نشست رامشتاین؛ انعکاس نگرانی ها از دوران ترامپ
رئیس جمهور اوکراین و وزیر دفاع ایالات متحده از آخرین دیدار امروز (پنجشنبه) خود استفاده کردند تا بر دولت آینده ترامپ فشار بیاورند تا از حمایت از کی یف دست نکشد. آنها مدعی شدند که توقف حمایت های نظامی «تنها موجب تجاوز هرج و مرج و جنگ بیشتر خواهد شد.»
به گزارش رویداد برتر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین که برای شرکت در نشست متحدان کشورش به پایگاه آمریکایی «رامشتاین» در آلمان رفته است گفت: «ما آنقدر راه درازی را پیموده ایم که راستش دیوانگی است که اکنون توپ را رها کنیم و به ائتلاف های دفاعی که ایجاد کرده ایم ادامه ندهیم.»
او افزود: «مهم نیست در دنیا چه می گذرد همه می خواهند فقط مطمئن باشند که کشورشان از روی نقشه پاک نخواهد شد.»
همچنین «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا که در جلسه حاضر بود رسما آخرین برنامه کمک امنیتی ۵۰۰ میلیون دلاری را اعلام کرد که از جمله شامل موشک برای جنگنده ها تجهیزات پشتیبانی برای جنگنده های اف-۱۶ سیستم های پل زرهی و سلاح های کوچک و مهمات به اوکراین می شود.
بودجه این تسلیحات از طریق اختیارات ریاست جمهوری آمریکا تامین می شود به این معنی که می توان آنها را مستقیما از ذخایر ایالات متحده خارج کرد و پنتاگون در تلاش است تا آنها را قبل از پایان ماه به اوکراین برساند.
اوکراین در میانه اجرای دومین حمله به منطقه «کورسک» واقع در قلمروی روسیه است و هم زمان با رگبار موشک های دوربرد و پیشروی های مداوم روسیه مواجه است. هر ۲ طرف به دنبال قرار دادن خود در قوی ترین نقطه برای مذاکرات احتمالی قبل از شروع به کار رسمی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در بیستم ژانویه هستند.
به گزارش آسوشیتدپرس زلنسکی حمله کورسک را «یکی از بزرگ ترین پیروزی ها» خواند که برای روسیه و کره شمالی که به ادعای او هزاران سرباز برای کمک به روسیه در کورسک فرستاده اند هزینه داشته است. زلنسکی مدعی شد که این حمله منجر به تلفات ۴۰۰۰ نفری کره شمالی شد این در حالیست که تخمین های ایالات متحده این رقم را کمتر از ۱۲۰۰ نفر اعلام کرد.
رئیس جمهور اوکراین همچنین بار دیگر گفت اوکراین برای مقابله با حملات موشکی روسیه به سامانه ها و مهمات دفاع هوایی نیاز خواهد داشت. در همین حال وزارت دفاع آلمان گزارش داد که آلمان نزدیک به ۵۰ موشک هدایت شونده برای سامانه های دفاع هوایی IRIS-T به کی یف خواهد داد.
در همین حال رئیس پنتاگون در جمع حدود ۵۰ کشور عضوی که طی سه سال گذشته برای هماهنگی تسلیحات و حمایت نظامی از اوکراین گرد هم آمده اند گفت: «اگر پوتین اوکراین را ببلعد اشتهای او بیشتر می شود.»
در این نشست همچنین آلمان به لفاظی های اخیر دونالد ترامپ واکنش نشان داد.
طی روزهای اخیر ترامپ تهدید کرد که در صورت لزوم گرینلند را که بخشی از پادشاهی دانمارک – یکی از اعضای ناتو – است با ابزار نظامی تصرف خواهد کرد. چنین اقدامی تمام هنجارهای ائتلاف تاریخی ناتو را به هم می زند و احتمالا اعضا را ملزم می کند که به دلیل تجاوزات ایالات متحده از دانمارک دفاع کنند.
«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان این اظهارات ترامپ را «از لحاظ دیپلماتیک حیرت انگیز» خواند.
او گفت: «اتحادها اتحاد هستند تا اتحاد بمانند. صرف نظر از اینکه چه کسی بر کشورها حکومت می کند. من کاملا خوش بین هستم که چنین اظهاراتی واقعا بر سیاست ایالات متحده پس از ۲۰ ژانویه تأثیری نخواهد گذاشت.»
همچنین سوالاتی در مورد اینکه آیا نشستی در آینده با گروه تماس دفاعی ۵۰ نفره اوکراین برگزار خواهد شد یا خیر وجود دارد. همچنین ممکن است این گروه تحت نظر یکی از مشارکت کنندگان اصلی اروپایی خود مانند آلمان شکل جدیدی به خود بگیرد.
در این رابطه وزیر دفاع آلمان گفت: «اگر ایالات متحده برای کمک به اوکراین به میز مذاکره بازنگردد آلمان و چندین کشور اروپایی دیگر در حال بررسی گزینه ها هستند.»
پیستوریوس گفت قصد دارد مدت کوتاهی پس از مراسم تحلیف ترامپ به ایالات متحده سفر کند تا با همتای جدید خود برای گفت وگو در مورد این موضوع دیدار کند.
در پی آن زلنسکی گفت: «واضح است که فصل جدیدی برای اروپا و کل جهان تنها ۱۱ روز دیگر آغاز می شود. زمانی که ما مجبور خواهیم شد حتی بیشتر همکاری کنیم حتی بیشتر به یکدیگر تکیه کنیم و با هم به نتایج بزرگ تری دست یابیم.»
وزیر دفاع آمریکا هم در این نشست امنیتی تاکید کرد: «عقب نشینی تنها مشوق هایی برای تجاوزات امپریالیستی بیشتر خواهد بود. و اگر ما تلنگر بزنیم می توانید روی پوتین حساب کنید که بیشتر فشار می آورد و مشت محکم تری می زند. بقای اوکراین در معرض خطر است اما امنیت اروپا ایالات متحده و جهان هم چنین است.»
نقشه راه همکاری نظامی با اوکراین
درهمین حال وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) گزارش داد در نشست امروز «رامشتاین» هشت کشور نقشه راه همکاری دفاعی با اوکراین تا سال ۲۰۲۷ را تایید کردند. توافق نهایی برای نهایی کردن این نقشه های راه در ۱۳ ژوئیه ۲۰۲۴ و پس از نشست تابستانی ناتو انجام شد.
در بیانیه پنتاگون آمده است: «با توجه به این اهداف توانایی برای سال ۲۰۲۷ کشورهای ما قصد دارند از نزدیک با اوکراین همکاری کنند تا چگونگی دستیابی به این معیارها را شناسایی کنند بین نیازهای زمان جنگ و نیروی آتی اوکراین از طریق کمک های مالی ملی مربوطه خریدها و سرمایه گذاری ها توازن ایجاد کرده و تلاش برای گسترش ظرفیت پایگاه صنعتی دفاعی از جمله با استفاده از توانمندی های تولید و حفظ صنایع دفاعی داخلی اوکراین را تبیین کنند.»
انتهای پیام