مقایسه کفسابی گرانیت و موزاییک

کفسابی چیست؟

شاید شما نیز دقیقا نمی دانید کفسابی چه معنایی دارد. مفهوم کفسابی بسیار ساده است. در بسیاری از اوقات، سنگ اجرا شده روی کف ساختمان به خاطر ریختن مصالح از نظر یکنواختی، رنگ و کیفیت دارای حالت مناسبی نیست و نتیجه ای که به دست آمده شما را راضی نمی کند. در این شرایط از کفسابی سنگ به عنوان یک راه حل استفاده می شود.

آسیب دیده |اصطلاحات

همچنین در صورتی که سنگ های کف منزل شما سال هاست مورد استفاده قرار گرفته اند، پا خورده اند و جرم گرفته اند، مطمئنا دیگر ظاهر روز اول خود را ندارند. اکثر سنگ ها به مرور زمان کدر می شوند و دیگر براق نیستند. برای برگرداندن زیبایی به این سنگ ها نیز می توان از کفسابی استفاده کرد.  اصطلاحات گوناگونی برای کفسابی به کار برده می شوند که عبارت اند از شیشه ای کردن سنگ، براق کردن سنگ، درخشان کردن سنگ، زدودن جرم سنگ و غیره. کفسابی که با نام سنگ سابی یا سابزنی نیز شناخته می شود با دستگاه های مخصوص انجام شده و ایرادات مذکور را از بین می برد.

به کمک دستگاه سابزنی و تجربه و مهارت یک فرد حرفه ای، سنگ‌های کف ساختمان دوباره براق و درخشان می‌شوند و ظاهر قبلی خود را پیدا می کنند. کفسابی به عملیاتی گفته می‌شود که طی آن لایه‌ای به قطر یک یا دو میلی‌متر از جرم و رسوبات روی سنگ با استفاده از سنگ لقمه برداشته می‌شود و در نهایت سطحی تمیز، یکدست و براق خواهید داشت. قیمت سنگسابی گرانیت و بطور کلی سنگسابی به عوامل مختلفی بسگی دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

 مراحل کفسابی

  • کفسابی به طور معمول شامل 8 مرتبه است. در هر کفسابی 8 دور سابزنی صورت می گیرد که با لقمه های مختلف انجام می شود.
  • لقمه کفسابی شبیه صابون یا است و در زیر دستگاه مخصوص این کار نصب می شود.
  • سابزنی در مرحله اول با لقمه 46 انجام می گردد که به منظور رفعه ناهمواری ها به کار می رود.
  • در مرحله دوم از لقمه 60 برای پر کردن درزها استفاده می شود.
  • سابزنی با لقمه 120، 600 و 800 در انتها با لقمه ایتالیایی صورت می گیرد که سبب براق شدن سنگ ها می شود.

 کفساب حرفه ای کیست؟

کفساب فردی است که با استفاده از دستگاه کفسابی و دانش و تجربه مورد نیاز جهت ساب زدن سنگ ها وارد عمل می شود. تاثیر مهارت و تجربه کفساب در نتیجه کار بسیار زیاد است. برای این که یک کفساب خوب را تشخیص دهید، باید نکات زیادی را در نظر بگیرید. اولین مشخصه کفساب در رابطه با کار کفسابی، نحوه به کار بردن دستگاه است. کفساب باید به خوبی بداند کار کفسابی را از کجا آغاز کند و در کجا سنگ دستگاه را عوض کرده و ادامه دهد.

در کنار کفساب، فرد دیگری به نام کمک کفساب حضور دارد. وظیفه این فرد، جمع کردن آب خروجی از دستگاه است. تعداد کفساب با توجه به متراژ پروژه تعیین می شود. به طور معمول برای پروژه های زیر 200 متر یک کفساب و یک کمک کفساب کافی است. کفساب های ماهر می توانند در زمینه نماشویی نیز فعالیت داشته باشند، زیرا سنگ نما را نیز به خوبی می شناسند.

  • کفساب های حرفه ای دارای چندین نمونه کار هستند و می توانند آدرس نمونه کارهای خود را در اختیار شما گذاشته یا فیلم و عکس آن ها را به شما نشان بدهند.
  • معمولا تیم یا شرکتی که وبسایت داشته باشد، اعتبار بیش تری دارد. وجود وبسایت برای کفساب یک امتیاز است و حرفه ای بودن او و شرکت خدماتی او را ثابت می کند.
  • کفساب باید پیش از اقدام به شروع هر کاری، هزینه های کار را به صورت کامل با شما در میان گذاشته و به توافق برساند.
  • یک کفساب حرفه ای باید بتواند همه سوال های شما در زمینه تخصص خود را به خوبی پاسخگو باشد.
  • کفساب های حرفه ای و با تجربه، همه محله های شهر را به خوبی می شناسند، زیرا سال های زیادی به این کار مشغول بوده اند و احتمالا در تمام محله ها پروژه انجام داده اند.
  • کفساب ماهر به خوبی قادر است سنگ ها را با هم مقایسه کند و ویژگی های آن ها را می داند.

ویژگیهای کفسابی خوب

  • ظاهر سنگ یکدست است و شفافیت بخش های مختلف آن یکسان می باشد. لقمه های مرغوب برای حصول چنین نتیجه ای لازم هستند.
  • بندکشی سنگ ها خالی نیست.
  • کناره های دیوار که دسترسی دستگاه به آن ها ممکن نیست هم به صورت دستی ساب خورده اند.
  • ناهمواری های سنگ از بین رفته اند.
  • پساب مربوط به کار جمع شده و همه نقاط نظافت شده اند.

نکاتی که باید درباره کفسابی بدانید

کفسابی ریزه کاری ها و نکات زیادی دارد که متخصصان از آن ها آگاه هستند، اما شما نیز به عنوان یک کارفرما بعد از سفارش کفسابی باید از این نکات آگاهی داشته باشید تا کیفیت کار کفساب را تحت نظر بگیرید. در ادامه به شرح این نکات خواهیم پرداخت.

بررسی عمق خراش قبل از کفسابی

پیش از آغاز کفسابی، کفساب باید عمق خراش ایجاد شده روی سطح سنگ را در نظر بگیرد. ممکن است با گذر زمان، سنگ آسیب هایی دیده باشد و اثرات شکستگی، حفره یا خط و خش روی آن دیده شود. در چنین مواقعی لازم است عمق خراش توسط کفساب برآورد شود. اگر در برخی قسمت ها ترک هایی با عمق یک تا سه میلی متر وجود داشته باشد باید قبل از اجرای کفسابی برای ترمیم آن ها اقدام گردد. این کار باعث می شود دیگر نیازی به ساب زدن سنگ تا یکدست شدن سطح آن با شکستگی ایجاد شده وجود نداشته باشد. به عبارت دیگر با اجرای این ترمیم، تنها لایه بسیار نازکی از سطح سنگ برداشته خواهد شد.

یکدستی ارتفاع لبه‌ها بعد از کفسابی

پس از اجرای کفسابی باید لبه سنگ ها هم سطح باشند. اختلاف سطح جزیی بین سنگ ها سبب می گردد ظاهر آن ها بد جلوه کرده و انعکاس نور نیز درست شکل نگیرد. چنین عواقبی باعث می شود سنگ شما براق به نظر نرسد. به همین خاطر لازم است پس از پایان عملیات کفسابی از سنگ ها بازدید کرده و ارتفاع لبه آن ها را چک کنید تا از یکدست بودنشان اطمینان حاصل نمایید.

جمع‌آوری پساب در حین کفسابی

پسابی که حین اجرای عملیات سابزنی ایجاد می شود را نباید در محل رها کرد. خشک شدن این پساب باعث ماندگاری آن روی سطح سنگ می شود. از طرف دیگر، پساب را نباید در فاضلاب ریخت. معمولا فردی که به عنوان کمک کفساب در محل حاضر می شود، وظیفه جمع کردن پساب را بر عهده دارد.

غلط اندازی سابزنی خیس

استفاده از دستگاه سابزنی خشک برای عملیات کفسابی این فایده را دارد که گرد و غبار حاصل از کفسابی توسط دستگاه مکش هوا جذب می شوند. با این کار، نمای حاصل در هر لحظه با نتیجه نهایی یکسان است، اما دستگاه های سابزنی خیس که از آب پاشی استفاده می کنند، باعث غلط اندازی می شوند و به دلیل انعکاس نور در آب ممکن است برخی از قسمت ها که نیاز به کفسابی دارند، خوب دیده نشوند. در مواقعی که از سابزنی خیس استفاده می شود، سطحی که می بینید کمی تیره تر از نتیجه نهایی کار است.

به کارگیری دستگاه سه‌فاز به جای تک‌فاز

اگر کنتور برق شما سه فاز است از کفساب بخواهید ساب زدن را به کمک دستگاه سه فاز انجام دهد، زیرا نتیجه کفسابی با دستگاه سه فاز بسیار بهتر است. دستگاه سه فاز، کفسابی را سریع تر، با کیفیت تر و ارزان تر انجام می دهد.

قیمت کفسابی

مهم ترین عامل تعیین کننده قیمت کفسابی، نوع سنگ است. سنگ ها دو دسته هستند: سنگ های نرم و سنگ های سخت. کفسابی سنگ های نرم قیمت کم تری دارد و سنگ های سخت دارای هزینه بیش تری در این رابطه هستند. ار جمله کفسابی های ارزان می توان به کفسابی موزاییک و سرامیک اشاره کرد و از میان کفسابی های گران نیز می توان کفسابی گرانیت را نام برد.

دور یا نزدیک بودن شرکتی که خدمات کفسابی را انجام می دهد نیز روی قیمت کار تاثیر گذار است که در صورت بالا بودن متراژ کار، زیاد به حساب نمی آید.

دیگر عاملی که قیمت کار را تعیین می کند، سابقه ساب خوردن سنگ است. سنگ هایی که قبلا ساب خورده اند معمولا عیب های کوچک و جزیی دارند، زیرا عیوب اصلی آن ها مثل ناهمواری سطح از قبل رفع شده است. در نتیجه، کفسابی این گونه سنگ ها راحت تر است و مسلما هزینه کم تری نیز در بر دارد.

نوع کفسابی (معمولی، ایتالیایی و رزین ساب) از دیگر مواردی است که قیمت را تعیین می کند.

گاهی در حین عملیات کفسابی باید یک یا چند سنگ عوض شود که در قیمت کفسابی تاثیر گذار است.

در صورتی که سنگ ها درز داشته باشند، باید آن ها را با رزین هم رنگ سنگ پر کرد. به این رزین، رزین ساب می گویند که استفاده از آن روی قیمت کفسابی اثر دارد. البته این درزها با بتونه (سیمان سفید و چسب بتن) نیز قابل پر شدن هستند که هزینه کم تری دارد.

قیمت کفسابی پله در صورتی که تعداد پله ها پایین باشد به صورت تکی و در تعداد بالا به شکل تفاهمی محاسبه می شود.

قیمت کفسابی کفپوش های مختلف

در ادامه، قیمت کفسابی کفپوش های مختلف با هم مقایسه می شود.

کفسابی موزاییک

سابزنی موزاییک بسیار ارزان است، زیرا این سنگ از انواع سنگ های نرم است.

کفسابی سرامیک

سرامیک ها هم قابل کفسابی هستند، اما فقط انواع بدون برجستگی آنها، زیرا اگر سرامیک دارای برجستگی باشد، زیر ساب خراب می شود.

کفسابی سنگ تراورتن

تراورتن سنگی است که معمولا در نمای بیرونی و داخلی ساختمان به کار می رود و رنگی روشن و کرمی دارد. قسمت سابزنی این سنگ کمی از موزاییک بالاتر است.

کفسابی سنگ مرمر

کفسابی سنگ مرمر هزینه ای تقریبا برابر با کفسابی سنگ تراورتن دارد. ساب زدن این سنگ زیاد سخت نیست.

کفسابی سنگ گرانیت

هزینه کفسابی گرانیت کمی بیش تر از انواع ذکر شده در بالاست.

 چرا کفسابی اهمیت زیادی دارد؟

اگر کفسابی صورت نگیرد، درز سنگ ها به مرور باز می شود و سنگ کیفیت اولیه خود را از دست می دهد، ولی اگر سطح سنگ ساب زده شود، سنگ ضد عفونی می شود، حالت براق آن حفظ می شود و دوام بیش تری نیز پیدا می کند

مهم ترین فواید کف سابی سنگ گرانیت :

  •  بر طرف کردن تمامی پوسیدگی ها و فرسودگی های سنگ گرانیت ، براق کردن سنگ های کهنه و قدیمی موجود در ساختمان ها .
  • رفع رگه های موجود بر روی سنگ گرانیت و پر کردن منافذ سطح سنگ گرانیت .
  • براق و شفاف نمودن سنگ های مات شده گرانیت .
  • رفع سوختگی ها و سوراخ هایی ایجاد شده بر روی سطح سنگ گرانیت .
  • ایجاد رسوب کمتر در سنگ های شده نسبت به سنگ کهنه گرانیت .
  • عدم نیاز نسبت به تعویض سنگ آسیب دیده یا دچار شکستگی .
  • ایجاد هم سطحی و شفاف شدن سنگ های گرانیت .
  • پر شدن درز لای سنگ های گرانیت .
  • ایجاد دوام و عمر بیشتر سنگ گرانیت  .
  • کاستن از هزینه های افراد برای نظافت و زیبایی اماکن .
  • عدم استفاده از موادی در طی کف سابی که افراد را دچار مسمومیت کند و به سلامتی آنها آسیب برساند استفاده نمی شود .
  • افزایش انعکاس نور را در کف مکان مورد نظر .

قیمت و هزینه کف سابی گرانیت :

قیمت یا هزینه کف سابی و ساب زنی سنگ گرانیت معمولا به نوع سفارش مشتری بستگی دارد :

  • هزینه کف سابی برای فقط براق شدن ، متری ۲ تا ۳ هزار خواهد بود .
  • هزینه کف سابی برای رفع ناخنک ، پستی و بلندی و نیز ایجاد براقیت در سنگ ، متری تقریبا ۱۰ هزار تومان می باشد .
  • معمولاً قیمت کف سابی به صورت متر مربع محاسبه می گردد . دیگر عوامل تأثیر گذار عبارتند  از جمله نوع گرانیت ، میزان کثیفی و سختی کار در تمیزکردن لکه ها ، متراژ کف سابی گرانیت و میزان درزها و گوشه های دیوار ها و پستی و بلندی گرانیت  ها  .

ساب زدن سنگ گرانیت (کفسابی گرانیت) :

در کف سابی سنگ گرانیت ، به علت وجود کانی ها و مواد شیمیایی می بایست از موادی در سنگ سابی  استفاده شود که علاوه بر حفظ براقیت و شفافیت سنگ ، منجر به حفظ سلامت گرانیت ها شود .  از کف سابی برای جلای سنگ و رفع ناهمواری های سنگ استفاده می گردد تا هر نوع لکه سخت و یا هر نوع سوراخ در سنگ رفع شود  .

مراحل اجرای سنگ سابی کف :

  • مرحله اول ساب زنی با کمک سنباده زبر انجام می شود که این کار باعث می گردد تمامی ناهمواری های سطح آن از بین برود .
  • مرحله دوم اجرای ساب زنی با استفاده از سنباده های نرم تر می باشد که این کار باعث می گردد سنگ از هرگونه کدری و خط و خش عاری گردد .
  • مرحله سوم ، اجرای ساب زنی با استفاده از سنگ های نرم در جهت براق شدن و شفاف شدن سنگ می باشد.

براق کردن و همسطح سازی گرانیت برای کفسابی گرانیت:

هر فرد متخصص کفسابی گرانیت باید شناختی کلی از نوع سنگی که می بایست عملیات کف سابی را روی آن انجام دهد داشته باشد تا بتواند عملیات کفسابی گرانیت خود را بدون هیچ گونه آسیبی به مواد تشکیل دهنده سنگ آغاز نماید . پس از شناخت جنس و ویژگی های سنگ، نکته بعدی آشنایی با مواد ساب زننده و نیز کف سابی گرانیت است که می تواند در کیفیت نتیجه سنگ سابی بسیار تعیین کننده باشد.

انواع سطوح نیازمند کف سابی:

سطوح سنگی نیازمند به کف سابی عبارتند از :

  • انواع گرانیت ، مرمریت، تراورتن، سنگهای مصنوعی، لایم استون و گونه های مختلف دیگر .
  • سطوح موزاییکی وسطوح چوبی.
  • گرانیت های گرانیتی.
  • سطوح بتنی برای زیرسازی و کالیبره کردن سطوح جهت روکش اپوکسی یا پلی اورتن یا سطوح بتنی که تا حد درخشندگی ساییده و صیقلی شود.
دکمه بازگشت به بالا