خبرهای کلیکسب و کار برتر

اصول طراحی پارتیشن اداری

اصول پارتیشن بندی اداری

هنگامی که صحبت از بهینه‌سازی فضای اداری می‌شود، پارتیشن‌ها می توانند راه‌حلی کم‌هزینه تر، انعطاف‌پذیرتر و کارآمدتر از نصب دیوارهای گران قیمت ثابت و دائمی باشند. همچنین استفاده از پارتیشن‌های اداری برای دفاتر دارای کاربری های متنوع، یا برای دفاتر کاری اجاره‌ای که ممکن است تغییرات عمده ساختاری در آن‌ها مناسب نباشد، راهکار مناسبی به نظر می‌رسند. طیف گسترده‌ای از پارتیشن‌ها در بازار وجود دارد. این بدان معناست که بسته به نوع نیاز شما در تقسیم‌بندی فضا، همیشه یک راه حل پارتیشن‌بندی برای فضای شما وجود دارد. در این مقاله انواع مختلف پارتیشن‌ اداری، هدف از نصب پارتیشن اداری و مزایای متعددی که هر نوع پارتیشن‌بندی را منحصر‌به‌فرد می‌کند، بررسی خواهد شد.

اصول طراحی پارتیشن اداری |پارتیشن اداری

پارتیشن در فضاهای اداری

در طراحی فضاهای اداری معمولا به دلیل نیاز به انعطاف در چیدمان فضاها، دیوارها و تیغه‌های داخلی کمتری در ابتدای ساخت بنا طراحی می‌گردد و به جای آن، حین استفاده از بنا، بسته به نیاز، فضاها با پارتیشن اداری تقسیم می‌شود. مزیت این کار اینست که چیدمان داخلی اداره، در هر زمان قابل تغییر است و در صورت اضافه شدن کارمند، می‌توان با تغییر چینش پارتیشن‌ها، اتاق های جدید به فضا اضافه نمود.

کاربرد پارتیشن در فضاهای اداری

پارتیشن‌های اداری از هر نوعی که باشند، فضا را تقسیم نموده و برای تمرکز افراد به‌کار می‌روند. اگر بخواهید برای کارمندان، یک اتاق فکر مناسب جهت افزایش ابتکار و خلاقیت ایجاد کنید به سراغ پارتیشن اداری خواهید رفت. یکی دیگر از محبوبیت‌های پارتیشن در ایجاد اتاق‌های کنفرانس است. فضای به وجود آمده توسط پارتیشن اداری، می تواند عایق صوتی نیز باشد. علاوه بر آن جهت کاهش دید بصری اتاق کنفرانس به بیرون، راه‌های متفاوتی از جمله استفاده از پارتیشن دارای پرده کرکره یا پارتیشن مات وجود دارد.

یکی دیگر از کاربردهای جانبی و مفید پارتیشن‌های اداری، پنهان نمودن ستون‌های داخل فضاست. همچنین اگر دیوار قناسی در محل کار وجود داشته باشد یا دیواری به دلیل اجرای نامناسب کج باشد، می‌توان با پارتیشن‌ آن‌ها را پنهان نمود. علاوه بر این به دلیل ساختار پارتیشن‌ها، امکان عبور کابل‌ها از درون پارتیشن وجود دارد؛ این مورد یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب پارتیشن اداری است، که باعث زیبایی و منظم‌تر شدن محیط کار می‌گردد.

چرا از پارتیشن اداری برای محیط کاری خود استفاده کنیم؟

اگر به فضاسازی شرکت‌های جدید نگاه کنیم، متوجه می‌شویم که دیگر مانند سابق اتاق‌های جدا از هم و دیوارهای آجری وجود ندارد و کل فضا تنها با استفاده از دیوارهای جداکننده زیبا به بخش‌های مختلف تقسیم شده است. به این ترتیب فضا بزرگ‌تر به نظر می‌رسد، کارمندان فضای شخصی خود را دارند و در یک نگاه تقریباً کل فضا را می‌بینند که هم برای صاحب شرکت و هم برای مشتریان خوشایندتر است.

 انتخاب اینکه در محیط کاری خود از پارتیشن اداری استفاده کنید یا خیر، به نیازهای سازمان و نحوه همکاری و تعامل کارمندان بستگی دارد. برخی سازمان‌ها و شرکت‌ها، به چینش پلان باز و محیط‌های کار تیمی اعتقاد دارند، لذا فضاها باید با یکدیگر در ارتباط باشند و با مانع جدا نشوند. اما بالعکس در برخی سازمان‌های دیگر بنا به اهداف سازمان و وظایف کارمندان، افراد نیاز به محیط‌های بسته و آرام برای افزایش تمرکز دارند.

در این بین برخی سازمان‌ها، از هر دو شیوه پلان باز و بسته در محیط اداری خود استفاده می‌کنند؛ به طور مثال فضاهایی که به تمرکز بیشتر احتیاج دارند، مانند طراحی و برنامه‌نویسی، از بخش‌های فروش جدا می‌شوند و فضاهایی که نیاز به هم‌فکری و کار تیمی دارند، به صورت پلان باز و در ارتباط با هم طراحی می‌شوند.

ویژگی‌های پارتیشن اداری:

  • سرعت در اجرا و نصب پارتیشن‌بندی.
  • عایق صوت، گرما، سرما.
  • قابلیت جداسازی و انتقال به مکان دیگر.
  • قابلیت تعویض و تعمیر.
  • قابلیت اجرا در رنگ بندی‌های متفاوت و بسیار متنوع.
  • در صورتی که به جای دیوار کاذب استفاده شود، نیاز به تجدید رنگ‌آمیزی در طی سالیان ندارد.
  • قابلیت تعبیه پرده و کرکره در بین پارتیشن‌های دو جداره.
  • قابلیت تبدیل به خاصیت ضد آب بودن آن‌ها با بهره‌گیری از فناوری نانو.

انواع پارتیشن اداری از نظر متریال :

پارتیشن‌های اداری از نظر متریال به انوع شیشه‌ای(فریم لس)، آلومینیومی، چوبی(ام دی اف)، پلی‌کربنات و پی وی سی تقسیم می‌شوند. این متریال‌ها قابلیت ترکیب با یکدیگر را دارند؛ به طور مثال بخشی از پارتیشن می‌تواند شیشه‌ای باشد و بخش دیگر چوبی.

پارتیشن اداری شیشه ای:

پارتیشن اداری فریم لس یکی از انواع پارتیشن‌های شیشه‌ای محبوب است که به دلیل حذف فریم یا قاب میان بلوک‌های شیشه‌ای، احساس فراخی و گستردگی فضا را دوچندان می‌کند. اگر می‌خواهید محیط اداری‌تان در عین تقسیم، به سایر فضاها دید داشته باشد و یک مبلمان اداری شیک و مدرن داشته باشید، پارتیشن اداری فریم لس گزینه مناسبی است.

پارتیشن اداری آلومینیومی:

این پارتیشن‌ها در واقع از قاب‌های آلومینیوم و بلوک‌های شیشه‌ای تشکیل شده است. این بلوک‌ها می‌توانند تک‌جداره یا دو جداره باشند. همچنین شیشه‌ها بسته به سلیقه کاربر می‌تواند در انواع شفاف، تمام مات، راه مات و یا سوزنی تولید شود.

پارتیشن اداری چوبی‌(ام دی اف):

این پارتیشن‌ها برای مکان‌هایی که نیاز به دید بصری ندارند مناسب هستند. همچنین برای اتاق‌های اداری‌ای که به دلیل کمبود فضا، میز و یا صندلی کارمندان به پارتیشن متصل است و امکان ضربه خوردن پارتیشن وجود دارد، گزینه خوبی هستند.

پارتیشن اداری پی وی سی:

پارتیشن‌های پی وی سی مانند پارتیشن‌های ام دی اف، قابلیت دید بصری به اطراف ندارند و برای مکان‌هایی که نیاز به ایجاد حریم بصری وجود دارد مناسب‌اند. این پارتیشن‌ها در برابر آب، گرما و ضربه مقاومت بالایی دارند. هرچه ضخامت این پارتیشن‌ها بیشتر باشد استحکام و مقاومت آن‌ها بیشتر است.

پارتیشن اداری پلی‌کربنات:

پارتیشن‌های پلی‌کربنات به دلیل پایداری بالا، مقاومت ضربه‌ای‌250 برابر شیشه، مقاومت در برابر اسیدها و شفافیت بالا مشابه شیشه، محبوب است. این پارتیشن‌ها دارای رنگ‌بندی متنوع و براقیت عالی هستند.

انواع پارتیشن اداری از نظر جداره:

پارتیشن‌های اداری از نظر جداره به دو دسته تک‌جداره و دو جداره تقسیم می‌شوند.

پارتیشن‌های دو جداره:

 اگر بخواهید از پارتیشن به عنوان عایق صدا هم استفاده کنید، پارتیشن‌های اداری دوجداره انتخاب مناسبی هستند. البته قیمت این پارتیشن‌ها نسبت به مدل تک‌جداره بالاتر است.

پارتیشن‌های تک‌جداره

این پارتیشن‌‌ها ضخامت کمتری نسبت به مدل دوجداره دارند و جهت عایق‌بندی صوتی مناسب نیستند. در بین انواع پارتیشن‌های تک جداره، پارتیشن‌های شیشه‌ای پرطرفدارتر و محبوب‌تر هستند. این پارتیشن‌ها دارای ویژگی‌های خاصی از جمله هزینه نسبتا پایین، کاهش نیاز به نورپردازی گسترده در محیط و در عوض امکان استفاده از نور طبیعی و در عین حال بسیار شیک و منحصر به‌فرد هستند. جداکننده‌های شیشه‌ای معمولاً از شیشه سکوریت شده با ضخامت‌های مختلف و طرح‌های متفاوت ساخته می‌شوند. علاوه بر این می توان الگوهایی را روی آن‌ها پیاده‌سازی کرد؛ مثلا برخی مات و برخی کاملا شفاف هستند. همچنین امکان درج آرم شرکت بر روی دیوار جدا‌ کننده شیشه‌ای تک‌جداره نیز وجود دارد.

انواع پارتیشن اداری از نظر قابلیت جابه‌جایی:

    پارتیشن اداری ثابت:

پس از طراحی نقشه چیدمان و تقسیم‌بندی فضاها، پارتیشن‌های ثابت در محل‌های از پیش تعیین شده نصب می‌گردند. بسته به نوع پارتیشن، تثبیت آن‌ها روی زمین به روش‌های مختلف از جمله اتصال با پیچ و یا چسب انجام می‌گیرد.  این اتصال دائمی نیست؛ یعنی اگر تصمیم به تغییر محل پارتیشن‌ها داشته باشید، امکان دمونتاژ پارتیشن‌ها وجود دارد.

    پارتیشن اداری متحرک

پارتیشن اداری متحرک به دو دسته تاشو و کشویی تقسیم می‌شود.

    پارتیشن اداری تاشو:

این پارتیشن‌ها همانطور که از نامشان پیداست، قابلیت باز و بسته شدن دارند و برای مکان‌هایی که از نظر فضایی نیازمند انعطاف بیشتری هستند مناسب‌اند. این پارتیشن‌ها در انواع چوبی و شیشه‌ای تولید می‌شوند. پارتیشن‌های شیشه‌ای تاشو درب‌های ریلی‌ای هستند که از شیشه سکوریت ساخته شده‌اند. این درب‌ها روی ریلی از جنس آلومینیوم قرار می‌گیرد و باز و بسته می‌شود.

    پارتیشن اداری کشویی:

پارتیشن‌های کشویی در یک خط مستقیم جابه‌جا می‌شوند. این پارتیشن‌ها نیازی به باز شدن مانند پارتیشن‌های آکاردئونی ندارند، می‌توان آن‌ها را به راحتی در کنار یک میز کار یا بین دو فضای اداری بدون نیاز به جابه‌جایی مبلمان قرار داد.

نصب پارتیشن:

پارتیشن‌های اداری از هر نوع متریالی که باشند، به صورت بلوک‌های جدا از هم در کارخانه تولید و مونتاژ می‌شوند. یکی از مزیت‌های این روش اینست که ضریب کنترل کیفی و نظارت در کارخانه افزایش می‌یابد و امکان خطا کم می‌شود. پس از تولید پانل‌ها، فریم‌ها و سایر تجهیزات، بسته‌بندی شده و به محل مورد نظر ارسال می‌شوند. سپس نصاب به محل پروژه اعزام شده و پارتیشن‌های پیش‌ساخته را مونتاژ و نصب می‌کند.

در محل پروژه نصاب، بار طبقات را تفکیک می‌کند و پارتیشن‌های مربوط به هر طبقه و اتاق را جداسازی می‌کند. سپس یراق آلات روی کار بسته شده و فریم‌ها روی دیوار نصب می‌شود و سفت کاری اولیه انجام می‌شود. در مرحله بعد بلوک‌ها به کف متصل می‌شود. این اتصال توسط چسب سیلیکونی انجام می‌شود. بعد از انجام این مرحله، کرنر‌ها (کنجی‌ها) و ستون‌ها در جای خود قرار می‌گیرند و سفت‌کاری می‌شوند. در آخرین مرحله، درب‌ها نصب می‌گردند.

دکمه بازگشت به بالا