آموزش بیلیارد بچه گانه

چگونگی آموزش بیلیارد به کودکان؟ افراد از چه سنی میتوانند بیلیارد بازی کنند؟ لوازم مخصوص بیلیارد کودکان چیست؟ در این مقاله سعی کردیم به تمام سوالات بالا پاسخ دهیم، پس اگر شما نیز دغدغه یادگیری آکادمیک بیلیارد کودکتان را دارید تا پایان همراه ما باشید. آموزش تمام رشته ها به کودکان دشواری های خاص خود را داشته و موفق شدن در این مورد مستلزم روحیه پرانرژی و صبور مربی است.

توجه داشته باشید بخش اصلی شخصیت فرزندتان میتواند با رشته ای که برای فعالیت انتخاب کرده شکل بگیرد. آنها به واسطه بازی کردن پیروی از قوانین، همکاری و … را یاد میگیرند. بیلیارد ورزشی مفرح برای تمام افراد با هر سن و مهارتی است، حتی کودکان! اکثر کودکان در مواجه با این رشته جذب توپهای رنگی روی میز شده و سریعا میخواهند به بازی بپردازند، مانع آنها نشوید.

سن شروع یادگیری بیلیارد برای کودکان

برای یادگیری و آموزش بازی بیلیارد به کودکان و یا اسنوکر محدودیت سنی خاصی در نظر گرفته نمی شود. از زمانی که فرد با هر سن و جنسیتی بتواند چوب بیلیارد را به ‌دست بگیرد و قدش به میز بازی برسد، میتواند یادگیری و بازی را شروع کند. بسیاری از مربیان برای کودکان کم سن که ارتفاع میز برای آنها مناسب نیست وسیله ای مانند چهارپایه یا سکو در نظر میگیرند تا با استفاده از آن بتوانند مسلط تر در کنار میز قرار بگیرند.

والدین میتوانند کودکان خود را با بازی بیلیارد آشنا کرده تا به واسطه این رشته جذاب شاهد یادگیری آسان هندسه، زوایا و همینطور پرورش دیگر مهارت‌های فرزندشان باشند تا او بتواند بصورت مادام العمر از این موارد کاربردی در زندگی خود استفاده کند. برای افراد تازه کار، مخصوصا کودکان مواجه با استراتژی‌های بازی ممکن است سخت و گیج‌کننده باشد.

همین امر آموزش بیلیارد به افراد کم سن و سال را برای مربیانی با سال‌ها تجربه بازی چالش برانگیز میکند. پس انتخاب روش آموزش باید کاملا هوشمندانه باشد. وی(مربی) باید روحیات کودک را شناخته و همسو با او آموزش را به صحیح ترین شکل ممکن آغاز کند. حتما باید شروع آموزش بیلیارد به کودکان از مبحث جذابی باشد تا علاقمندی فرد افزایش یابد. اگر این موضوع بدرستی صورت نگیرد می‌تواند هر کودکی را از یادگیری این ورزش جذاب، فراری دهد.

مراحل شروع یادگیری بازی بیلیارد برای کودکان

ما به والدین پیشنهاد میدهیم قبل از مواجه فرزندشان با دنیای بیلیارد و اسنوکر حتما مدتی به شکل دقیق در مورد مربی و نحو آموزش بیلیارد به کودکان تحقیق کنند. با در نظر گرفتن این موارد، نکاتی برای آموزش بیلیارد مطرح می‌کنیم که می‌تواند هر کودکی را به این ورزش علاقه‌مند کند.

ساده شروع کنید

کودکان عاشق بازی و سرگرمی هستند پس چه بهتر که در ابتدا برای مدت خیلی کوتاهی آنها را آزاد بگذاریم تا کاملا با لوازم و میز و توپهای رنگی آشنا شوند، سپس نحو گرفتن چوب و ایستادن را به او آموزش دهید تا بتواند در پشت توپ بدرستی قرارگیرد. در قدم بعدی توجه داشته باشید که بهترین نقطه برای شروع آموزش استفاده از یک توپ سفید و یک توپ هدف است.

توپ‌ هدف را مستقیم به ‌خط کرده و ضربه‌های ابتدایی را تمرین کنید، به کودکتان نشان دهید که چطور با ضربه به توپ سفید، می‌تواند توپ هدف را در پاکت‌های گوشه میز جای بدهد. حتی میتوانید ساده تر پیش بروید، به این شکل که: بدون چوب شروع کنید و به کودکتان نشان دهید که چگونه با غلتاندن توپ‌ سفید، توپ‌های دیگر را به سمت پاکت‌ها هدایت کند و مادام انجام این تمرینات درباره چیز‌هایی که می‌بیند برایش توضیح دهید، با این شیوه کودکتان متوجه تغییرات در مسیر توپ در اثر شدت ضربه‌ها و زاویه‌های مختلف برخورد توپ‌ها می‌شود.

بد نیست که در این مرحله کودک نکاتی را یادداشت کند، اما برای توضیح تئوری و استراتژی‌های بازی عجله نکنید. اجازه دهید او تک ضربه‌ها را تمرین کرده تا با گرفتن چوب بیلیارد در دست خود کنار بیاید و سرعت بازی را تجربه کند.

یادگیری با بازی‌کردن

یادگیری با بازی کردن یکی از بهترین روش های آموزش بیلیارد به کودکان می باشد. انجام بازی ٨بال ( دو رنگ در مقابل تک رنگ) یک شیوه ساده و به اندازه کافی جذاب است تا کودکان قوانین اولیه بازی را فراگرفته و بخاطر بسپارند. پس قبل از توضیح استراتژی‌ها و مفاهیم عمیق‌ بیلیارد، بهتر است که اجازه دهید کودکتان بازی را انجام دهد. چه بهتر که کودکان در مقابل هم بازی کنند و شما با نظارت بر بازی، نکاتی را برای آن‌ها توضیح داده و به سوالات‌شان جواب دهید.

در یک بازی واقعی کودک از دیدگاه خودش ایده‌هایی راجع به بازی کسب می‌کند، همین موضوع منجر به کشف علاقه شخصی‌اش شده و انجام این ورزش را برای کودک لذت‌ بخش می‌کند. پس تمرین جدی را برای بعد گذاشته و اجازه دهید که کودک ابتدا لذت بازی را کشف کند و محو حرکات توپها روی میز بیلیارد و اسنوکر شود.

رشد مهارتهای کودکان در زمان بازی بیلیارد

کودکان با هر سنی میتوانند در زمان بازی بیلیارد هماهنگی چشم و دست خود را قوی تر کنند، وقتی فرزند شما درحال بازی بیلیارد است مدام در حال فکر کردن به نحو، قدرت و … ضربات است همین موضوع باعث رشد قابلیت حل مسئله در فرد میشود.
از طرفی افرادی که از سنین پایین به فعالیت در رشته بیلیارد و اسنوکر میپردازند تمرکزشان افزایش می یابد. توجه به قوانین و عکس العمل توپها بعد از ضربه و دقت به استایل صحیح حین چوبکشی به فرد کمک میکند تا تمرکز خود را بهبود بخشیده و در نتیجه قدرت یادگیری و قوای ذهنی شخص بالاتر میرود.
علاوه بر انجام بازی، گاها میتوان با نشان دادن ویدیوهای مسابقات و ضربات جالب به فرزندتان به تصویر سازی و حافظه تصویری وی کمک کنید.

توجه داشته باشید روش یادگیری هرفرد میتواند با دیگری متفاوت باشد، پس بهترین کار برای آموزش صحیح فرزندتان مشورت با یک مربی حرفه ای و مناسب است تا وی با استفاده از تخصص و تجربه خود روش آموزش ایده آل فرزند شما را مشخص کرده و نسبت به آن برنامه ریزی کند.
آموزش سنین پایین به شدت کار حساسی بوده، در این مسیر به هیچ وجه فرد را مجبور به انجام کاری نکنید.

لوازم جانبی مخصوص بیلیارد افراد کم سن

همانطور که در ابتدا گفتیم برای شروع بازی مهم است قد فرد به میز برسد و حتما او بتواند چوب را بدرستی در دست خود کنترل کند. پس باید برای کودکان آماده یادگیری لوازم خاصی تهیه کنیم تا علاوه بر مهیا کردن شرایط ایده آل، فرزندمان با ذوق بیشتری ناشی از داشتن لوازم شخصی و مورد علاقه خود به سمت این رشته کشیده شود.

چوب کوتاه بازی ( چوب باید متناسب با قد فرد انتخاب شود تا از ارتفاع مناسبی برخوردار باشد)
سکو یا چهار پایه (برای کودکانی که به میز نمیرسند. ارتفاع آن بستگی به قد افراد دارد)
گچ و کاور چوب، حتما حین آموزش به کودک یاد دهید قبل از هر ضربه به سرچوب خود گچ بزند و بعد از پایان بازی چوب را در کاور یا کیس مناسب قراردهد تا از آسیب دیدن آن جلوگیری شود.

نکاتی که باعث علاقه و پیشرفت در آموزش بیلیارد به کودکان می شود

قوانین را توضیح ندهید

باید توجه داشته باشید اگر بخواهیم تمام اصول و قوانین بازی را در چند جلسه و بصورت یکجا به کودکان یاد بدهیم باعث عدم علاقه مندی آنان شده و به اصطلاح آنها از این رشته زده میشوند، در این صورت ممکن است دیگر به تمرینات خود توجه چندانی نکنند. برای مثال اگر بخواهیم به یک کودک طریقه صحیح ایستادن را اموزش دهیم قطعا موفق نمی شویم زیرا ارتفاع میز در قیاس با قد یک کودک بسیار بلند است.

در این مورد بسیاری از مربیان بزرگ دنیا نیز بر این باورند که کودکان به هر شکلی که راحت تر هستند باید بایستند و ضربه بزنند، پس بر استایل و ایستادن آن ها به شکل اصولی اصرار نکنید! “قوانین را توضیح ندهید” کودکان قدرت یادگیری بسیار بالایی دارند شما می توانید همراه با اتفاقات بازی قوانین را توضیح دهید تا کودک بصورت ناخودآگاه با فرمت صحیح بازی مواجه شود.

مثلا فری بال در بازی اسنوکر را زمانی که اتفاق افتاد توضیح دهید و اطمینان داشته باشید وی اینگونه درک بهتری از قوانین و مقررات بازی پیدا می کنند. همچنین در حین بازی از اصطلاحات ابتدایی بازی استفاده کنید تا او با این مفاهیم به آسانی آشنا شود. “تکنیک خودتان را غالب نکنید” در ابتدا سعی کنید طریقه درست ضربه زدن را بیاموزید زیرا اگر بازیکنی ضربه زدن صحیحی داشته باشد به مرور باعث پیشرفت و خلاقیت در بازی که همان تکنیک فردی است می شود.

کودک را تنبیه نکنید

اگر او ضربه ای را بی دقت زد یا موفق به پاکت کردن نشد به آن شانس تکرار ضربه را بدهید و بگویید اینبار دقت بیشتری کند. همچنین از تشویق استفاده کنید، این موضوع باعث افزایش علاقه و اعتماد به نفس آنها میشود.

 

دکمه بازگشت به بالا