سلامت و دانشکسب و کار برتر

علت های اصلی ریزش مو چیست؟

استفاده بیش از حد از مواد آرایشی

مقدمه: آیا میدانید علت ریزش مو در چیست؟ یکی از مشکلات رایجی که اکثر افراد جامعه آن را تجربه می ‌کنند، ریزش مو می باشد که به دلایل گوناگونی افراد دچار ریزش مو خواهد شد. ریزش مو در سالمندان یکی از عارضه های شایع در این دوران است، که می‌تواند به عواملی مانند مواد هورمونی، کم خونی، عوامل محیطی، ارثی بودن، نوع تغذیه و اختلالات مربوط به تروئید بستگی داشته باشد، ریزش مو در سالمندان امکان دارد عوارضی مانند افسردگی و از دست دادن روحیه را به همراه داشته باشد،

مزایای مزوتراپی مو: زیرا همانطور که مستحضر هستید این افراد دارای روحیه حساسی هستند، به همین علت توجه به ظاهر و آراستگی آنها اهمیت بسزایی دارد، بنابراین خانواده هایی که به تنهایی توانایی مراقبت از سالمندان خود و جلوگیری از ریزش موی آنان را ندارند، می توانند به دو روش حضوری و غیر حضوری به بزرگ‌ترین مرکز پرستاری مراجعه کرده و پرستار سالمند را استخدام کنند، تا انتهای مطالب همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتر درباره ریزش مو در سالمندان را به دست بیاورید.

یکی از دلایل اصلی ریزش مو در دوران سالمندی کاهش اسید فولیک خون است، زیرا اسید فولیک رابطه تنگاتنگی با ریزش مو دارد، هنگامی که بر اثر افزایش سن مواد مغذی مثل ویتامین کم شود، دلیل اصلی برای ریزش مو خواهد بود. بنابراین به سالمندان توصیه می گردد جهت جلوگیری از ریزش مو، مواد مغذی مانند اسید فولیک را در رژیم غذایی خود قرار دهند و از سبزیجات تازه و میوه ها مصرف کنند.

همان طور که می دانید به مرور زمان و با افزایش سن برخی از هورمون های بدن دچار تغییر می ‌شوند، که عوارضی برای سالمندان در پی دارد. زنان سالمند پس از سپری کردن دوران یائسگی هورمون های زنانه در بدن آنها کمتر ترشح شده اما این هورمون ها در بدن مردان افزایش می ‌یابد که تغییر هورمون می تواند یکی از دلایل ریزش مو در زنان سالمند محسوب شود.

متخصصان مجموعه پرستاری سفیر آرامش توصیه می کنند، برای یافتن دلیل ریزش مو در سالمندان قبل از مراجعه به پزشک و شروع درمان های شیمیایی سبک تغذیه خود را تغییر دهند، سالمندانی که دارای موهای چرب هستند، باید مصرف مواد غذایی مانند شیرینی جات، گوشت قرمز و کره را محدود کنند زیرا مصرف اینگونه مواد موجب افزایش چربی مو میشود.

یکی دیگر از علت ریزش مو در سالمندان می تواند کاهش اسید آمینه موجود در بدن باشد، بنابراین برای جلوگیری از کمبود اسید آمینه در بدن باید مواد مغذی مانند شیر و تخم مرغ مصرف شود.

اختلال در کارکرد تیروئید

مختل شدن عملکرد تیروئید نیز بر ریزش مو در سالمندان تاثیر گذار است، در طی کم کاری تیروئید، رشد موها، پوست و ناخن را تحت تاثیر قرار می گیرند، بنابراین سالمندان می توانند با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویزی هورمون های تیروئید را به سطح نرمال بازگردانده و در پی آن از ریزش موهای خود جلوگیری کنند.

بیماری لوپوس جز بیماری های خود ایمن محسوب می‌شود، اما منظور از بیماریهای خود ایمنی چیست؟ به علت یکسری از بیماری ها، سیستم ایمنی بدن به بافت‌های سالم حمله ور میشود که خود ایمنی نام دارد، این بیماری موجب سردردهای زیاد، خستگی مفرط، ریزش مو در سالمندان و درد مفاصل میشود، که امکان دارد خفیف یا خیلی شدید به نظر بیاید، لازم به ذکر است که در صورت همراه بودن ریزش مو با سایر علائم باید به پزشک متخصص مراجعه شده تا زمان درمان بیماری، ریزش موی سالمند نیز قطع شود.

در صورت ایجاد التهاب در پوست سر سالمند، رشد مو با کاهش مواجه شده و در پی آن ریزش مو رخ می دهد، برای جلوگیری از ریزش مو باید مصرف شامپو های درمانی را آغاز کرد.

در صورت استفاده بیش از اندازه از شامپو و مواد رنگی به ریشه مو آسیب وارد شده، که سبب ریزش مو خواهد شد. استفاده بیش از اندازه از محصولات آرایشی سبب شکستگی و ریزش مو در سالمندان می شود، زیرا این محصولات به دلیل دارا بودن مواد شیمیایی، پیاز مورا تحت تاثیر قرار می دهند.

همانطور که میدانید اکثر سالمندان به دلیل ابتلا به بیماری های خاص ، مجبور به استفاده از داروهای زیادی هستند، برخی از داروهای ضد افسردگی و ضد التهاب دارای عوارض خاصی هستند، که یکی از علت ریزش مو در سالمندان است

بسیاری از بانوان در دوره‌هایی از زندگی دچار ریزش مو می‌شوند. با توجه به اثری که موهای هر فرد بر زیبایی وی دارد ممکن است این ریزش مو برای او نگران کننده باشد. اما آیا تمام انواع ریزش مو خطرناک و نگران کننده هستند؟ آیا درمانی قطعی برای ریزش مو وجود دارد؟ در این مطلب از ، دکتر زهرا لطفی، متخصص پوست و مو به این سوالات پاسخ داده است.

به صورت کلی باید بدانیم که ریزش بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در طول روز، طبیعی است. در صورتی که شدت ریزش بیش از این مقدار باشد باید علت زمینه‌ای آن، بررسی و مشخص شود.

درمان ریزش مو |علت ریزش مو از ریشه چیست

ریزش مو به دو دسته‌ اصلی برگشت پذیر و برگشت ناپذیر (اسکارینگ) تقسیم می‌شود. در این مقاله به بررسی علل برگشت پذیر ریزش مو که شایع‌ترین انواع ریزش مو را تشکیل می‌دهند می‌پردازیم.

ریزش موی تلوژن افلوویوم شایع‌ترین نوع ریزش مو در مردان و زنان است که در شرایطی مشخص بروز می‌کند.

این نوع ریزش معمولاً با تاخیری ۳ الی ۴ ماهه بعد از علت زمینه‌ای شروع می‌شود و بدون درمان به مدت حدود شش ماه ادامه می‌یابد و سپس موهایی که در این بازه دچار ریز شده‌اند مجددا رشد می‌کند، اما با درمان‌های جدیدی که هر روزه در علم پوست و مو در حال پیشرفت هستند می‌توان دوره این ریزش را کوتاه و موهای ریخته شده را سریعتر بازیابی کرد.

دومین علت شایع ریزش مو و ریزش آندروژنیک است و همانطور که از اسم آن مشخص است، دو بازوی اصلی یعنی ژن‌ها و هورمون‌ها علت ایجاد آن هستند. بنابراین اگر شما در بین افراد خانواده پدری یا مادری سابقه کم پشتی یا ریزش مو دارید، احتمال اینکه به مرور زمان موهای شما کم پشت و نازک شده و از تراکم موها کاسته شود وجود دارد.

در خانم‌هایی که از اختلالات هورمونی همچون سندروم تخمدان پلی کیستیک یا تنبلی تخمدان رنج می‌برند هم این نوع ریزش به دلیل افزایش هورمون‌های مردانه قابل رویت است. این ریزش با داروهای هورمونی که تحت نظر متخصص پوست و در دوره‌های مشخصی مصرف می‌شود، قابل درمان است.

از دیگر علل شایع ریزش مو می‌توان به ریزش موی سکه‌ای اشاره کرد که در هر دو جنس زن و مرد در نقاط مختلف سر و ابرو و ریش قابل رویت است و همانطور که از اسم آن پیدا است در ناحیه‌ای که شبیه به یک دایره است موها دچار ریزش می‌شوند. این نوع ریزش نوعی بیماری خود ایمنی محسوب می‌شود بنابراین در درمان آن، زمان اهمیت ویژه‌ای دارد و باید در کوتاه‌ترین زمان از شروع ریزش جهت درمان به متخصص پوست مراجعه کنید

دکمه بازگشت به بالا