در مورد وحدت سعدی – رویداد برتر

در مورد وحدت سعدی - ایسنا

همانطور که هیچ کس مانند فردوسی نتوانسته است جنگ و حماسه را در قالب آیات نثر بیاورد ، هیچ کس نتوانسته است سخنان سعدی را در آثار خود تکرار کند و سعدی از این نظر بی نظیر است.

به گزارش رویداد برتر ، در یادداشتی در این روزنامه اعتماد ما به قول علی اشرف صادقی می خوانیم: “به نظر من سعدی شاعر اجتماعی است. برخلاف حافظ که یک شاعر جذاب بود. این در سفرهای سعدی و سفرهای حافظ مشهود است. یکی از اساتید ما ، شاعر معاصر ، دکتر لطفعلی سورورار ، که از هموطنان سعدی بود ، گفت: به نظر می رسد وقتی سعدی از بازار شیراز عبور کرد ، همه روی پاهای خود بلند شدند و به شیخ سلام کردند ، حافظی تا زمان ترکش از چنین چیزی پیروی نکرد. از آنجا که هیچ کس او را به هیچ وجه نمی شناخت و به همین دلیل حضور وی جلب توجه نمی کند به گفته گلستان و بوستان که هر دو شاهکار هستند ، سعدی یک معلم اجتماعی و یک معلم اخلاق است باغ وی دنیایی از درس و توصیه و باغ اوست یکی از اوج ادبیات فارسی است. در مورد هنر شاعرانه ، سعدی نیز در اوج است. غزل او به معنای واقعی کلمه شاهکار است. به سبک سعدی ، ما انگلستان ما مردی در تاریخ ادبیات فارسی داریم که توانسته است از دستاوردهای ادبی خود فراتر رود و فراتر رود. حافظ اشعار را با سبکی متفاوت سروده است و او شاعر بسیار مهمی است. سبک حافظ شبیه به سبک خواجو است. به حدی که وقتی بعضی از غزلهای خوب خواجو را می خوانیم ، احساس می کنیم غزل حافظ را می خوانیم. در حالی که ما شعر سعد را با شعر کسی اشتباه نمی گیریم. در شعر حافظ ، این هنر است که جریان می یابد. هنر در شعر حافظ بسیار برجسته است. ایهام ویژگی اصلی حافظ است. شعر او دارای یک سمبل و “سمبل در نماد” است. ویژگی که معنای بسیاری به شعر او می بخشد. زیرا او از نمادها در حواس دیگر استفاده می کند. از طرف دیگر سعدی بیان و روان و روان دارد. آنچه در شعر او اهمیت دارد تسلط او در ترکیب کلمات با تسلط است. این سلام در شعر و نثر سعد آنقدر مهم است که گاها فکر می کند کسی در حال خواندن کلمه روزمره است:

من هر شب متفاوت فکر می کنم و رای دیگری می دهم

من فردا می روم

می بینیم که چقدر از لحاظ هنری و در عین حال ساده گفته می شود زیبا است. اگرچه از لحاظ شعری شاعرانه است و باید الزامات وزن پروسد را برآورده کند ، اما هیچ مشکلی و گره ای در آن مشاهده نمی کنیم.

به نظر من ، این وضوح بی نظیر ، هنر سعد را در اشعار متن ترانه اش به خوبی نشان می دهد. هر وقت شعری از سعدی می خوانیم می بینیم که برای ما جدید و سرگرم کننده است. این مانند یک قطعه موسیقی است که ما بارها و بارها به آن گوش می دهیم و هنوز برای ما جدید است.

“همانطور که هیچ کس مانند فردوسی نتوانسته است جنگ و حماسه را در قالب آیات نثر بیاورد ، هیچ کس نتوانسته است سخنان سعدی را در آثار خود تکرار کند و سعدی از این لحاظ بی نظیر است.”

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا