اقتصادیکسب و کار برتر

چگونه یک مکانیک خودرو شویم؟

معرفی شغل مکانیک خودرو

به نقل از صنایع پیشرو خودرو از قطعات و سیستم های گوناگونی تشکیل شده است. سیستم تعلیق، سوخت رسانی، انتقال قدرت، چرخ و ترمز، هدایت و فرمان، برق از مهم ترین سیستم های خودرو می باشند. یک مکانیک خودرو بایستی با انواع سیستم ها و قطعات خودرو و طرز کار آنها آشنا باشد و به خوبی بتواند مشکلات ایجاد شده در آنها را رفع نماید. تعمیر موتور خودرو و رفع مشکلات ایجاد شده در آن از دیگر وظایفی است که یک مکانیک خودرو به صورت حرفه ای باید به آن تسلط داشته باشد.

ابزار مخصوص مکانیکی مصرف سوخت بالا، خراب شدن دینام، بروز مشکل در پلوس، ، ، خرابی واترپمپ، لرزش فرمان، ، بروز مشکل در گیربکس برخی از رایج ترین مشکلاتی است در خودرو رخ می دهد. یک مکانیک خودرو به خوبی باید بتواند این مشکلات و دیگر مشکلاتی که در خودرو رخ می دهد را عیب یابی و تعمیر نماید.

 تعمیرکار خودرو چه کار می کند؟

شما به عنوان مکانیک خودرو بایستی از مهارت های گوناگونی بهره مند باشید. در این بخش به برخی از مهم ترین این مهارت ها اشاره خواهیم کرد.

  • مهارت در باز و بسته کردن موتور
  • توانایی باز و بسته کردن گیربکس
  • تنظیم موتور
  • تعویض لنت
  • تعویض شمع های خودرو
  • تعمیر مشکلات سیستم تعلیق، فرمان، سوخت و غیره
  • تعویض سنسور اکسیژن
  • بررسی سلامت چرخ ها
  • تعویض تسمه تایم
  • تعمیر و تعویض واشر سرسیلندر
  • تعویض دسته موتور خودرو
  • تعویض و تعمیر رادیاتور و ترموستات
  • و بسیاری از مهارت های دیگر

حتماً بخوانید:

وضعیت استخدام، بازار کار و آینده شغلی مکانیک خودرو

تجهیزات تعمیرگاهی: تغییر در سبک زندگی افراد خودرو را به یکی از مهم ترین وسایل تبدیل کرده است و امروزه شاهد افزایش روز افزون تعداد خودروها در کشور هستیم و حداقل هر خانواده ایرانی دارای یک خودرو می باشد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که به ازای هر 5 نفر یک وسیله نقلیه وجود دارد که در کشور ما این تعداد به یک خودرو به ازای هر سه نفر می باشد. همچنین نتایج آمار و بررسی ها نشان می دهد که تعداد خودروها در کشور افزایش چشمگیری داشته و نرخ تولید آن روز به روز در حال افزایش است.

همه این موارد نشان از بازا رکار عالی شغل مکانیک خودرو می دهد و این شغل را به یکی از بهترین مشاغل فنی تبدیل کرده است. شغلی که به دنبال افزایش تعداد خودرو می توان آینده بسیار عالی را برای آن متصور شد.

نتایج بررسی ها نشان می دهد که وضعیت استخدام این شغل در سال های پیش رو پیشرفت چشمگیری داشته و تا سال 2020 رشدی 17 درصدی داشته است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دیگر مشاغل فنی توصیه می کنیم مقاله “” را مطالعه کنید.

جلوگیری از سولفاته شدن باتری |سولفاته شدن سر باطری اتمی

فرصت های شغلی مکانیک خودرو

برای مکانیک خودرو فرصت های شغلی بسیاری وجود دارد. اگر از سرمایه بالایی برای راه اندازی مغازه مکانیکی خودرو بهره مند نیستید می توانید پس از گذراندن دوره های مکانیکی و با در اختیار داشتن مدرک فنی حرفه ای برای نمایندگی های تعمیرات خودرو رزومه ارسال کرده و به استخدام آنها درآیید.

امروزه گاراژهای و مراکز بسیاری به دنبال یک تعمیرکار متخصص خودرو هستند، می توانید به عنوان تعمیرکار خودرو در این مراکز مشغول فعالیت شوید.

علاوه بر این می توانید در کارخانه های تولید کننده خودرو نظیر ایران خودرو و سایپا یا کارخانه های تولید کننده قطعات خودرو مشغول فعالیت شوید.

فعالیت در مراکز امداد خودرو از دیگر فرصت های شغلی پیش رو مکانیک خودرو می باشد.

همچنین می توانید در مراکز معاینه فنی خودرو به فعالیت بپردازید.

همچنین می توانید به صورت شراکتی یا فردی برای راه اندازی تعمیرگاه خودرو اقدام کنید.

 درآمد تعمیرکار خودرو

میزان درآمد مکانیک خودرو وابسته به فاکتورهای گوناگونی است و نمی توان مبلغ مشخصی را برای آن تعیین کرد. دانش و تجربه کاری شما در زمینه تعمیرات خودرو، مهارت در تعمیر خودروهای خارجی، سرعت و دقت در کار، کیفیت ارائه خدمات، مشتری مداری، تبلیغات برخی از مهم ترین عواملی است که بر درآمد مکانیک خودرو تاثیرگذار است.

نتایج بررسی نشان می دهد، که تعمیرکاران متخصص خودرو از درآمد بالایی برخوردار هستند. 8 تا 20 میلیون تومان متوسط درآمد مکانیک خودرو در ماه است که این مبلغ با توجه به افزایش سطح دانش و مهارت شما بیشتر خواهد شد.

دستمزد مکانیک خودرو

دستمزد مکانیک خودرو با توجه به مشکلی که برای خودرو پیش آمده است و سختی و آسانی تعمیرات آن متفاوت است. ممکن است لازم باشد شما یک پیچ خودرو را باز و بسته کنید یا موتور را به طور کامل پیاده و سوار کنید یا گیربکس را باز و بسته کنید یا لنت جلو و عقب را تعویض کنیدیا پمپ ترمز و هیدرولیک را تعویض کنید و بسیاری از فعالیت های دیگر را انجام دهید. به طور کلی می توان متوسط هزینه دستمزد 300 تا یک میلیون تومان را برای این شغل در نظر گرفت.

تعرفه و اجرت مکانیک خودرو از سوی اتحادیه صنف تعمیرکاران برای خودروها تعیین می شود. در ادامه با هزینه دستمزد برخی از مهم ترین خدمات خودرو بیشتر آشنا می شویم:

دستمزد باز و بست گیربکس و تعمیر کامل گیربکس : 430.000 هزار تومان

دستمزد دیاگ خودرو: 70.0000 هزار تومان

دستمزد قیمت تعمیر و تنظیم کامل موتور:  1.230.000 هزار تومان

دستمزد تعویض تسمه تایم: 170.000 هزار تومان

دستمزد تست انژکتور: 75.000 هزار تومان

حتماً بخوانید:

چگونه می توان مکانیک خودرو شد؟

برای ورود به بازار کار مکانیک خودرو نیازی به تحصیل در دانشگاه نیست و شما می توانید به سادگی با شرکت در دوره آموزش مکانیکی در یک آموزشگاه عالی و تخصصی با مهارت های مورد نیاز این شغل آشنا شوید. یادگیری مکانیکی خودرو کاملا به شما و میزان علاقه شما بستگی دارد. بیایید نگاهی به مسیر شغلی تعمیرکار خودرو بیاندازیم و ببینیم برای مکانیک خودرو شدن چه مراحلی را باید طی کرد.

گام اول: آیا شغل مکانیک خودرو برای من مناسب است؟

در اولین قدم باید از خود بپرسید که آیا به این شغل علاقه مند هستید یا خیر. توجه داشته باشید که در صورتی علاقه نداشتن به این شغل پس از گذشت زمان کوتاهی از این حرفه خسته شده و در آن به موفقیت نخواهید رسید. بنابراین توصیه می کنیم تحقیق کنید و اطمینان حاصل کنید که این شغل برای شما مناسب بوده و با روحیه شما سازگار است.

حتماً بخوانید:

گام دوم: صفر تا صد مکانیک خودرو را یاد بگیرید .

باز و بسته کردن موتور و دیگر قطعات خودرو و تعمیر و عیب یابی آن امری تخصصی است و هر کسی قادر به انجام آن نیست. موتور از قطعات گوناگونی تشکیل شده و عیب یابی و تعمیر آن مستلزم شناخت این قطعات و کارکرد آنها می باشد. چرا که کوچکترین اشتباه در تعمیر این قطعات ممکن است باعث وارد شدن آسیب جدی به موتور و دیگر قطعات شود. بنابراین مهم ترین موضوعی که باید برای ورود به این شغل به دست آورید دانش و مهارت است.

برای یادگیری این مهارت ها روش های گوناگونی وجود دارد. اما بهترین روش آن است که آموزش به صورت همزمان تئوری و عملی صورت گیرد. زیرا تا زمانی که شما خودرو و موتور آن را باز نکنید نمی توانید در بازارکار به موفقیت برسید.

شاگردی کردن نزد تعمیرکار خودرو یکی از روش هایی است که می توانید برای یادگیری مهارت های این شغل انتخاب کنید. در این روش به صورت عملی بر روی خودرو کار می کنید اما به طور کامل با قطعات خودرو آشنا نشده ضمن اینکه یادگیری نیاز به زمان طولانی دارد.

روش دیگر برای یادگیری ثبت نام در دوره های مکانیکی است. یادگیری در این روش نسبت به روش اول به زمان کمتری نیاز دارد، ضمن اینکه آموزش به صورت عملی و تئوری همزمان صورت می گیرد و در پایان دوره نیز یک مدرک معتبر به شما ارائه می شود که به کمک آن می توانید برای نمایندگی های تعمیرات خودرو روزمه ارسال کرده و به استخدام آنها درآیید.

حتماً بخوانید:

گام سوم: تمرین و تکرار کنید.

شغل مکانیک خودرو جز آن دسته از مشاغل فنی است که برای متخصص شدن در آن باید به میزان زیادی تمرین و تکرار داشته باشید تا تسلط کافی را برای باز و بسته کردن موتور و دیگر قطعات خودرو و عیب یابی و تعمیر آن به دست آورید. اگر در انتخاب آموزشگاه دقت داشته باشید و آموزشگاه خوبی را انتخاب کرده باشید فرصت این تمرین و تکرار برای شما مهیا شده و می توانید بدون استرس در بازار کار مشغول کار شوید.

برای تمرین و تکرار بیشتر می توانید مدت زمانی را نزد یک تعمیرکار حرفه ای خودرو به شاگردی بپردازید.

گام چهارم : دانش خود را به روز کنید.

از آنجایی که مدل های خودرو روز به روز در حال تغییر و پیشرفت است. بنابراین شما به عنوان تعمیرکار خودرو برای موفقیت در این شغل بایستی خود را با این تغییرات به روز کنید. اگر قصد حرفه ای شدن در این شغل را دارید توصیه می کنیم علاوه بر یادگیری تعمیرات خودروهای داخلی نظیر محصولات ایران خودرو و سایپا بر روی تعمیر خودروهای خارجی نیز تمرکز کنید و در این زمینه نیز اطلاعات خود را به روز کرده و افزایش دهید.

حتماً بخوانید:

 

سرمایه اولیه برای راه اندازی مکانیکی خودرو

برای راه اندازی مغازه مکانیکی خودرو شما بایستی چند هزینه را در نظر بگیرید. هزینه آموزش و یادگیری مکانیکی، هزینه اجاره و رهن مغازه و هزینه خرید تجهیزات از مهم ترین هزینه هایی است که باید برای ورود به این شغل در نظر داشته باشید.

هزینه آموزش مکانیک خودرو از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید. دقت کنید که اگر در انتخاب آموزشگاه دقت نداشته باشید نه تنها هزینه شما به هدر خواهد رفت بلکه زمان خود را نیز از دست خواهید داد و در بازار کار به موفقیت نخواهید رسید. مطمئن باشید که پس از ورود به بازار کار در همان ماه اول هزینه یادگیری و آموزش به شما باز خواهد گشت.

هزینه اجاره و رهن مغازه از دیگر موضوعاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. این هزینه با توجه به شهر و محله ای که قصد فعالیت در آن را دارید متفاوت است. اگر از سرمایه بالایی برای رهن مغازه برخوردار نیستید می توانید به جای رهن مغازه را اجاره کنید. توصیه می کنیم برای شروع از محله هایی که هزینه های اجاره آنها پایین تر است کار خود را آغاز کنید.

هزینه خرید تجهیزات از دیگر هزینه های مهمی که برای ورود به بازار کار این شغل باید به آن توجه داشته باشید. جعبه ابزار، بوکس، انواع آچار، انبردست، سیم چین، جک، خرک، دستگاه دیاگ، خار جمع کن، فولی کش، چکش، سوپاپ جمع کن برخی از مهم ترین ابزار و تجهیزات برای ورود به این شغل می باشد. که برای خرید آن ها به سرمایه 10 تا 20 میلیون تومانی نیاز دارید.

انتخاب بهترین آموزشگاه مکانیک خودرو

انتخاب یک آموزشگاه حرفه ای یکی از مهم ترین موضوعاتی است که بایستی هنگام یادگیری مهارت های این شغل به آن توجه داشته باشید. امروزه آموزشگاه های بسیاری دوره های مکانیکی را برگزار می نماید اما توجه داشته باشید که شیوه آموزش و کیفیت دوره ها در این مراکز یکسان نمی باشد. بنابراین لازم است که پیش از ثبت نام به نکاتی توجه داشته باشید.

طول دوره آموزشی، کامل بودن سرفصل ها، مجهز بودن کارگاه های آموزشی، سابقه و تجربه استاد دوره، اعتبار مدرک ارائه شده، نوع آموزش (عملی بودن)، زمان و شیوه پشتیبانی برخی از مهم ترین ویژگی های بهترین آموزشگاه مکانیک خودرو است که بایستی هنگام ثبت نام به آن توجه داشته باشید.

آموزشگاه فنی برق یکی از بهترین مراکز برای گذراندن دوره های مکانیکی است که به صورت کاملا  تخصصی و در کارگاه های مجهز و عملی دوره های خودرویی را برگزار کرده و همه ساله کارآموزان بسیاری را برای ورود به بازار کار آماده می کند

 

 

دکمه بازگشت به بالا