دلیل کاهش وزن به شدت پایین است.
سخن پایانی
همان طور که در این مقاله گفته شد، پروفیل سی یکی از مهم ترین مقاطع فولادی است که معمولا در سازه های نیمه حجیم برای سقف، ستون و دیوار ها استفاده می شود که باعث بالاتر رفتن مقاومت و دوام سازه خواهد شد. این محصولات در اشکال و مدل های مختلفی تولید می شود و همچنین در مقاطعی ثابت با طول مشخص ساخته می شوند که روش تولید آن ها به صورت نورد سرد یا نورد گرم است.
منبع: صراط نیوز