دستگاهی برای غربالگری سرطان سینه با قیمت کمتر ساخته شد
با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی؛
متخصصان یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی شدند که میتوان غربالگری سرطان سینه را با هزینه به مراتب پایینتر و دقت بالاتر انجام داد.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، صادق کاظمی فرد، مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان ایرانی درباره طراحی و ساخت دستگاهی با استفاده از تکنولوژی سنجش خازنی برای غربالگری سینه، به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، توضیح داد: نکته پر اهمیتی که در پروژه مورد توجه قرار گرفت رسیدن به محصول کارآمد و ارزان قیمت و با دقت تشخیص بالا بود که بتوان موضوع غربالگری را در تمام سطح جامعه از جمله مناطق محروم با هزینه خیلی پایینتر نسبت به روشهای موجود پیاده سازی کرد.
کاظمی اضافه کرد: دستیابی به فناوری سنسورهای سنجش خازنی کمک شایانی در تولید ارزان قیمت این محصول نموده است و بعد از آمریکا ایران به دانش ساخت این تکنولوژی دست پیدا کرد و در بیوتکنولوژی، هوافضا و صنعت خودرو سازی کاربرد فراوانی دارد.
وی ادامه داد: روش شناسایی توده های سرطان سینه در حال حاضر از سوی آمریکا مورد تایید قرار گرفته و سازمان FDA آمریکا مجوز استفاده از تکنولوژی را صادر نموده است که به عنوان ملاک جهانی برای تشخیص سرطان سینه تلقی میشود.
وی با اشاره به عملکرد این دستگاه گفت: برای استفاده از این دستگاه نیازی به دستگاههای جانبی نیست و دقت تشخیصی آن ۸۳ درصد برآورد شده است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، کاهش هزینههای غربالگری را از مزیتهای این دستگاه دانست و گفت: این دستگاه با آنالیز با دقت بالای بافت سینه، بافتهای مشکوک را شناسایی می کند و در نهایت از طریق نرم افزار که بر روی گوشی همراه نصب میشود نقاط مشکوک به وجود بافت سرطانی نمایش داده میشود.
کاظمی ادامه داد: امواج آلتراسونیک تولید شده قادر به تشخیص غیرتهاجمی بافت سرطانی است.
وی با اشاره به اهمیت این دستاورد برای کشور گفت: با توجه به اهمیت موضوع غربالگری سرطان سینه برای وزارت بهداشت و هزینه بالای این طرح، با دستاورد جدید میتوان با سرعت بالا و هزینه به مراتب پایین تر طرح غربالگری سرطان پستان را در کل کشور پیاده سازی کرد و سطح سلامت در کشور را ارتقا داد .