بازبینی جشنواره تئاتر معلولان – رویداد برتر

بازبینی جشنواره تئاتر معلولان - ایسنا

بازبینی ۲۰ گروه نمایشی شرکت کننده از استان تهران در هفتمین جشنواره تئاتر معلولان انجام شد.

به گزارش رویداد برتر بنابر اعلام روابط عمومی پردیس تئاتر تهران بازبینی ۲۰ گروه نمایشی شرکت کننده از استان تهران در هفتمین جشنواره تئاتر معلولان منطقه آفتاب در روزهای یکم و دوم آبان ماه با حضور داوران فرهاد بشارتی دکتر ولی الله شالی و محسن سلیمانی فارسانی در سالن استاد نصیریان پردیس تئاتر تهران برگزار شد.

آثار تئاتر معلولان بازگوکننده مشکلاتی است که با آن روبرو هستند

فرهاد بشارتی که سابقه داوری جشنواره تئاتر معلولان را در دوره های پیشین نیز بر عهده داشته است امسال در هفتمین جشنواره تئاتر معلولان نیز به عنوان داور و بازبین با این جشنواره همکاری دارد. او یکی از اهداف این جشنواره را تئاتر درمانی برای طیف های مختلف افراد دارای معلولیت دانست و اظهار کرد: بیشتر نمایش های ارایه شده به نوعی بازگوکننده مشکلاتی است که افراد دارای معلولیت در زندگی روزمره با آن روبرو هستند تا توجه مسئولان را به مشکلاتی که دارند جلب کنند.

او افزود: حتی آثاری که دیده می شود خیلی سمت و سوی تئاتر درمانی دارد و مربیانی که با این افراد کار می کنند سعی دارند از این مزیت تئاتر بهره ببرند تا این افراد به نوعی از انزوا خارج شوند و مشکلات آنها بازگو شود. این جشنواره فرصتی است تا مسئولانی که این نمایش ها را تماشا می کنند با نوع مشکلات افراد دارای معلولیت بیشتر آشنا شوند.

بشارتی برگزاری این جشنواره را با تمام محدودیت هایی که برای افراد دارای معلولیت از تمام طیف ها وجود دارد مفید دانست تا بتوانند پیام خود را بازگو کنند.

او با اشاره به سابقه حضور خود در مقام دارو و بازبین در این جشنواره گفت: خوشبختانه با تداومی که در برگزاری این جشنواره وجود داشته است شاهد آثار بهتری در نمایش ها بوده ایم. اما آنچه بیشتر در بازبینی آثار به چشم می آید حمایت و پشتیبانی خانواده از این افراد است.  

بشارتی با بیان اینکه برخی از این افراد اوتیسمی هستند و مشکل آنها ارتباط برقرار نکردن است گفت: آنها از راه تئاتر این ارتباط برقرار کردن را تمرین می کنند.

داور جشنواره تئاتر معلولان در بخش دیگری از صحبتهایش به نقش مربیانی که با این افراد کار می کنند اشاره کرد و افزود: زحمت مربیان قابل تقدیر است؛ چرا که کار کردن با افراد دارای معلولیت انرژی بیش از حدی را می طلبد.

او تاکید کرد: این نوع از جشنواره ها باید تاثیر خود را برای رفع مشکلات آنها بگذارد و صرفا به چند جایزه ختم نشود.

ولی الله شالی داور هفتمین جشنواره تئاتر معلولان نیز گفت: نقش خانواده در حمایت از افراد دارای معلولیت در تولید این نمایش ها را نمی توان منکر شد و به نوعی می توان گفت خانواده ها در صحنه مشارکت بسزایی دارند. برای مثال وقتی بچه ای اوتیسمی دیالوگی را فراموش می کند در ابتدا به مادر خود نگاه می کند و ما این را بخشی از صحنه قلمداد می کنیم.

او اظهار کرد: برخی از این افراد جدا از معلولیتی که دارند افسردگی هم است که با آن روبرو هستند. از همین رو چون تئاتر یک فعالیت گروهی است آن ها را از این مشکل روحی دور می کند. به عبارتی هنر تئاتر برای افراد دارای معلولیت به واسطه کار گروهی حضور خانواده و تجمعی که شکل می گیرد بعضا خود تماشگر و داور هم جزوی از این خانواده می شوند چیزی که شاید در تئاتر خیابانی یا شورایی هم نمی بینید. همه در تلاش هستند یک وضعیت مطلوب را برای اجراکننده که همین افراد دارای معلویت هستند ایجاد کنند.   

در پایان فرهاد بشارتی و ولی الله شالی با وجود اشاره به محدودیت هایی که افراد دارای معلولیت در رفت و آمد با آن روبرو هستند شرایط و امکانات پردیس تئاتر تهران را برای اجرای این افراد را مناسب ارزیابی کردند.

هفتمین جشنواره منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت منطقه آفتاب با شرکت استان های تهران البرز قم مرکزی اصفهان و چهارمحال و بختیاری از ۲۶ تا  ۲۹ آبان ماه در شهرکرد برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا