مذاکره ای نبوده و نخواهد بود!
خطیب زاده تأکید کرد ، “ما معتقدیم آقای ترامپ ماهیت روابط بین الملل و روابط ایران و آمریکا را به درستی درک نمی کند و به نظر نمی رسد مشاوران وی نیز این موضوع را درک کنند.”
این دیپلمات برجسته کشورمان خاطرنشان کرد: هیچ مذاکره ای بین ایران و ایالات متحده وجود ندارد ، هیچ مذاکره ای وجود ندارد و هیچ مذاکره ای وجود نخواهد داشت. از نظر ما ، چنین کلماتی به مصرف داخلی اشاره دارد و ممکن است برای ترامپ مفید باشد ، اما نه به روابط ایران و ایالات متحده.
خطیب زاده با تکرار مواضع قبلی ایران در قبال ایالات متحده اظهار داشت: “موضع جمهوری اسلامی ایران در برابر ایالات متحده قاطع ، مصمم و روشن است و این مواضع اغلب بدون لکنت زبان بیان شده است.”
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: “جاده روشن است.” آمریکا باید به اشتباه بزرگی که مرتکب شده است اعتراف کند. آن را جبران می کند ، به حقوق بین الملل احترام می گذارد ، روند علیه ایران را که روندی غیرانسانی است جبران می کند و خساراتی را که جنگ ها و تجاوزات علیه مردم ایران به ایران وارد کرده جبران می کند. شاید بعد از این مراحل ، جایی در گوشه اتاق برجام برای خود پیدا کنید.
خطیب زاده افزود: راه حل نظامی راه حل پایدار این بحث نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به موج سوم تاج کشور در ابتدای جلسه گفت: من از همه دوستان و شهروندان می خواهم که با توجه به شیوع تاج ، از سلامتی خود و خانواده خود مراقبت کنند.
امروز یاد و خاطره شهدای وزارت امور خارجه گرامی داشته می شود
وی با اشاره به هفته دفاع مقدس گفت: امروز وزیر امور خارجه در پایان هفته میزبان گردهمایی مقامات وزارت امور خارجه و شهدای وزارت امور خارجه خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تحولات اخیر در مرزهای شمالی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت: “در روزهای اخیر شاهد حوادث ناگواری در مرزهای خود بوده ایم.”
خطیب زاده درباره سفر وزیر امور خارجه به مسکو و جلسات وی در این کشور نیز گفت: آنها در نشست سیکا در مسکو شرکت کردند و درباره چند جانبه گرایی و اهمیت سیکا صحبت کردند.
وی درباره اظهارات نخست وزیر کویت در یک نشست مجازی مجمع عمومی سازمان ملل گفت: از همان ابتدا ، به ویژه در سال های اخیر ، ایران بارها و بارها ابتکاراتی را برای سازوکار گفتگوی منطقه ای اعلام کرد که مهمترین آنها برنامه صلح هرمز توسط رئیس جمهور اعلام شده است.
ما از سخنرانی نماینده کویت استقبال می کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: در حالی که ما از مذاکرات استقبال می کنیم ، امیدواریم گفتگوهای جامعی در منطقه داشته باشیم که برای صلح و ثبات در این حوزه مهم است.
“کویت برای این مذاکرات آماده بود و ما امیدواریم که این کشور آماده باشد تا در این زمینه سایر کشورهای منطقه را نیز همراهی کند” – وی با بیان اینکه اصول و مبانی این مذاکرات در برنامه های پیشنهادی و اجرای احزاب دیگر گنجانده شده است ، گفت: بستگی به اراده سیاسی او دارد. آهسته
این منطقه خشونت بیشتر را تحمل نمی کند
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه های وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ایرنا در مورد درگیری بین ارمنستان و آذربایجان ، گفت: “هیچ اتفاق خوبی نیفتاده است.” اوضاع منطقه دیگر تحمل این خشونت ها را ندارد. ما بلافاصله به دوستان خود در آذربایجان و ارمنستان گفتیم که این گتو را خاتمه دهند و در اسرع وقت مذاکرات را آغاز کنند.
به گفته خطیب زاده ، آتش بس فوری ، پایان جنگ و شروع گفتگوهای دوجانبه تنها راه حل این مشکل است و افزود که سیاست ایران بر اساس کمک و تسهیل گفتگوهای دو طرف تغییر نکرده است.
وی افزود: ما تحولات را از نزدیک دنبال می کنیم.
ما دائماً با طرف های درگیر در تماس هستیم.
سخنگوی سرویس دیپلماسی درباره سفر وزیر خارجه عراق به ایران گفت: سفر فواد حسین به تهران یک سفر عادی بین مقامات دو کشور است که بارها اتفاق افتاده است.
روزهای کرونا این جاده ها را محدود می کرد.
خطیب زاده افزود: طی دو هفته آینده هیاتی فنی برای بحث در مورد لایروبی اروندرود از عراق وارد تهران می شود. مشاوره در مورد راه آهن و سایر موضوعات ادامه دارد.
حمله به سایت های دیپلماتیک به هیچ وجه رد نمی شود ، موضع کیهان در برابر آیت الله سیستانی موضع رژیم نیست.
وی گفت: “ایران حمله به تأسیسات دیپلماتیک را به هر طریقی رد می کند.” “در ماه های اخیر ، برای تشویق دولت های خارجی ، به امکانات ما حمله شده است.”
سردار سلیمانی نیمه شب در عراق مورد حمله ناجوانمردانه تروریست ها قرار گرفت.
این دیپلمات ارشد همچنین درباره انتقاد روزنامه کیهان از آیت الله سیستانی تصریح کرد: این موضع هیچ ارتباطی با ستون های جمهوری اسلامی ایران ندارد.
خطیب زاده با بیان اینکه آیت الله سیستانی نقش بی بدیلی در عراق و جایگاه والایی در بین شیعیان جهان دارد ، خاطرنشان کرد: “آنچه امروز گفتم و آنچه امروز می گویم ، اراده و جایگاه ستون های سیستم است که ما فقط برای این ستون احترام قائلم.”
وی در مورد ترور غیرنظامیان در درگیری بین آذربایجان و ارمنستان گفت: هر درگیری دو طرف دارد و یک طرفه نیست.
خواسته ایران توقف فوری جنگ ها و آتش بس فوری است.
هیچ یک از مسائل از طریق ارتش به طور دائم حل نخواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: حل و فصل جامع و كامل این مسئله مستلزم حمایت همه طرفها و بازیگران است.
ایران با جدیت و دقت تحولات را دنبال می کند و ما جزئیات بیشتری را از هر دو طرف خواسته ایم.
خطیب زاده درباره تحولات لبنان و ادعای ماکرون در چارچوب رایزنی های فرانسه و ایران گفت: “مسئله لبنان یک مسئله داخلی است که باید در داخل کشور و در بین مردم لبنان حل شود.”
سخنگوی هیئت دیپلماتیک گفت: “تا به امروز ، تمام کمک های ما معطوف به حل مشکلات داخلی کشور بوده است.
وی با اشاره به اینکه مذاکراتی بین رهبران ایران و فرانسه انجام شده است ، گفت: “ما از هیچ کشور خارجی دعوت به مداخله در امور داخلی لبنان نشده ایم زیرا این امر نه تنها منازعه را حل نمی کند بلکه مسئله را پیچیده می کند.”
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه های وزارت امور خارجه گفت که مسئله لبنان مسئله تروریسم نیست.
یک خبرنگار گفت که سفارت هلند طرحی را برای آموزش زنان کارآفرین ایرانی اعلام کرده و از سخنگوی دیپلمات توضیح خواسته است ، که خطیب زاده پاسخ داد: “اتفاقات زیادی افتاده است.” من از جزئیات این مسئله اطلاع ندارم ، اما موارد زیر از تاج ما چنین بوده است.
دوستان ما در بخش کنسولی این موضوع را دنبال می کنند.
وی در مورد روند صلح افغانستان و نقش ایران در این روند گفت: “مسئله افغانستان یک مسئله ثابت امنیت ملی ما است.”
وی گفت: “ما از همه اقدامات برای صلح در افغانستان حمایت می كنیم.” “قانون اساسی افغانستان برای ما مهم است.”
خطیازاده با بیان اینکه ایران به طور منظم با دولت افغانستان در تماس است ، افزود: وزیر امور خارجه نیز به جلسه دوحه دعوت شد ، اما با توجه به اینکه میزبان افغانستان نیست بلکه شخص دیگری است ، ما تصمیم گرفته ایم که در سطح بالایی شرکت نکنیم. اما همزمان موقعیت خود را در یک ارتباط اعلام کردیم.
وی با تکرار سلام و احوالپرسی خود در گفتگوهای بینافغانی اظهار داشت: “فقط می توان در مورد احترام به قانون اساسی ، اقلیت ها و حقوق زنان و … توافق کرد. فرصتی وجود دارد و مذاکرات بین افغانستان بهترین راه حل است.”
سخنگوی هیئت دیپلماتیک گفت آنچه خلیل زاد ، فرستاده ویژه آمریكا ، اظهارات معمول برای پوشاندن برخی اوضاع شرم آور آنها گفت: “ما خواهان صلح و ثبات در افغانستان و توسعه آن كشور هستیم.” ما می خواهیم افغانستان در میان همسایگان خود آزادانه ، سعادتمندانه و مستقل زندگی کند و ایران در این مدت از تمام توانایی های خود استفاده کرده و خود به تنهایی در این مسیر پیش می رود.
خطی بی زاده درباره اقدامات عملی ایران برای جلوگیری از درگیری های بین آذربایجان و ارمنستان گفت: در این دهه ها تلاش کردیم تا در جو دوجانبه آذربایجان و ارمنستان این مسئله را به صورت عملی و دو جانبه حل و فصل کنیم. ایران با هر دو پایتخت رابطه بسیار دوستانه ای دارد.
وی با بیان اینکه “ما به هر دو کشور کمک خواهیم کرد تا اختلافات را به روشی عملی حل کنند” ، افزود: این یک درگیری غیر موجه و متشنج بین دو کشور است و ما از هر دو کشور می خواهیم که بلافاصله جنگ را متوقف کنند.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه های وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران از طریق قوانین بین المللی و اصل انصاف به حل مسئله کمک می کند ، یادآور شد: ما نسبت به این موضوع حساسیت ویژه ای داریم و از هر دو کشور این درخواست را داریم. تنفس را متوقف کنید و به خصومت پایان دهید.