اقتصادیکسب و کار برتر

استعلام بدهی مالیاتی شخص حقیقی

بدهی مالیاتی به‌معنای مبلغی است که برای مالیات باید پرداخت می‌شده و نشده است برای آموزش مالیات بر ارزش افزوده میتوانید به سایت ما مراجعه کنید. حالا اگر شما هم تجربه بدهی مالیاتی دارید ابتدا باید استعلام بدهی مالیاتی خود را انجام دهید و سپس با استفاده از روش‌های پرداخت این بدهی را تسویه کنید. در حال حاضر استعلام بدهی مالیاتی به‌صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می‌شود. در این مقاله از سری مقالات ، ما به‌طور کامل نحوه استعلام بدهی مالیاتی را توضیح می‌دهیم و سپس روش‌های پرداخت بدهی مالیاتی را نیز بیان می‌کنیم. با ما همراه باشید.

ورود به سامانه استعلام مالیاتی

امروزه تقریبا تمامی کارهای مالیاتی به‌صورت آنلاین انجام می‌شود. به‌همین خاطر برای هرگونه امور مالیاتی باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس مراجعه کنید. علاوه بر لینک ذکر شده، شما می‌توانید با ورود به سایت سازمان امور مالیاتی، بخش خدمات اصلی مالیاتی، گزینه درگاه ملی خدمات الکترونیک را انتخاب کنید و سپس از خدمات استفاده کنید.

اگر تابه‌حال از خدمات این پایگاه استفاده نکردید، ابتدا باید در سایت ثبت‌نام کنید و اگر از قبل حساب کاربری دارید، از بخش ورود اطلاعات خود را وارد کنید تا وارد سامانه جامع مالیاتی شوید.برای ورود به این سامانه همانطور که در تصویر نیز مشخص است، به شناسه ملی (اشخاص حقوقی و شرکت‌ها) یا کد ملی (اشخاص حقیقی) نیاز دارید.برای ثبت‌نام، شماره تلفن همراه باید متعلق به فردی باشد که کد ملی یا شناسه ملی وی را برای ثبت نام استفاده می‌کنید. بهتر است اگر مشمول مالیات هستید در اولین فرصت در این درگاه ثبت‌نام کنید تا بتوانید از خدمات مختلف آن استفاده کنید.

Tax debt inquiry of a natural person

مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی

در راستای هوشمندسازی و ساده‌سازی سامانه‌های مالیاتی، سازمان امور مالیاتی امکان استعلام سوابق مالیاتی را با استفاده از کد ملی ایجاد کرده است. توجه کنید که برای استعلام سوابق و بدهی مالیاتی خودتان در این روش فقط به کد ملی نیاز دارید.

برای استعلام سوابق مالیاتی باید مراحل زیر را طی کنید:

یک کد 6 رقمی از طریق پیامک برای شما ارسال می‌شود که این کد را باید در کادر زیر وارد کنید:

  • در سمت راست بر روی گزینه “درخواست‌ها” کلیک کنید.
  • سپس بر روی گزینه “استعلام بدهی مالیاتی” کلیک کنید.
  • در مرحله بعد با وارد کردن شماره ملی خودتان می‌توانید همه سوابق مالیاتی و بدهی مالیاتی خودتان به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی را ببینید.

روش‌های استعلام بدهی مالیاتی چیست؟

همانطور که گفتیم، شما می‌توانید به‌راحتی امور مالیاتی را به‌صورت آنلاین پیگیری و استعلام کنید. اما اگر به هر دلیلی امکان استفاده از خدمات به‌صورت آنلاین وجود نداشت، شما می‌توانید حضوری به دفاتر پیشخوان یا کافی‌نت‌ها مراجعه کنید و با ارائه مدارک لازم، امور مالیاتی خود را اعم از استعلام بدهی مالیاتی، پرداخت بدهی، اظهارنامه مالیاتی و … انجام دهید. یکی دیگر از روش‌های استعلام حضوری امور مالیاتی، مراجعه به نزدیک‌ترین حوزه امور مالیاتی یا ثبت احوال است. بهتر است برای انجام این امور به‌صورت حضوری، به دفاتری مراجعه کنید که مورد اعتماد شما هستند و در‌صورت امکان فردی را که آشنا به این امور است به‌عنوان همراه داشته باشید تا مشکلاتی مانند جعل هویت، سوءاستفاده از اطلاعات و … ایجاد نشود.

استعلام مالیات با شناسه ملی

اشخاص حقوقی یا شرکت‌ها باید از شناسه ملی برای استعلام بدهی مالیاتی استفاده کنند. شناسه ملی کد یکتایی است که به شرکت‌ها و بنگاه‌ها تعلق می‌گیرد و هویت آن‌ها را در مراجع مختلف نشان می‌دهد. شرکت‌ها ممکن است از قبل بدهی مالیاتی داشته باشند یا بنابه دلایلی جریمه شده باشند؛ با استفاده از شناسه ملی می‌توانند وارد درگاه خدمات الکترونیک مالیاتی شوند و سوابق مالیاتی، بدهی‌ها، پرداخت‌ها و … را مشاهده و اطلاعات لازم خود را استعلام کنند.

اشخاص حقیقی (شامل صاحبان کسب‌وکار، کارمندان و …) باید برای استعلام مالیات از کد ملی استفاده کنند. این اشخاص می‌توانند با استفاده از کد ملی وارد درگاه ملی خدمات الکترونیک شوند و سپس فرایندهای مالیاتی خود را بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام دهند.

استعلام بدهی مالیاتی از طریق سایت سازمان مالیاتی

یکی از مسائل مهمی که شرکت‌ها با آن سروکار دارند،‌ بحث امور مالیاتی است. این شرکت‌ها، سازمان‌ها و تمامی اشخاص حقوقی، با داشتن شناسه ملی می‌توانند وارد درگاه الکترونیک مالیاتی شوند و امور مالیاتی مختلف خود را انجام دهند. ارائه اظهارنامه مالیاتی، پرداخت الکترونیک مالیات، مشاهده سوابق و … همه از مواردی هستند که می‌توانید با استفاده از درگاه خدمات الکترونیک مالیاتی انجام دهید. بهتر است اشخاص حقوقی مالیات خود را به‌موقع پرداخت کنند چراکه داشتن بدهی مالیاتی محدودیت‌های مختلفی را برای کسب‌وکارها ایجاد می‌کند.

سیستم حسابداری شرکتی سپیدار همکاران سیستم

سپیدار به شما کمک می کند تا با بستن خودکار حساب های سود و زیان و صدور سند اختتامیه و افتتاحیه، عملیات پایان سال مالی را به راحتی و به سادگی انجام دهید.

  •   این سیستم به شما کمک می‌کند که درج انواع کدینگ پیش فرض بازرگانی، تولیدی، خدماتی و پیمانکاری
  • ثبت دفاتر قانونی به ساده ترین روش ممکن
  • عملیات پر حجم پایان سال مالی به شکل خودکار
  • گزارش گردش حساب و مانده حساب در تمامی سطوح، به تفکیک دلخواه
  • پیوست ضمائم به اسناد حسابداری
  • تبدیل ارزهای مختلف به ارز پایه در عملیات تجاری و صدور سند تسعیر ارز
  • اطلاع از ویرایش یا حذف اسناد حسابداری از طریق پیامک
  • استعلام بدهی مالیاتی شرکت‌های سهامی خاص

شرکت‌های سهامی خاص در واقع زیر مجموعه اشخاص حقوقی هستند. در نتیجه استعلام بدهی مالیاتی آن‌ها نیز مشابه استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی است. برای اینکار شرکت‌ها می‌توانند با داشتن شناسه ملی و اطلاعات هویتی وارد سامانه امور مالیاتی شوند و بدهی مالیاتی خود را استعلام و پرداخت کنند.بهتر است بدانید که داشتن بدهی مالیاتی مشکلات مختلفی را هم برای شرکت و هم برای صاحبان آن ایجاد می‌کند؛ چراکه در واقع این بدهی در سابقه مالک شرکت نوشته می‌شود و مشکلات متعددی اعم از جریمه‌ها و محدودیت‌های شغلی را برای او ایجاد می‌کند.

مشاهده بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی؛ استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کد ملی

نیز امکان‌پذیر است. اشخاص حقیقی می‌توانند برای استعلام بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی با کد ملی وارد سامانه امور مالیاتی شوند و استعلام بدهی مالیاتی خود را دریافت کنند. مالیات درآمد، مالیات مشاغل، مالیات ملک و … از انواع مالیاتی است که می‌تواند به افراد تعلق بگیرد. ممکن است گاهی افراد این مالیات را فراموش کنند و عدم پرداخت آن باعث به‌وجود آمدن بدهی مالیاتی شود. به‌همین خاطر بهتر است هرچند وقت یکبار با استفاده از درگاه خدمات الکترونیک، وضعیت مالیاتی خود را چک کنید و در صورت داشتن بدهی آن را پرداخت کنید. داشتن بدهی مالیاتی ممکن است مشکلات مختلفی را برای شما ایجاد کند، از جمله ممنوع‌الخروج شدن که یکی از اولین اقدامات دولت در قبال افرادی است که بدهی‌های کلان مالیاتی دارند.

استعلام بدهی مالیاتی ملک

اگر صاحب ملک هستید باید بدانید که به املاک و مستغلات نیز مالیات تعلق می‌گیرد. در زمینه نقل و انتقال املاک باید گفت که با ماخذ ارزش معاملاتی و به نرخ 5درصد مشمول مالیات می گردند.

استعلام بدهی مالیاتی مغازه

مغازه‌ها و واحدهای صنفی بنابر نوع فعالیت باید مالیات پرداخت کنند. اگر صاحب مغازه هستید، باید در زمان مقرر اظهارنامه مالیاتی ارائه دهید و مبلغ مالیات تعیین شده را پرداخت کنید. در صورتی که مالیات را به‌موقع پرداخت نکنید بدهی مالیاتی برای شما ثبت می‌شود و ممکن است مشمول جریمه‌های مختلفی شوید. همچنین عدم پرداخت مالیات ممکن است باعث مشکلاتی در کار شما شود و محدودیت‌های مختلفی در زمان دریافت خدمات دولتی داشته باشید.

در رابطه با افرادی که کسب‌وکار اینترنتی دارند نیز به‌همین شکل باید پیش رفت. این افراد نیز باید اطلاعات مالیاتی را بر اساس درآمد خود تکمیل کنند و هستند. فرایند مالیاتی برای مشاغل اینترنتی به ترتیب شامل ، محاسبه و اعلام مبلغ و پرداخت مالیات می‌شود. اگر این مبلغ پرداخت نشود کسب‌وکار مشمول جریمه می‌شود و تا زمان تسویه بدهی مالیاتی محدودیت‌های مختلفی برای آن ایجاد می‌شود.

استعلام بدهی مالیاتی و ممنوع الخروجی

یکی از توابع بدهی مالیاتی که گریبان افراد را می‌گیرد، بحث ممنوع‌الخروجی است. افراد حقیقی یا حقوقی که دارای بدهی مالیاتی هستند، مشمول جریمه و محدودیت‌های مختلفی از جمله ممنوع الخروجی می‌شوند. در واقع در مورد افراد حقوقی، این مدیریت و ریاست شرکت و مجموعه هستند که باید این عواقب را تحمل کنند.

افراد می‌توانند از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی وضعیت ممنوع الخروجی خود را استعلام کنند. معمولا مدت ممنوع‌الخروجی مالیاتی ۶ ماه است ولی ممکن است به صلاحدید دادگاه این مدت تمدید شود. باید توجه کنید که افراد امکان اعتراض به ممنوع‌الخروجی تا ۲۰ روز بعد از صدور حکم را دارند و این امر ممکن است اجرای حکم را به تعویق بیاندازد یا لغو کند. توصیه ما این است که در شرایطی که دلیل ممنوع الخروج بودن شما بدهی مالیاتی است، این بدهی را تسویه کنید تا از مشکلات بعدی هم جلوگیری شود.

بر اساس ماده 202 قانون مالیات‌های مستقیم «وزارت امور اقتصادی و دارایی یا سازمان امور مالیاتی کشور» می‌تواند از خروج بدهکاران مالیاتی که میزان بدهی قطعی آن‌ها از(برای اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه بهره‌برداری از مراجع قانونی ذی‌ربط از بیست درصد (20%) سرمایه ثبت شده و یا مبلغ پنج میلیارد (5,000,000,000) ریال، سایر اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی تولیدی از ده درصد (10%) سرمایه ثبت شده و یا دو میلیارد (2,000,000,000) ریال و سایر اشخاص حقیقی از یکصد میلیون (100,000,000) ریال بیشتر است جلوگیری نماید.

استعلام مالیات سکه با کد ملی

طبق قانون، افرادی که از سال ۱۳۹۷ به بعد انواع سکه را از بانک مرکزی خریده باشند، مشمول پرداخت مالیات سکه هستند. از آن‌جایی که خرید سکه از بانک مرکزی ارزان‌تر از بازار آزاد است و فروش آن سودده است، مالیات سکه به‌نوعی مالیات درآمد است و نرخ مشخصی دارد که هرساله تعیین می‌شود. البته تا تعدادی مشخصی از سکه معاف از مالیات است و نیازی به محاسبه مالیات نیست. اما بر طبق آخرین چیزی که توسط سازمان مالیاتی اعلام شده، مالیات سکه عبارت است از:

  • تا 5 قطعه سکه مشمول مالیات نیست
  • نسبت به مازاد 5 سکه تا میزان 15 سکه به ازای هر قطعه سکه 9.600.000 ریال مالیات مقطوع.
  • نسبت به مازاد 15 سکه تا میزان 25 سکه به ازای هر قطعه سکه 12.800.000 ریال مالیات مقطوع.
  • نسبت به مازاد 25 سکه تا میزان 105 سکه به ازای هر قطعه سکه 1.6000.000 ریال مالیات مقطوع.

مشاغلی که حسب سوابق پرونده یا مجوز صادره از سوی مراجع ذیربط به شغل خرید و فروش سکه اشتغال دارند، مشمول این دستورالعمل نبوده و مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق در مو عد مقرر هستند. این آخرین مطلبی است که در سایت سازمان مالیاتی درج شده و در صورت تغییر آن، اطلاع‌رسانی خواهد شد.مالیات سکه را نیز می‌توانید از طریق درگاه خدمات الکترونیک استعلام و پرداخت کنید تا مشمول جرایم مالیاتی نشوید. اما در صورتیکه این مبلغ را پرداخت نکنید با عواقبی مثل مسدود شدن حساب بانکی، ممنوع الخروج شدن و یا توقیف اموال مواجه خواهید شد.

دکمه بازگشت به بالا