این نان سالم کلسترول و قند خون را با هم کاهش می دهد
بسیاری از مردم نمی توانند زمان زیادی را به برنامه ریزی وعده های غذایی خود اختصاص دهند. انتخاب غذا هایی که فواید سلامتی متعددی دارند برای این افراد ساده تر است.
نان گندم آلمانی دارای مشخصات غذایی منحصر به فرد و طعم متفاوتی است که آن را متمایز می کند. اسپلد گندم آلمانی یا گندم شهر کردی نوعی گندم است اما ترکیب متفاوتی دارد و غالباً از آن به عنوان غلات قدیمی یاد می شود. این دانه در طول قرن ها تلاقی یا اصلاح نشده باقی مانده است. وقتی گندم آلمانی می خورید بدنتان دانه ای دریافت می کنید که برای نسل ها بدون تغییر باقی مانده است.
با این حال چه چیزی به نان گندم آلمانی خواص احتمالی کاهش کلسترول و کنترل قند خون را می دهد؟ پاسخ در محتوای بالای فیبر محلول این گندم نهفته است. گزارشات نشان می دهد که یک چهارم فنجان آرد گندم آلمانی حاوی ۵ گرم فیبر است. نان گندم آلمانی یک نوع نان مطلوب برای هر کسی است که سعی می کند به سطح کلسترول و قند خون سالم تری برسد. این نان با چربی های تک اشباع آهن روی مس منیزیم و فسفر غنی است. همچنین سرشار از اسید اولئیک است. با این حال این فیبر است که بیشترین تأثیر را بر کلسترول و قند خون دارد.
انواع غلات کامل به ویژه نان گندم آلمانی حاوی فیبر محلول است که تحقیقات نشان می دهد می تواند به کاهش کلسترول بد کمک کند. فیبر محلول در روده ها جذب نمی شود و به کلسترول غذا ها متصل می شود و آن را از بدن خارج می کند. غلات سبوس دار همچنین به دلیل محتوای فیبر محلول می تواند با کاهش سرعت هضم و جذب گلوکز (قند) در جریان خون به مدیریت سطح قند خون نیز کمک کند.
تحقیقات علمی از مصرف فیبر محلول به عنوان مکانیزمی برای محافظت در برابر افزایش کلسترول و افزایش قند خون حمایت می کند. محققان استفاده از مکمل های فیبر محلول را در کاهش انواع مختلف کلسترول در جمعیت های پرخطر بررسی کردند. آن ها به این نتیجه رسیدند که به ازای هر ۵ گرم فیبر محلول مصرف شده افراد احتمالاً کاهش قابل توجه در کلسترول بد و سطح کلسترول کل خود را مشاهده می کنند. در بررسی سال ۲۰۲۱ نیز محققان اثرات فیبر محلول را بر سطح قند خون شرکت کنندگان مبتلا به دیابت نوع ۲ بررسی کردند. نتایج آن ها نشان داد خوردن فیبر محلول به کنترل مدیریت قند خون کمک می کند. با این حال شایان ذکر است که نویسندگان توصیه کردند که مطالعات بیشتری برای اثبات اثر فیبر محلول در متعادل کردن سطح قند خون روزانه انجام شود.
دانه های گندم آلمانی ممکن است قدیمی باشند و غیرعادی به نظر برسند. با این حال نان گندم آلمانی اصلاً عجیب و غریب نیست و مانند هر نان دیگری به نظر می رسد. این نان طعمی خاکی و آجیلی دارد که می تواند طمع جدیدی را به غذا های سنتی اضافه کند. این نان سبوس دار برای تهیه یک ساندویچ مقوی یا برشته شده در کنار یک سوپ یا خورش آرامش بخش عالی است. همچنین یک نان تست فوق العاده است که با مربا عسل یا حتی کره بادام زمینی بسیار خوشمزه است. نان گندم آلمانی را می توان به تکه های کوچک برش داد و با یک بشقاب پنیر و میوه سرو کرد. در واقع هیچ محدودیتی برای نحوه مصرف این نان وجود ندارد.
تنها اخطار درباره این نان وجود گلوتن در آن است. نان گندم آلمانی می تواند تأثیری مشابه بر افرادی دارد که به محصولات گندم حساسیت دارند بگذارد. بر این اساس اگر به گندم حساسیت دارید بهتر است این نان را نیز مصرف نکنید.