ماجرای سرقت ۱.۴ میلیارد دلار اتریوم چیست؟ / ایرانیان از این اتفاق متضرر می شوند!

گزارش آنا از لرزه در دنیای رمز ارز ها؛

ماجرای سرقت ۱.۴ میلیارد دلار اتریوم چیست؟   ایرانیان از این اتفاق متضرر می‌شوند!

یک کارشناس حوزه رمز ارز گفت: هک در این ابعاد نشان دهنده عدم رعایت مقررات امنیتی در نگهداری از رمز شخصی کیف پول های صرافی بای بیت بوده است اما می توان رقم سرقت شده را مسترد کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا صبح امروز خبری عجیب و دلهره آور دنیای رمز ارز ها را به لرزه در آورد؛ صرافی بای بیت اعلام کرد که هکران موفق به نفوذ به کیف پول گرم این صرافی شده و معادل ارزش ۱.۴ میلیارد دلار اتریوم را به سرقت برده اند. حجم زیاد سرقت و همچنین جو روانی ایجاده شده در پی آن به سرعت موج ریزش قیمت بیت کوین و اتریوم و به دنبال آن تقریبا سایر رمز ارز شد؛ اما حقیقت ماجرا چیست و این اتفاق چگونه رقم خورده است.

عباس آشتیانی پروهشگر و متخصص حوزه بلاکچین و رمز ارز در این خصوص به خبرنگار آنا گفت: سرقت رمز ارز در مقیاس ۱.۴ میلیارد دلاری تنها یک هک نرم افزاری نیست بلکه احتمالا مشکلی امنیتی در فعالیت کسانی است که مشغول نگهداری از کیف پول سرد این صرافی بوده اند؛ چرا که شیوه کار این صرافی ها به این صورت است که مقداری از دارایی خود را در کیف پول گرم نگهداری می کنند یعنی کاربر می تواند درخواست برداشت را در سکو ثبت نماید اما تراکنش بلاکچینی انجام نمی شود پس می توان گفت که این هک در این ابعاد ناشی از عدم رعایت مقدمات امنیتی کیف پول های صرافی مذکور بوده است.

وی ادامه داد: حجم این سرقت بسیار بالا بوده است و همانطور که می دانید صرافی رمزارزی صرفا یک سکوی تبادل است و دارایی ها در خود این سکو نگهداری نمی شود بلکه دارایی ها به صورت دیتا بیسی است و در کیف پول های سرد توسط مدیران سکو نگهداری می شود.

مشکلی بزرگ برای ایرانیان!

آشتیانی در ادامه اظهار کرد: نکته مهم اینجاست که صرافی بای بیت یک سکو رمز ارزی خارجی است که در ایران هیچ شعبه و نماینده ای نداردو متاسفانه اگر ایرانیان از این سکو برای مبادلات خود استفاده کرده باشند و در خلال این سرقت دارایی را از دست داده باشند برای پیگیری آن با مشکلات عدیده ای مواجه خواهند شد.

ماجرای سرقت

وی ادامه داد: این اتفاق به نوعی در حال گوشزد کردن ضرورت تدوین الزامات نگهداری امن دارایی دیجیتال است؛ در این راستا باید هر چه سریع تر کارشناسی های لازم انجام شده و روش های نگهداری دارایی های دیجیتال امن شود.

سارق شناسایی می شود!

این کارشناس حوزه بلاکچین تصریح کرد: در چنین شرایطی نوسانات بازار طبیعی است و به زودی بازار به آرامش می رسد اما با توجه به خاصیت شفافیت حوزه بلاکچین می توان گفت که سارق نیز در نقد کردن رمز ارز های سرقت شده با مشکل مواجه خواهد شد چرا که کیف پول های مقصد مشخص است و از آن کیف پول هر تراکنشی که انجام شود قابل رد شدن از سوی مقصد و یا حتی ضبط دارایی است.

وی تصریح کرد: تنها راه سارق برای استفاده از دارایی سرقت شده رجوع به بازار های همتا به همتا و زیر زمینی است؛ چرا که در هک پلتفرم ام تی گابس که در سال ۲۰۱۳ اتفاق افتاد معادل ۷۲ میلیارد دلار بیت کوین بود اما با توجه به شفافیت بازار رمز ارز این مبلغ مسترد شد.

دکمه بازگشت به بالا