جلسه شصتم شورای توسعه فرهنگ قرآنی برگزار شد
جلسه شصتم شورای توسعه فرهنگ قرآنی شامگاه چهارشنبه (۸فروردینماه) در سی و یکمین نمایگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد.
به گزارش رویداد برتر، در بخشی از این مراسم رضا مرادصحرایی – وزیر آموزش و پرورش- با اعلام این خبر که افطاری قرآنی در ۲۸ رمضان برگزار میشود، اظهار کرد: دانشآموزان نخبه سراسر کشور مهمان وزارتخانهمتبوع هستند.
وی ادامه داد: اینکه چقدر ترجمه قرآن مهم است و فرهنگ ما به آن نیاز دارد، بحث روشنی است. بنابراین، هر کاری برای ترجمه شود خوب است، ولی ایجاد ساختار جدید بعد از ۴۶ سال از انقلاب اسلامی با وجود تمام ظرفیتهایی که داریم، باید با احتیاط انجام شود. چون گاهی چالش معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختصاص بودجه برای پرسنلاش است.
امید را باید در بین مردم زنده کرد
در ادامه این جلسه مصطفی زمانیان رییس مرکز برسیهای استراتژیک ریاست جمهوری گفت: در مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری اگر خودم استراتژیک رفتار نکنم نمیتوانم دیگران را هم به آن دعوت کنم.به لطف صاحب نظران و معتمدین انقلاب در یک پروژه آنچه مورد توجه و اهمیت قرار دارد امید و اعتماد است. مهمترین مسألهای که ریشه مقولات است ضعف ما در مسأله امید آفرینی و اعتقاد است.
وی ادامه داد: مسایل امنیتی کشور زمانی در کشور حل میشود که امید در کشور فراوان باشد.امید و اعتماد را در گام نخست باید در مردم ایجاد کنیم و این کلیدی ترین مسألهای است که در بیانات رهبری هم گنجانده شده است. ما در این زمینه دچار غفلت شدیم.
زمانیان ادامه داد: وقتی از مشارکت مردمی صحبت میکنیم باید پیش شرط های آن حل شده باشد و الزامات تحقق آن میسر باشد. ما باید با نگاه واقع بینانه ای برنامه جریانات توسعه فرهنگی قرآنی چند درصد از جامعه را پوشش دهد. ما باید ببینیم بند قلب و دل شصت درصدی که در انتخابات مشارکت نکردند را چطور میتوانیم مجدد گره بزنیم که به انقلاب برگردند؟ با تدبیر قرآنی میتوان چنین کاری کرد.
رییس مرکز بررسی استراتژیک ریاست جمهوری اضافه کرد: به محض اینکه جریان قرآن را عمومی میکنیم تنها افراد حرفهای برای آن استقبال نمیکنند اگر جریان قرآنی را با نوآوری گره بزنیم شاهد حضور همگی آحاد جامعه خواهیم بود. به عنوان مثال به همت حجت الاسلام قمی استارتاپهای اربعین را دور هم جمع کردیم.
وی با تاکید بر اینکه حتی محفل قرآنی امام حسنیها یک جورایی جشن خودمان محسوب میشد افزود: به این موضوع باید دقت کرد و باید سفره خوش سیمای فعالیتهای قرآنی را متنوع کنیم تا همه مخاطبان در آن شرکت کنند.
رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ادامه داد: اقتضایات توسعه فعالیتهای قرآنی نیازمند به بازآفرینی اکوسیستم جدید دارد. جریان توسعه قرآنی زمانی میتواند کارآمدی داشته باشد که نسبت خودش را با مسایل اولویت دار کشور مشخص کند. زمانی کارآمدی اثبات میشود که به زمان مسایل اعتماد و هویت داشته باشد.
وی ابراز کرد: این جریان عظیم و پربرکت توسعه قرآنی تا چه زمانی توانسته حل مسأله کند؟ اگر این عدد در توسعه فعالیتهای قرآنی را نگاه کنیم اکوسیستم محدود نمیتواند حل مسأله فعالیتهای قرآنی را داشته باشد.
وی در پایان سخن گفت: قرآن مسیر توسعه و امید بخشی را میتواند داشته باشد اما اینکه چرا ما مسایل را نمیتوانیم گره بزنیم باید بررسی شود. امیدوارم ظرفیتهای قرآنی را بتوانیم طرح و در سطح کشور بررسی کنیم.
بیشتر انس مردم با قرآن از طریق ترجمه است
شبیر فیروزیان سرپرست معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این جلسه با بیان اینکه ما برای موضوع ترجمه قرآن نیازمند سازماندهی هستیم، گفت: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارهایی که پیرامون ترجمه انجام میشود، به معاونت قرآنی وزارتخانه ارجاع داده میشود. کارشناس مربوطه هم بعد از بررسی یا مجوز را صادر میکند، یا صادر نمیکند. البته نه فقط ترجمه قرآن بلکه ترجمه نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، مفاتیح و متون مقدس دینی نیازمند تمهید گستردهای هستیم.
وی ادامه داد: الان حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد مردم در کشورمان راه انسشان با قرآن از طریق ترجمه است. برخی از دوستان پیشنهاد کردند که در معاونت قرآن و عترت اداره کلی تاسیس شود. اما ما الان به دنبال کاهش ساختارها هستیم. پیشبینی ما تاسیس سازمان دولتی نیست، بلکه بنایمان تاسیس نهادی مثل ستاد عالی کانونهای مساجد و بنیادهای ذیل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. آنها نه از وزارتخانه حقوق میگیرند، نه نیروی انسانیشان استخدام وزارتخانه است.
در حوزه ترجمه اتفاقات زیادی را مدنظر قرار دادهایم
در بخش دیگری از این جلسه علی سرابی دبیر انجمن خادمان قرآن کریم با بیان اینکه برای موضوع ترجمه قرآن چند لایه درنظر گرفتیم، گفت: یک لایه مربوط به سیاستگذاری است. لایه دیگر درباره نظارت است، که طبق قانون جزو وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی ادامه داد: موضوع دیگر پیرامون پژوهشهای بنیادی و زیرساختی مرتبط با ترجمه است، که الان به دنبال آن هستیم با این مطالعات به ترجمههای قرآن سمت و سو دهیم.
سرابی افزود: سیاستگذاری و نظارت موضوع حاکمیتی است، که وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. البته وزارت فرهنگ نظارت را به سازمان دارالقرآن کریم واگذار کرده است. در عرصه سیاستگذاری هم با تدبیر مقام معظم رهبری مرکز طبع و نشر قرآن کار سیاستگذاری را انجام میدهد.
انتهای پیام